Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:04

Για τα ζώα (4.5) και για την ανακύκλωση (3.5) συζητούν οι δημότες στις συναντήσεις του "Πειραιάς για όλους"

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

anakiklosi8Η δημ.παράταξη "Πειραιάς για όλους" με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Μπελαβίλα, ανάμεσα στις ενέργειες που επιλέγει για να διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα είναι οι συζητήσεις που οργανώνει κάθε φορά πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Σ'αυτές τις συναντήσεις προσκαλεί κάποιους  επαΐοντες που έχουν ασχοληθεί πιο συστηματικά με το επιλεγμένο θέμα και κατά τεκμήριο έχουν κάποιες γνώσεις περισσότερες και πιο επεξεργασμένες απ'αυτές που έχει ο μέσος δημότης που τον ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Ιδού λοιπόν μια ενδιαφέρουσα επιλογή που μας ταιριάζει και μακάρι να την υιοθετήσουν και να την βελτιώσουν κι άλλες δημοτικές παρατάξεις. 

Τέτοιες συναντήσεις να διοργανώνουν οι δικές μας δημ.παρατάξεις ( Κερατσίνι Δραπετσώνα) που συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου δεν έχουν υποπέσει μέχρι στιγμής στην αντίληψή μας. Ίσως γιατί ως κινήσεις έχουν επεξεργαστεί εις βάθος και εις πλάτος όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν στο δήμο και επιπλέον δε θεωρούν πως έχει ένα νόημα να συζητηθούν κάποια απ'αυτά ανοιχτά με τους δημότες και με ειδικούς. Είναι κι αυτή μία επιλογήπου την καταλαβαίνουμε, αλλά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβάρα ότι η άρνηση αυτή εμπλουτίζει τη δημοκρατία κι ανεβάζει τον πήχη του προεκλογικού αγώνα; 

Για να πάρετε μία ιδέα σας ενημερώνουμε για δύο από τις θεματικές αυτές συναντήσεις που έχουν να κάνουν με τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα και με την ανακύκλωση. 

Φίλες και Φίλοι, Συνταξιδιώτισσες και Συνταξιδιώτες,


Συζητάμε για την Προστασία των Δεσποζόμενων και Αδέσποτων ζώων και τις συνέργειες τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δικτύου Φιλόζωων Πειραιά το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00 στο Εκλογικό Κέντρο του "Πειραιάς για όλους" [Γρ. Λαμπράκη 101 & Βασ. Γεωργίου].

Μιλούν:
 • Βαγγέλης Δρίβας - Αστυνομικός, Κλινικός Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (Report Animal Abuse).
 • Σοφία Τζονίκη - Π.Φ.Ο.
Συντονίζει η Ελένη Ηλιοπούλου - Δημοσιογράφος (zoosos)
Η Δραπετσωνίτισσα Κάτια Καραβασίλη μας ενημέρωσε πως αυτή θα είναι στη θέση της Σοφίας Τζονίκης που βρίσκεται εκτός Ελλάδας. 

Συμμετέχουν:
 • Φιλοζωικά Σωματεία Πειραιά και Όμορων Δήμων
 • Δίκτυο Αλληλέγγυων Φιλόζωων Πειραιά.
 • Η ομάδα Ανακύκλωσης και Απορριμμάτων του "Πειραιάς για όλους" και η Σοφία Βεντούρα από την Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΑ.ΒΙΩΣΙ. - Δ.Υ.Τ.Ι.Κ.Α μας ενημερώνουν για τους λόγους και τους τρόπους που θα δώσουμε ζωή στα σκουπίδια μας στην πηγή τους, στην καρδιά της γειτονιάς, την Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 20:30στο Εκλογικό Κέντρο του  "Πειραιάς για όλους" [Μέγαρο Μεταξά - Γρ. Λαμπράκη 101 & Βασ. Γεωργίου].

  Η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι μας, το σχολείο μας, τη γειτονιά μας 

  Σε μία εποχή που το περιβάλλον απειλείται και ο πλανήτης κινδυνεύει καθημερινά όλο και περισσότερο, η ευαισθητοποίηση για την προστασία του οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη όλων μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή θέληση και διάθεση για άμεση προσφορά. 
  Η ανακύκλωση είναι ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος για να συνεισφέρει ενεργά ο κάθε πολίτης με ένα αποτελεσματικό τρόπο στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων – αποβλήτων, μειώνοντας έτσι τη ρύπανση του περιβάλλοντος και δίνοντας προοπτική στην εναλλακτική οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και στη ζωή του ίδιου του πλανήτη μας.

  Η ανακύκλωση είναι στάση ζωής!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 05:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση