Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 00:53

Η Avaaz.org ζητά μέσω ημών από τους αρχηγούς της Ε.Ε να προστατεύσουν τη Γη και τους γήινους, μέσω ημών, ε;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπενθυμίζουμε ότι το Avaaz σημαίνει 'φωνή' σε πολλές γλώσσες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. H Avaaz.org  iιδρύθηκε το 2007 με μια βασική, δημοκρατική αποστολή:

να οργανώσει και να κινητοποιήσει πολίτες απ'όλες τις χώρες για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να ζουν. 

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες και λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Όπως λένε οι ίδιοι "μαζεύουμε υπογραφές, χρηματοδοτούμε ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουμε emails, διοργανώνουμε διαδηλώσεις, πορείες και αποστολές, μαζεύουμε χρήματα για διάφορους σκοπούς και ασκούμε πίεση σε κυβερνήσεις. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους".

Με λίγα λόγια, τα νέα αυτά παιδιά που απαρτίζουν την Avaaz, παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους γήινους, χρησιμοποιώντας με ένταση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό διότι πιστεύουν ότι και μέσω αυτών μπορεί ένα αίτημα να γίνει αποδεκτό από τις τοπικές ή τις παγκόσμιες εξουσίες.

Το θέμα αυτής της συλλογής υπογραφών έχει να κάνει με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ένας πρώτος στόχος είναι οι 500χιλ. υπογραφές με δεδομένο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή (19/3, 11.55π.μ) έχουν υπογράψει 305.876 ευρωπαίοι. Διακινεί η Avaaz μία επιστολή που ζητά από τους πολίτες της Ευρώπης να την υπογράψουν ηλεκτρονικά και να την στείλουν στους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε που θα συνεδριάσουν μεθαύριο για την κλιματική αλλαγή εν όψει της διεθνούς συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το 2015 στο Παρίσι. Πατώντας   εδώ   θα σας εμφανιστεί αυτή η επιστολή. 

Όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα του θερμοκηπίου και την προβληματική που αναπτύσσεται γύρω από την κλιματική αλλαγή καθώς για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από όλα τα κράτη, η Avaaz προτείνει τα παρακάτω άρθρα.


Ενέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ευρώπη και την Ελλάδα (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=572620

Τα μέτρα για το κλίμα δεν είναι πολυτέλεια (Καθημερινή) http://www.kathimerini.gr/754082/article/epikairothta/perivallon/ta-metra-gia--to-klima-den-einai-polyteleia

Η ΕΕ θέτει κλιματικούς στόχους για το 2030 - EU outlines 2030 climate goals (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-25841134

Διχασμένη η ΕΕ παλεύει για ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους - Divided EU grapples with energy and climate goals (Euractiv)
http://www.euractiv.com/energy/divided-continent-grapples-energ-news-533857

Η συχνότητα σοβαρών πλημμυρών σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να ‘διπλασιαστεί μέχρι το 2050’ -Frequency of severe flooding across Europe 'to double by 2050' (The Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/frequency-of-severe-flooding-across-europe-t...

Η Ευρωπαϊκή στήριξη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής «δεν πτοήθηκε από την οικονομική κρίση» - European support for climate change action 'not dented by financial crash’ (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/mar/03/european-climate-change-financial-crash

The EU: Climate Emitter or Committer? (Huffington Post) http://www.huffingtonpost.com/yvo-de-boer/the-eu-climate-change_b_4941914.html

Η πράσινη πολιτική της Μέρκελ βυθίζει τα κέρδη του Γερμανικού άνθρακα - Merkel’s Green Push Sinks German Coal Profits (Bloomberg) http://www.bloomberg.com/news/2014-03-14/merkel-s-green-push-blows-away-german-coal-power-profits-energy.html

Ένας υψηλός, πράσινος, ενεργειακός στόχος θα μπορούσε να εξοικονομήσει 260 δις ευρώ στην ΕΕ -Ambitious green energy target could save EU €260bn (Business Green Plus)
http://www.businessgreen.com/bg/analysis/2333312/ambitious-green-energy-target-could-save-eu-eur260bn

Οι Ευρωπαίοι λένε: η υπεράσπιση του κλίματος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει οικονομική ανάπτυξη - Turn to climate action for a job-rich economic recovery, Europeans say (European Commission)
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-201_en.htm

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 17:15
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση