Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 09:41

Για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Πειραιά και για το μουσείο ρεμπέτικου στη Δραπετσώνα, του αντιπεριφερειάρχη Γ.Γαβρίλη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gavrilis14Για τα αντιπλημμυρικά άργα στην Περιφέρεια Πειραιά

Η χθεσινή βροχόπτωση επανάφερε στη δημόσια συζήτηση τα θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, άλλοτε καλόπιστα κι άλλοτε με φόντο την προεκλογική περίοδο. Ακόμη κι αν πολλές κριτικές δεν μας αφορούν, σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και οι εν γένει υποδομές που αναβαθμίζουν το επίπεδο πολιτικής προστασίας, πρέπει να κρίνονται και από τα έργα.

Καταγράφουμε, λοιπόν, με τη δύναμη των μετρήσιμων έργων στην Π.Ε. Πειραιά της περιφερειας αττικης.
(α) Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βασικού συλλεκτήρα ομβρίων Αγ. Ιωάννη Ρέντη και συμβαλλόντων (5 εκατ. €)
(β) Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στις περιοχές Νίκαιας, Αγ. Ι. Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου (προϋπολ. 12 εκατ. €)
(γ) Ολοκληρώθηκαν 5 ειδικές μελέτες για δίκτυα ομβρίων στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι στο Πέραμα, στον Πειραιά (Χαλκίδος – Βαλαωρίτου), δηλαδή σε περιοχές που συστηματικά εμφανίζουν προβλήματα τις τελευταίες δυο δεκαετίες.
Τα έργα αυτά μαζί με το εξελισσόμενο, μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της παραλιακής του Φαλήρου αναβαθμίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων.
Τέλος, μετά από 20 χρόνια στασιμότητας και αρκετούς μήνες εργασιών, ολοκληρώθηκαν τα έργα στην περιοχή του «Σκλαβενίτη», μια περιοχή με γνωστή και υψηλή επικινδυνότητα για κατοίκους, οδηγούς και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. 
Τα έργα υποδομής για την πολιτική προστασία δεν είναι ούτε εύκολες πλακοστρώσεις, ούτε κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι έργα που χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες, μεγάλους χρόνους ωρίμανσης και κυρίως ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε επίπεδο Περιφέρειας. Αυτό πράξαμε κι αυτό είναι το μοντέλο που πρέπει να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να μην επαναλαμβανόμαστε κατά τρόπο ατελέσφορο!

gavrilis13Σε μια ακόμη πολύπαθη περιοχή του Πειραιά, στον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγ. Διονυσίου, στη «γέφυρα του Ρεμπέτη», όπως τη γνωρίζουν οι παλαιότεροι, η Περιφέρεια, υπερβαίνοντας τη λογική περί ύπαρξης ή μη αρμοδιότητας, παρενέβη και συνεισφέρει στον καθαρισμό του χώρου, στην αποκατάσταση της εικόνας της περιοχής, της στοιχειώδους αισθητικής και στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, απομακρύνοντας σκουπίδια, βλάστηση και πάσης φύσεως υλικά που είχαν αποτεθεί στην περιοχή.
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Αγ. Διονυσίου βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης – αναστήλωσης προκειμένου, όπως έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Πειραιά, να λειτουργήσει ως Μουσείο για την ιστορία του Ρεμπέτικου.
Παράλληλα, δίπλα απ’ τον Σταθμό ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και αποκατάσταση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απ’ το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ανάπλαση και απόδοση σε χρήση απ’ τους κατοίκους του λόφου «Καστράκι», με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις η περιοχή να αποκτήσει ένα πόλo πολιτισμού και αναψυχής με υπερτοπικά χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Το σχόλιο μου στο fb 

Θεολόγος Ιγνατιάδης Αυτό το "όπως έχει συμφωνηθεί" από το δήμο Πειραιά και το υπουργείο Πολιτισμού για την μετατροπή του σταθμού σε μουσείο του Ρεμπέτικου, είναι σίγουρο; Μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία; Ρωτάω, γιατί εξαγγελίες στο παρελθόν έχουν γίνει κι άλλες φορές και τίποτα μέχρι στιγμής. Για το Καστράκι θα τα πούμε αλλού. Προφανώς μπράβο για την καθαριότητα του φαραγγιού, αλλά μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και γιατί όχι από τον ΟΣΕ, ώστε να μην βρομίζει αυτός ο χώρος;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 10:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση