Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 19:45

Συγγνώμη Γιώργο Γαβρίλη που τελικά δεν θα έρθω στην εκδήλωσή σου για τα πέντε δημιουργικά σου χρόνια ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

gavrilis19Ο λόγος που δεν θα παρευρεθώ στην εκδήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη είναι η παρουσία της Ρένας Δούρου. Που το 2014 την είχα ψηφίσει για τρεις βασικούς λόγους. Την υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά που εκείνη την περίοδο της αναταραχής έσπερνε ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσα ότι με εξέφραζαν. Το ότι η Δούρου είχε ως προτεραιότητα να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων σύμφωνα με τις τελευταίες ευρωπαϊκές οδηγίες, ένα θέμα με το οποίο είχα κάτι ας πούμε σαν εμμονή. Και τέλος με άγγιζε η εκπομπή της, με ανέβαζε.  

 Και λέω από την αρχή, ότι τώρα δε θα την ψηφίσω. Η Δούρου έχει δυο εισαγγελικά πορίσματα στην πλάτη της, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και εκ παραβάσεως καθήκοντος. Προσωπικά αν ήμουν μια, η τελευταία των τελευταίων ας πούμε ερινύα, κάθε βράδυ θα πήγαινε και στον ύπνο της Δούρου, γιατί από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι κι αυτή ευθύνεται για τους νεκρούς στη Μάνδρα και στο Μάτι. Και θα πήγαινα με ζήλο, γιατί επιπλέον με ενόχλησε ότι η μόνη έννοια της ήταν το πως θα βγει λάδι, αθώα Παναγιά. Κάτι που το έκανε με ένα κρύο τρόπο κι άκρως επιθετικό τίγκα στα φτηνιάρικα τερτίπια.

Έχω επίγνωση ότι αυτά τα υποκειμενικά δεν είναι ισχυρά επιχειρήματα προς τρίτους, φίλους και γνωστούς. Αυτό όμως, που είναι ατράνταχτο επιχείρημα είναι τα πορίσματα. Προφανώς ισχύει και για τη Δούρου το τεκμήριο αθωότητας, αλλά είναι δημόσιο πρόσωπο και φαντάζεστε να κριθεί ένοχη; 

Κανονικά λοιπόν, αυτοί που αποφασίζουν τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να επέλεγαν άλλον υποψήφιο ως Περιφερειάρχη Αττικής. Μιλάμε για μια γενναία απόφαση. Και αν τα δικαστήρια την κρίνουν αθώα, τότε να της επιτρέχουν να συμμετάσχει ως υποψήφια σε κάποιες άλλες εκλογές. Το να κρίνει όμως το δικαστήριο ότι η Δούρου είναι ένοχη και να της επιβάλλει ποινή φυλάκισης, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζητάει τώρα να ψηφίσουμε κάποια που όπως και να το κάνουμε υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί στην φυλακή. Γι'αυτό υποστηρίζω πως είναι λάθος η απόφαση να προτείνει τη Δούρου, λάθος που βασικά κάποια στιγμή θα το πληρώσει ακριβά ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν εννοώ εκλογικά, διότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την Ψυχή της αριστεράς. 

Επειδή κάποιοι αντιλέγουν πως έχει κάνει σπουδαίο έργο, ιδιαίτερα αν την συγκρίνουμε με προηγούμενους περιφερειάρχες και υπερνομάρχες, και που όντως σχεδόν έτσι είναι. Όμως, αυτό που μου βγήκε από την πρώτη στιγμή πιστεύω ταιριαστό με ότι μια ζωή έφτιαχνα μέσα μου, είναι πως αν υπάρχουν νεκροί, τότε αυτό δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά, δεν ισοφαρίζεται ακόμα κι αν είσαι ένας σούπερ δήμαρχος, περιφερειάρχης ή πρωθυπουργός που άλλαξε άρδην το πρόσωπο του δήμου σου, της περιφέρειά σου, ή της χώρα σου. Τελεία και παύλα και όποιος το βλέπει έτσι έχει καλώς. Όσο για τους υπόλοιπους, πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία η υπόθεση Δούρου για να αναρωτηθούν μήπως βαίνουν εναντίον των βασικών τους των αρχών. 

Με άλλα λόγια, το να πεισθώ τώρα από το επιχείρημα έργων και υπηρεσιών και χρήσιμης και υπέρ του λαού πολιτικής σ'αυτό το θέμα με ξεπερνάει. Δεν υποστηρίζω ότι έχω το δίκαιο με το μέρος μου. Αυτό που υποστηρίζω είναι πως σε κάποια ακραία θέματα η ηθική είναι υπεράνω όλων των στόχων και των σκοπιμοτήτων κι αυτήν πιστεύω ότι υπερασπίζομαι στην περίπτωση αυτή. 

Τώρα τη Δούρου, αν δεν ήταν κατηγορούμενη, θα την ψήφιζα ακόμα και που με τα σκουπίδια επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Και θα την ψήφιζα λόγω Γαβρίλη.

Ο Γιώργος Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, με όλα όσα έκανε αυτά τα πέντε χρόνια, όλα όσα μάθαινα, όχι παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα όσα γινόντουσαν στην Περιφέρεια, αλλά βασικά από τα πολλά έργα που προωθούσε στον Πειραιά, την υπερκομματική στάση που κράτησε και το φιλικό προφίλ που ένιωθα ότι εξέπεμπε προς κάθε κατεύθυνση, υπήρξε για μένα σαν μια κόκκινη λαμπερή μύγα στο μαύρο γάλα όλων των προηγουμένων που πέρασαν απ'αυτήν τη θέση. Για να λέμε την αλήθεια στεναχωρήθηκα όταν έμαθα πως δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, παρόλο που μου έλυσε ένα δύσκολο δίλημμα που είχα δημιουργήσει στον εαυτό μου, βάζοντάς με στον πειρασμό εξ αιτίας του να ψηφίσω τη Δούρου.  

Επίσης θα τον ψήφιζα, παρόλο που στα δύο μεγάλα θέματα της Δραπετσώνας οι λύσεις που προώθησε ίσα ίσα τις έβαλα τη βάση. Και εννοείται ότι θα πήγαινα στην αυριανό απολογισμό του για να τον τιμήσω, αν δεν απηύθυνε χαιρετισμό η Δούρου. Στην θέση της αντιπεριφέρειας ο Γαβρίλης και η ομάδα του υπήρξαν μια ξεχωριστή περίπτωση και ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη. Τον ευχαριστώ και ελπίζω αυτός ο νέος που θα εκλεγεί να σκύψει, να τον μελετήσει και να διδαχτεί από τα πολλά καλά του αγαπητού Γιώργου Γαβρίλη. 

Όσο για τα δύο Δραπετσωνίτικα θέματα, το ένα θέμα είναι η γνωστή Μελισσανιδίλα. Άργησε πολύ να ανταποκριθεί στο πρόβλημα και να βρει ένα δρόμο ο Γαβρίλης. Μιλάμε γι'αυτόν των μετρήσεων των ρύπων από τον Δημόκριτο, επιλογή που ακόμα κι αν αρχίσουν να βγαίνουν ενοχοποιητικά στοιχεία για την Οίλ Ουάν, κάτι για το οποίο εμείς οι κάτοικοι Δραπετσώνας, Ευγένειας και Χαραυγής είμαστε 100% σίγουροι, δεν φαίνεται ότι μπορεί να μας οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε μια λύση του προβλήματος των ρύπων που προκαλούν κακό στην υγεία μας. Και είναι άδηλο το μέλλον μας, διότι τον πρώτο ρόλο στην όποια εξέλιξη θεσμικά τον παίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος. Που από τον νυν Σ. Φάμελλο φως λυτρωτικό για μας δεν είδαμε. Κι είναι άξιον απορίας για ποιους λόγους κράτησε μεγάλη απόσταση από το δράμα μας ο κ. Φάμελλος.

Και το δεύτερο θέμα είναι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών που με ευθύνη του προκήρυξε και έφερε εις πέρας για τα 640 στρέμματα της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, διαγωνισμός των 100 χι. ευρώ. Ήταν ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που οι δεδομένοι όροι της προκήρυξης δεν επέτρεψαν να συμμετάσχουν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες με έργο αναγνωρισμένο, αρχιτέκτονες σε αντιστοιχία μ'αυτήν την πεντάστερη περιοχή. Ένας διαγωνισμός που όπως δείχνουν τα πράματα ήταν η αρχή για να χαντακωθεί η ανάπλαση δίνοντας πάσα στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας να σχεδιάζει πράματα που - εδώ πιο πολύ μιλάει το γούστο μου - υποβαθμίζουν αισθητικά και λειτουργικά αυτό το εγχείρημα. Αυτή η διαμόρφωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων από τον δήμο, είναι σαν ο Ολυμπιακός να προσλαμβάνει ως προπονητή του τον προπονητή του Εθνικού ας πούμε. Που μ'αυτόν τον προπονητή, πόσες στ'αλήθεια πιθανότητες θα έχει για να πάρει πρωτάθλημα, όσο κι αν έχει στο ρόστερ του παιχταράδες; Και που στην περίπτωσή μας, παιχταράδες είναι η περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα.   

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το υπερασπιστικό άρθρο της Άντας Ψαρρά που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 1.4.19 με τον τίτλο "Η Ρένα Δούρου...στην πυρά".

Κι  εδώ  το καταγγελτικό άρθρο που αναρτήθηκε στο μπλογκ "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική" στις 8.5 με τον τίτλο " Η Περιφέρεια, οι φωτιές και όσα (θέλει να) "ξεχνάει η Ρένα Δούρου".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 10:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

-1 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 15-05-2019 04:47
Λάκη,
χωρίς να παίρνω θέση υπέρ ή κατά των θέσεων που εκφράζεις, πρέπει να σού πω συγχαρητήρια για το γεγονός ότι εκφράζεις τόσο αναλυτικά τις σκέψεις σου και τοποθετείσαι δημόσια πριν τις εκλογές χωρίς να φοβάσαι πως, έτσι, μένεις ευάλωτος σε κάθε είδους κριτική. Για τα δυο Δραπετσωνίτικα θέματα, θα προτιμούσα να είσαι πιο σκληρός, αλλά όπως προείπα, αυυτό δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει το θάρρος της γνώμης.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση