Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 02:04

Επειδή θα προσπαθήσουν να μας γανώσουν τα μυαλά με την Αργεντινή για πρώτη γραμμή άμυνας Αυτό

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο παρακάτω "διάλογος" μεταξύ του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνου Βούτση και με θέμα τη δεύτερη επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής έγινε χθες Πέμπτη 31/8/14 το μεσημέρι στη Βουλή. Διαβάζοντάς τον δεν ξέρω γιατί περίμενα να καταλάβω

 

κάποια στοιχειώδη πράματα για τους λόγους της χρεοκοπίας, όπως και το ποια είναι η σχέση που έχει μ'εμάς. Βλακεία μου, ε; Επίσης αναρωτήθηκα αν οι συγκεκριμένοι μονομάχοι γνώριζαν τι ακριβώς έγινε στην Αργεντινή. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε γιατί δεν έκαναν μια προσπάθεια για να μας δώσουν και σ'εμάς τα φώτα τους και ξόδεψαν περισσότερη ενέργεια στην πολεμική μέσω των απαξιωτικών χαρακτηρισμών; Αν θέλετε διαβάστε την κι εσείς μήπως κάνω λάθος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο όπου ο ελληνικός λαός συνολικά καταβάλει προσπάθεια για να βγει από την κρίση, κάποιοι επιμένουν να τον προσβάλλουν, σήμερα που είναι μια μαύρη μέρα για έναν φίλο λαό, όπως αυτόν της Αργεντινής, όταν, λοιπόν, κάποιοι μιλούν για κυνισμό και θράσος, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι από αυτό εδώ το Βήμα ο Αρχηγός τους πριν από μερικούς μήνες γύρισε και είπε στην υπόλοιπη Βουλή, «Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή». Να πάτε να τα πείτε στους Αργεντινούς αυτά. Αυτά, λοιπόν, να πάτε να τα πείτε στο λαό της Αργεντινής, που με τις πολιτικές τις οποίες εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτή η χώρα χρεοκοπεί για τρίτη φορά!

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Όχι, από τα κοράκια…

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, αφήστε τα αυτά!

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ:  Όχι, από τα «θα» των Αμερικάνων!

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας. Σας παρακαλώ! Κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσει όταν θα έρθει η ώρα του.

- ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ! (Κωδωνοκρουσίες).

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Απολογητές του «θα»!

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν μπορείτε ανέξοδα να έρχεστε και να μας λέτε παραμύθια εδώ σε αυτήν την Αίθουσα. Αρκετά τα παραμύθια σας!

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Ντροπή, κύριε Ρήγα!

- ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο, κύριε Βούτση.

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, όταν έρθει η ώρα σας.

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Από τα κοράκια χρεοκόπησε η Αργεντινή!

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας.

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή ως ΠΑΣΟΚ να λέτε τέτοια πράγματα. (Κωδωνοκρουσίες)

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες.

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή! (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ).

- ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ! (Κωδωνοκρουσίες)

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο δύσμοιρος λαός της Αργεντινής, λοιπόν, είχε…

- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Πεσ’ τα!

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: …αυτή τη στιγμή την ατυχία να νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να εφαρμόζουν ανέξοδα πολιτικές, αυτές τις πολιτικές που επαγγέλλεται εδώ αυτό το κόμμα της καταστροφής!

Στη συνέχεια ο Ν. Βούτσης πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε «αν υπάρχει άνθρωπος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμμα ή παράγοντας που επιχαίρει γιατί η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι διατεθειμένη να δώσει 300% κέρδος στα κοράκια, ενώ αυτά θέλουν 1.600% κέρδος». Έκανε λόγο για «άθλια funds» που "έχουν μείνει στην πλήρη ασυδοσία και ποδηγετούν πολιτικές ηγεσίες, ακόμη και την Ε.Ε. «Πως δίνουμε αυτό το δικαίωμα; Τι άλλο υπάρχει πέραν της αμέριστης και χωρίς αστερίσκους αλληλεγγύης στο λαό και την κυβέρνηση της Αργεντινής;» αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε εμφατικά: «σιγά μην τους πούμε ότι έπρεπε να πληρώσουν 1.600%».

«Αν είναι να πάθουμε τέτοιο πράγμα, ο λαός μας απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει από την ιστορία του. Και γι’ αυτό δεν θα μας συμβεί», εκτίμησε και δήλωσε ότι «δεν θα γίνουμε υπηρέτες ούτε ως χώρα ούτε ως λαός». Σχολιάζοντας δε όσα είπε ο Π. Ρήγας, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «θα τρίζουν τα κόκαλα οποιουδήποτε πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

Άρθρα στο διαδίκτυο που προσπαθούν να μας εξηγήσουν τα τι και τα πως της Αργεντινής καθώς και αν αυτό που ήδη έγινε εκεί έχει κάποια σχέση με αυτό που γίνεται εδώ, αν ψάξετε θα βρείτε αρκετά. Συνήθως ψάχνουν όσοι έχουν την περιέργεια να καταλάβουν μερικά βασικά πράματα για να μπορούν να προφυλάσσονται από αυτούς που θα τους πυροβολούν από άμβωνος τηλεόρασης με σκοπό να τους κάνουν τα μυαλά λαπά.

Εμείς διαβάσαμε δυο τρία τέτοια άρθρα και αυτό που βρήκαμε ως το πιο κατατοπιστικό και κατανοητό, ήταν το άρθρο του καθηγητή κ.Γιάνη Βαρουφάκη, που αναρτήθηκε στο protagon.gr χθες Πέμπτη και με τίτλο "Γιατί χρεοκόπησε η Αργεντινή, ο ρόλος των "αρπακτικών" και η Ελλάδα". Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί αυτό το αξιόλογο άρθρο. Εν τω μεταξύ στις μαζικές συγκεντρώσεις υπεράσπισης της στάσης που κράτησε η κυβέρνηση που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Αργεντινής, τα δύο πιο δημοφιλή συνθήματα απ'αυτά που ακούστηκαν ήταν το "Είμαστε πατρίδα κι όχι αποικία" και το "Ούτε ένα δολάριο στα κοράκια".  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 10:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση