Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 17:23

Τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου σε όλη την επικράτεια, στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, ποιοι εκλέγονται στην Α' και Β' Πειραιώς + ενάμιση σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ekloges4Για την ιστορία του πράματος αναρτούμε   ΕΔΩ  τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου όλων των κομμάτων σε όλη την χώρα. Ψήφισαν 6.051.211 πολίτες και το ποσοστό της συμμετοχής είναι 60,92%, ενώ το 2019 η συμμετοχή ήταν 57,78%. Τα έγκυρα και τα λευκά έφτασαν το 2,61%, ενώ το ποσοστό όλων των κομμάτων που έμειναν εκτός βουλής ανήλθε στο16%. 

ΕΔΩ  μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην Α' Πειραιώς κι  ΕΔΩ  στη Β' Πειραιώς.

Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστούν οι βουλευτές που εκλέγονται στην Α' και Β' Πειραιώς.

Κι  ΕΔΩ   τα αποτελέσματα στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Αυτό το κειμενάκι το ανάρτησα το πρωί στη σελίδα μου στο fb

Η πρωινή στεναχώρια από τη μεγάλη διαφορά μου θύμισε ότι από την ιστορία μου και το ποδόσφαιρο χρόνια πριν είχα καταλήξει πως όταν η ήττα σου είναι βαριά πιο πολύ φταις εσύ γι'αυτήν απ'ότι η τύχη-συγκυρία και οι όποιοι άλλοι. Όπως και στο ότι για να γυρίσει πάλι η σφαίρα είναι ανάγκη να βάλουν μυαλό άπαντες οι ηττημένοι, να συζητήσουν για τις αιτίες της ήττας τους και να καταλήξουν στις αλλαγές που απαιτούνται,  εννοείται παντού, και εννοείται ότι ο καθένας θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος και πολιτικά και ως άνθρωπος. Δύσκολα όλα αυτά αλλά απαραίτητα, αν θέλουν να φανεί το αριστερό φως τους στο βάθος του τούνελ της χώρας.

Ίσως τότε να μπορέσουν να ξαναριχτούν πάλι οι αγωνιστές με όρεξη στη μάχη, έχοντας υπό μάλης επεξεργασμένα και συγκεκριμένα σχέδια για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Προφανώς και στην υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων το καλύτερο είναι να αναλάβουν την υλοποίησή τους ικανά, ανοιχτόμυαλα και δημοκρατικού ήθους στελέχη.  

Πιστεύω πάντως ότι όπως στην ιατρική έτσι και στην πολιτική ισχύει πως σε κάθε περίπτωση από την θεραπεία καλύτερη επιλογή είναι η πρόληψη. Σ'αυτό βοηθάει να έχουν επιλέξει οι ενδιαφερόμενοι να ασκούν και δημόσια κριτική και όχι να αρκούνται βρέξει χιονίσει στο να σιωπούν για τα στραβά που βλέπουν, να χειροκροτούν πρόεδρο, συμβούλιο, προπονητή και παίκτες και προπάντων να βρίζουν εν χορώ τους αντίπαλους που τους θεωρούν ως εχθρούς.

Κι αυτό ήταν ένα συμπληρωματικό σχόλιο που ακολουθούσε εξ αιτίας κάποιων σχολίων

Αυτό που εισέπραξα από φίλους και από γνωστούς αλλά και από διάφορους "φίλους" στο fb, είναι ότι μια πλειονότητά τους που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τους εξέφρασε πιο πολύ το "Όχι άλλο Μητσοτάκη", εννοείται και κάποια από τα  πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ και όχι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη καθημερινή ζωή του κάθε ψηφοφόρου και για την πορεία της χώρας. Ένας λόγος κατ'εμέ ήταν ότι αυτές ήταν θολές, αλλήθωρες και κουτσές, ότι δεν ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικών διεκδικήσεων και πολλά από τα πρόσωπα που ακουγόντουσαν ότι θα τις υλοποιούσαν έχουν βεβαρυμμένο αριστερό πολιτικό μητρώο. Με λίγα λόγια δεν τα εμπιστεύομαι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 08:39
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση