Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 20:17

Βίντεο από την συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για το τροποποιημένο master plan της COSCO

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

cosco4Αποκλειστικό video (06:38) του metaforespress.gr από την συνεδρίαση της ΕΣΑΛ (25 Σεπτεμβρίου 2019), στην οποία στελέχη του ΟΛΠ παρουσίασαν το τροποποιημένο master plan. Στο σχετικό video παρουσιάζονται οι προαιρετικές / πρόσθετες επενδύσεις του master plan, όπως ο νέος προβλήτας για τα εμπορευματοκιβώτια.

 Να προσθέσουμε πως υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΕΣΑΛ που επρόκειτο να αξιολογήσει το επενδυτικό σχέδιο. Εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων ζήτησαν και με το δίκιο τους αναβολή προκειμένου να ενημερωθούν και αποχώρησαν διότι δεν εισακούστηκε το αίτημά τους. Ανάμεσα στους αποχωρήσαντες ήταν κι ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ.Βρεττάκος. Επειτα από πολύωρη διακοπή εγκρίθηκαν το βράδυ τα έργα, εκτός από δύο νέες επενδύσεις για τις οποίες δίνεται χρόνος δέκα ημερών στους φορείς για τη διατύπωση προτάσεων.

Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει όλα τα έργα του master plan, εκτός από δύο νέα που προτάθηκαν τον Αύγουστο του 2019, και αφορούν την επέκταση των container και car terminal’s. Για τα δύο αυτά νέα έργα η ΕΣΑΛ αποφάσισε να δοθεί χρόνος για τη διατύπωση απόψεων των φορέων και να επανέλθει εντός 10ημέρου για τη λήψη οριστικής απόφασης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 09:10

Σχόλια   

+1 # franab 01-10-2019 12:55
το τι αποφάσισε η ΕΣΑΛ ακόμα αναζητείται, δηλαδή δεν υπάρχει ακόμη πρακτικό από εκείνη τη συνεδρίαση, παρόλο που αποφασίστηκε η επανάληψή της για αυτή την Παρασκευή.
Εχουν σημασία οι διατυπώσεις.
Επίσης έχει ενδιαφέρον με τι υλικό κλήθηκε να αποφασίσει η ΕΣΑΛ, όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων το κείμενο του master plan κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα, αλλά οι χάρτες με τα πολεοδομικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά κατατέθηκαν 2 ημέρες αργότερα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση