Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 17:31

Σε μια πλατεία του Πειραιά το real survivol"

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο κέντρο του Πειραιά υπάρχουν δύο Σκλαβενίτηδες και ένα Τζάμπο. Πάνω στην 34ου Συντάγματος Πεζικού, που είναι προέκταση της Ηρώων Πολυτεχνείου, βρίσκεται ο ένας Σκλαβενίτης και το Τζάμπο, κι ανάμεσά τους υπάρχει μια μικρή πλατεία. Στην πλατεία αυτήν λοιπόν, ο StreetArtist Πλάτων δημιούργησε ένα γκράφιτι. Την ιδέα μάλλον την εμπνεύστηκε από την κόντρα διάθεσή του με το Survivor του Σκάι, αυτό που το παρακολουθούν πάνω από 2 εκ. συμπολίτες μας. Αλλά τη ζωγραφιά προφανώς δεν την εμπνεύστηκε από το ριάλιτι, μπορεί όμως και να την εμπνεύστηκε από συμπολίτες μας που συχνάζουν σ'αυτήν την πλατεία. Το "συχνάζουν" είναι η μία και η πιο ήπια άκρη, διότι υπάρχει και η άλλη.

 

Που είναι το "στεγάζονται", μιας και πρόκειται για άστεγους. Η πλατεία αυτή φιλοξενεί και κόσμο που ζει με την πλάτη στον τοίχο. Ένας λόγος που τους φιλοξενεί είναι ότι σε μια πολυκατοικία που βρίσκεται πίσω από την πλατεία στεγάζεται η "Αλληλεγγύη Πειραιά", γνωστή από το πλούσιο έργο της. Από εκεί σε καθημερινή βάση τα μέλη της Αλληλεγγύης μοιράζουν φαγητό και ενίοτε και ρούχα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε όλον συτόν τον κόσμο που δεν τα έχει.

Γύρω από την πλατεία υπάρχουν κι άλλα γκράφιτι που στέλνουν παρόμοιο μήνυμα. Λοιπόν, όσοι για κάποιους λόγους κλείνουν τα μάτια τους στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχες για να επιβιώσουν στη δικιά τους ζούγκλα, ενδέχεται  να τα ανοίξουν για λίγο εξ αιτίας της τέχνης των γκράφιτι; Ποιος ξέρει.... Καλό δεν είναι πάντως η ευαισθησία της πόλης μας να εκφράζεται και μέσω τέτοιων εικόνων που φανερώνουν αυτούς τους συμπολίτες μας που αναπνέουν δίπλα μας αλλά για αρκετούς είναι αόρατοι και ενίοτε απεχθείς; Ίσως τέτοιες συναντήσεις να προκαλούν και αλλαγές που φέρουν το στίγμα της αλληλεγγύης.     

Διαβάστηκε 1366 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 20:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση