Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 23:53

Τρία ΝΑΙ και τρία ΟΧΙ, μπορεί κάτι να μας πούνε ακόμα κι αν είμαστε εντελώς στόκοι;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όσοι εκτονωθήκαμε στο διαδίκτυο αυτή τη βδομάδα στο πεδίο του δημοψηφίσματος έχουμε φουλάρει στις τοξίνες. Η συνθηματολογία κτύπησε οροφή, τα επιθετικά σχόλια εναντίον των αντιπάλων γρήγορα μετατράπηκαν σε δηλητηριώδη, οι ευκολίες πήραν το πάνω χέρι, οι ατάκες γνώρισαν μέρες δόξας οξύνοντας τα πάθη απ'αυτά που δεν μαθαίνεις, οι χαρακτηρισμοί περίσσεψαν προκαλώντας απανωτά βραχυκυκλώματα και οι ομαδοποιήσεις εξόρισαν κάθε απόπειρα διαλόγου.

Κατά κράτος τα ανάθεμα και οι κραυγές επεκράτησαν των επιχειρημάτων και οι προκαταλήψεις όπως πάντα απελευθέρωσαν πυκνή ομίχλη. Όλοι μας λίγο πολύ βρεθήκαμε εντός αυτού του ανθυγιεινού κλίματος όπου βλέπαμε όσα θέλαμε να δούμε, ακούγαμε αυτά που μας συνέφεραν. Υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν είμασταν σε θέση να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να όπως π.χ με την παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το δημοψήφισμα. Υπήρξε απόφαση ή δεν υπήρξε;

Τώρα η μεγάλη πλειονότητα των διαδικτυακών πολεμιστών και περιηγητών θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει ακλόνητη άποψη. Έτσι ότι κυκλοφορεί από τούδε και στο εξής μικρή σημασία έχει στο να επηρεάσει την ψήφο, εκτός από τις προβοκάτσιες των καναλιών.  

Προσωπικά διάβασα αρκετά άρθρα από τα χιλιάδες που αναρτήθηκαν. Κάποια απ'αυτά μου μίλησαν περισσότερο. Νομίζω πως αυτά έχουν μια αντιοξειδωτική δράση. Για χάρη της ιστορίας μερικά θα τα αναρτήσω εδώ. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλα δυνατά άρθρα. Ότι ΟΧΙ θα ψήφιζα εξ αρχής, αυτό δε με περιόρισε στο να διαβάζω και άρθρα υπέρ του ΝΑΙ ή άρθρα γενικότερου προβληματισμού, γραμμένα από ανθρώπους που αγωνιούν για το καλύτερο και ανησυχούν για το χειρότερο που είναι άπαιχτο. Άρθρα σαν κι αυτά πιστεύω είναι γεφυράκια ανάμεσα σ'αυτούς που θέλουν να συναντηθούν και δεν ξέρουν πως.

Τα άρθρα που ακολουθούν είναι μοιρασμένα. Είναι πιθανόν όποιος τα διαβάσει κάτι καλό θα αφήσουν μέσα του, μιας και κατά τη γνώμη μου συνεισφέρουν στο να προκύπτουν και σημαντικές πληροφορίες και καλές σκέψεις και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις όπως και αντιρρήσεις.

Στην πράξη, από εδώ και πέρα το βασικό που λέει και ο φίλος μου Γ. Π, είναι να παίξει η κυβέρνηση σωστά το θεσμικό της ρόλο και με απόλυτο κριτήριο το όφελος της χώρας. Όσα με μεγάλη προσοχή θα αποφασίσει, θα πρέπει να έχουν ως στόχο την γρήγορη επιστροφή σε μια "κανονική" κατάσταση σεβόμενη απόλυτα το όποιο αποτέλεσμα. Και αυτή και εμείς. Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε όλοι μας μέχρι τώρα, που επιπροσθέτως δεν είμαστε καν σίγουροι αν άξιζε τον κόπο.

Τα έξι άρθρα - συνεντεύξεις

α) Απ'αυτήν την ομάδα δεν μπορεί να απουσιάζει ο διευθυντής της Athens Voice Φώτης Γεωργελές που πέντε χρόνια τώρα υποστηρίζει σταθερά την ίδια άποψη. Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το τελευταίο άρθρο του  Edito 533.

β) Μία συνέντευξη του Νικόλα Σεβαστάκη, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο ΑΠΘ, πρώην τακτικού αρθρογράφου της Αυγής και νυν της lifo, που απαντά στις ερωτήσεις της Αργυρώ Μποζόνη,  εδώ.   

γ) Μία συνέντευξη του λέκτορα κοινωνιολογίας στη Πάντειο, Παναγή Παναγιωτόπουλου, που απαντά στις ερωτήσεις του Δημήτρη Κυριαζή,  εδώ.

δ) Μία συνέντευξη του Σεραφείμ Ι. Σεφεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, στην Μαλτίνα Καλτάκη, εδώ  

ε) Μία συνέντευξη του Στάθη Καλύβα, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Yale, που απαντά στις ερωτήσεις του Θοδωρή Αντωνόπουλου,  εδώ

στ) Το άρθρο στην Καθημερινή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο " ΟΧΙ, για ανάκαμψη και δημοκρατία εντός του ευρώ", εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 17:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση