Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 18:06

Τι γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είσαι ψηφοφόρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ταυτόχρονα είσαι και οπαδός της Α.Ε.Κ.

Με δεδομένο ότι αλλάζεις οτιδήποτε, εκτός από ομάδα, σε λίγα χρόνια μπορεί να είσαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ,αλλά θα παραμείνεις οπαδός της Α.Ε.Κ.

 

Μ' αυτά που ισχύουν όμως σήμερα, όταν πας ν' αξιολογήσεις τις δύο αυτές επιλογές, σε πιάνει μια τρικυμία στο κρανίο, που δεν περνάει ούτε με δύο πακέτα δραμαμίνες.

Αν ζεις και στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα απίθανο προάστιο, που δίκαια αποκαλείται η Κηφισιά των φτωχών, βράσε ρύζι με λεμόνι.

Εδώ λοιπόν συμβαίνουν πράματα και θάματα.

 Εδώ υπήρχε το γήπεδο της Α.Ε.Κ. , που πριν καμιά δεκαριά χρόνια γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί στη θέση του ένα καινούριο. Αυτό δεν έγινε ποτέ και ταυτόχρονα η Α.Ε.Κ. πέρασε από διάφορες διοικητικές περιπέτειες, που επηρέασαν  το αγωνιστικό της μέγεθος, με αποτέλεσμα να πέσει στη Β΄ εθνική κατηγορία και στο τέλος επέλεξε να υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία κι από εκεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

Μοιραία, η Νέα Φιλαδέλφεια ταυτίστηκε άμεσα με την Α.Ε.Κ., που διάλεξε αυτόν το τόπο για να φτιάξει το γήπεδο της, αγάπησε το σωματείο και αγαπήθηκε από  τους οπαδούς της.

 

Αυτός ο υποβιβασμός απάλλαξε την Α.Ε.Κ. από τα χρέη της αλλά στο τέλος στοίχισε κυρίως στο δημόσιο (σ' εμάς δηλαδή) αλλά και στους προμηθευτές, στους υπαλλήλους,  στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές της, πάνω από εκατό εκατομμύρια. Αριθμός 100.000.000.

Σ' αυτή τη συγκυρία, η Α.Ε.Κ. πέρασε στα χέρια ενός Άρχοντα Κουροπαλάτου, που με την σειρά του ανέλαβε να ξαναστήσει την ομάδα στα πόδια της και να της φτιάξει και γήπεδο. Και τι γήπεδο! Την Αγία Σοφία! Γι' αυτό το τελευταίο, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το αφήσω ασχολίαστο. Οτιδήποτε λιγότερο ή περισσότερο δεν το χωράει ο  νους.

Για ένα καλό ξεκίνημα, η περιφέρεια Αττικής προσφέρθηκε από το πλεόνασμά της να προσφέρει είκοσι εκατομμύρια.( Αριθμός 20.000.000). Την υπόσχεση γι αυτό το ποσό την έδωσε ο Γιάννης Σγουρός, που με την ενέργειά του αυτή , κατά τον οφικίαλο, απέδειξε ότι φοράει παντελόνια.

Στις εκλογές του Μάη, η περιφέρεια άλλαξε χέρια και πέρασε στη Ρένα Δούρου. Έτσι αυτά τα 20.000.000 (ολογράφως είκοσι εκατομμύρια) τώρα , πρέπει να τα δώσει η Ρένα, που φοράει φουστάνια, αλλά καμία φορά φοράει και παντελόνια. Χωρίς να ξέρω με τι αμφίεση, η Ρένα προεκλογικώς συνέφαγε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη , ορκισμένο εχθρό της νέας ιδιοκτησίας της Α.Ε.Κ.

Ας ξαναγυρίσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στα Φιλαδέλφεια.

Εδώ δόθηκε μια μεγάλη μάχη στις εκλογές του Μάη για την Δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας. Κυριότεροι αντίπαλοι ήταν ο Λύσανδρος Γεωργαμλής (Παλιός ποδοσφαιριστής της Ένωσης) ,που οι οπαδοί της Α.Ε.Κ θα τον καλόβλεπαν για τη Δημαρχία και ο Άρης Βασιλόπουλος, που υποστηριζόταν απ' τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ, σε αντίθεση με τον Πειραιά, οι ψηφοφόροι στη Νέα Φιλαδέλφεια, Αεκτζήδες και μη, αποδείχτηκαν  ευφυέστεροι των Πειραιωτών, Ολυμπιακών και μη, που ψήφισαν Ολυμπιακό αντί για Δήμαρχο. Έτσι εδώ, στα Φιλαδέλφεια, ψήφισαν Δήμαρχο αντί για Α.Ε.Κ. Ίσως να παιξε και ρόλο ότι ο Μαρινάκ... ,συγνώμη,  ο Μώραλης μπορούσε να ταιριάξει δύο προτάσεις, σε αντίθεση με τον Κοκκό ,που δεν μπορούσε να ταιριάξει ούτε μία.

Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας από την 1η Σεπτέμβρη θα είναι ο Άρης Βασιλόπουλος.

Αντί λοιπόν να συναντηθεί με την διοίκηση της Α.Ε.Κ και να συζητήσουν τα του γηπέδου, κάτι που έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και με θετικά μάλιστα αποτελέσματα, βγήκε στο αντάρτικο και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά δημιούργησε αντιπαράθεση, που μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Άλλο που δεν ήθελαν τα καλά παιδιά, κατευθυνόμενα και μη ,να βγουν στους δρόμους και να κάνουν την πόλη κόλαση. Επειδή τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη.

Προτείνω:

Να γίνει συνάντηση των δύο πλευρών για να λύσουν τις διαφορές τους.

 Αν αυτό θεωρείται απίθανο, να βγουν ακριβείς πειστικές και ειλικρινείς ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές, για τις θέσεις τους.

Να επισημανθούν οι όποιες παρανομίες και τα οποιαδήποτε κολλήματα.

Στις όποιες επεκτάσεις του γηπέδου ,προς το άλσος ,προκύψουν (φυσικά όχι μεγαλύτερες απ' αυτές που αναφέρουν τα δημοσιεύματα) ν' ανακοινωθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Τέλος για την Ρένα Δούρου , να μας πει αν θα δοθούν τα 20.000.000 και αν ναι, σε ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα δοθούν. Αν δοθούν στην Α.Ε.Κ έχει καλώς αλλιώς...

Για να ξέρουμε ποιος έχει δίκαιο, αλλά πολύ περισσότερο με ποιόν είμαστε ύστερα από τις διευκρινήσεις.

Για να κριθούμε κι εμείς!

Υ.Γ   Σήμερα 03-07-2014 οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές με ενισχύσεις θα βρεθούν στους δρόμους σε προκαθορισμένο ραντεβού. Θεός φυλάξοι!

 

Υ.Γ  Της τελευταίας στιγμής.  Προς τον Άρη Βασιλόπουλο. Ζήτησα φωτογραφίες στο διαδίκτυο, να κοσμήσω το κείμενο. Πάτησα Νέα Φιλαδέλφεια και μετά εικόνες. Το 95% των φωτογραφιών, τουλάχιστον, έδειχναν το γήπεδο της Α.Ε.Κ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 11:37
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Σχόλια   

0 # Γιώργος Τ. 03-07-2014 20:10
Πάρτε Οδυσσέα τα 20 εκατομμύρια από τιε τσέπες ΚΑΙ των αντιπάλων σας, πάρτε και την Αγια Σοφιά και άντε στο καλό Φώτη Μπαλόπουλε και Μίμη Παπαϊωάννου. Αυτό δεν είναι πια ΑΕΚ, λιβάνι και κατράμι είναι!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση