Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 07:59

Το γκάλοπ της Opinion Poll για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Του Κερατσινιώτη Ζαχαρία Ζούπη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ekloges 1Στα γκάλοπ, που το θέμα τους είναι οι πάσης φύσεως εκλογές, από θέση δεν απαντώ. Ο πιο βασικός λόγος είναι πως σχεδόν πάντοτε είναι δουλεμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις επιλογές αυτών που τα χρηματοδοτούν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές τα περισσότερα απ'αυτά πέφτουν έξω. Στα πολιτικά όμως γκάλοπ, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την επίδραση που έχουν αυτά στην κοινή γνώμη και πως το ερώτημα κάθε φορά δεν είναι μόνο ποιος θα έρθει πρώτος και ποιος δεύτερος. Όλοι γνωρίζουμε πως παίζουν κι άλλα πράματα ρόλο. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές ρίχνω μια ματιά στα γκάλοπ που δημοσιοποιούνται. Αυτά που μαθαίνω πάντως δεν απέχουν και πολύ απ'αυτό που εκτιμώ κι εγώ κρίνοντας από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. 

Σ'αυτό το άρθρο θα δημοσιεύσουμε ένα γκάλοπ για ένα και μόνο λόγο. Είναι της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll της οποίας υπεύθυνος ερευνών είναι ο Κερατσινιώτης Ζαχαρίας Ζούπης. Για όσους δεν τον γνωρίζουν να προσθέσουμε ότι ο Ζ. Ζούπης ήταν για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του δήμου Κερατσινινίου και από τότε που έγινε ένας δήμος με τη Δραπετσώνα, εκλέχτηκε πάλι δημοτικός σύμβουλος. Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής του συνδυασμού Αναγέννηση, ενώ στις πρόσφατες εκλογές δεν συμμετείχε. 

Τα ευρήματα της Πανελλαδικής Μέτρησης γνώμης της Opinion Poll, προέκυψαν κατά το διάστημα 17 με 19 Ιουνίου 2019. Κατά δήλωση της Opinion αυτή τηρεί τη διεθνή δεοντολογία των δημοσκοπήσεων. Δεν γνωρίζω αν στους όρους της δεοντολογίας συμπεριλαμβάνεται και η δημοσιοποίηση του χρηματοδότη της δημοσκόπησης. Στην συγκεκριμένη πάντως δεν αναφέρεται.  

Πατώντας εδώ βλέπετε αυτή την δημοσκόπηση

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 16:43
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση