Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 06:53

Της Δέσποινας Σπανούδη, από το fb: Τι κάνεις όταν έχεις τόσο δα μυαλό ...

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
coronoios5και θες να εξασφαλίσεις τις λιγότερες συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία;
- Δεν ανοίγεις τα σύνορα για τους τουρίστες, είναι σαν να προαναγγέλεις τη διάδοση της πανδημίας.
Αντί γιαυτό κάνεις δύο κινήσεις για να ενισχύσεις τις τουριστικές περιοχές:
α.παίρνεις τα λεφτά της Ε.Ε. για τους αιτούντες άσυλο και τους βάζεις σε καταλύματα σε όλη τη χώρα για να πετύχεις ταυτόχρονα μην διαδοθεί ο ιός στα κολαστήρια των νησιών.
 β. επιδοτείς αθρόα τον εσωτερικό τουρισμό. Από πού; Aπό τα μύρια που το δημόσιο εξακολουθεί να μοιράζει στους κρατικοδίαιτους πάμπλουτους "επιχειρηματίες". Αν δυσκολεύονται να βρουν που τα μοιράζουν ας ρωτήσουν εμάς να τους πούμε. Το έκανε η Ιρλανδία, το έκανε η Νέα Ζηλανδία, πιθανόν και άλλοι.
- Δεν καταργείς όλα τα μέτρα κυρίως δεν καταργείς αυτά που αφορούν σε συναθροίσεις, γιορτές και πανηγύρια, εκκλησίες και ποδοσφαιρικές φιέστες του κουμπάρου Μαρινάκη. Στέλνεις τα ΜΑΤ να μπουκάρουν στα πάρτι της χλιδής στις βίλες της Μυκόνου αντί να πετάνε πρόσφυγες στο δρόμο και να σακατεύουν τον κόσμο.
- ΚΥΡΙΩΣ δε δημιουργείς ένα κλίμα γενικού εφησυχασμού, διαβεβαιώνοντας ότι είμαστε ασφαλείς και δείχνοντας εικόνες που όλοι οι πολιτικοί κυκλοφορούν ανάμεσα σε πλήθη, αγκαλιάζουν κόσμο και κανείς μα κανείς δεν φορά μάσκα πουθενά. Ένα κλίμα που μας επηρρέασε όλους και ξεχάσαμε τις μάσκες, τα απολυμαντικά, τις αποστάσεις.
Αλλιώς τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Και όπως στη διάρκεια της πρώτης φάσης, όσα γίνονται είναι γεμάτα αντιφάσεις. Όπως και τότε έτσι και τώρα, μόνοι μας πρέπει να προφυλαχθούμε όπως και όσο μπορούμε.
Μάσκες, αποστάσεις, χέρια. Ευλαβικά. Ο Μωυσής δεν μένει πια εδώ.
Σ.Δ. Και παραπληρωματικά: Από τη χρήση της μάσκας μέχρι τα πανηγύρια της Μαρίας Κατσουνάκη
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 07:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση