Στο έργο, ο φύλακας ενός σκοτεινού, κατακλυσμιαίου σύμπαντος πασχίζει να διατηρήσει την τάξη, ισορροπώντας πάνω σε μια διαρκή ευθραυστότητα. Η εισβολή ενός επισκέπτη από τα έγκατα της γης αναστατώνει τη μοναχική του ύπαρξη, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την τρυφερότητα και την οδύνη, ακόμη και με τη βαναυσότητα. Σε ένα ντουέτο που σύντομα εξελίσσεται σε μονομαχία, θέτει σε δοκιμασία τα όρια της πραγματικότητας μέσα από τα φίλτρα της επιστημονικής φαντασίας και της φρίκης.
Η πρώτη του εκδοχή γεννήθηκε το 2020 για δύο σημαντικούς ιταλικούς πολιτιστικούς φορείς, το Torino Danza Festival και το Reggio Emilia Aperto Festival. Την περίοδο του λοκντάουν, ο artist in residence του Μεγάρου επέστρεψε στο στούντιο μαζί με τον συνεργάτη του Σούκα Χορν για να ολοκληρώσει το έργο ενόψει της νέας του παγκόσμιας περιοδείας, η οποία αρχίζει τον Ιανουάριο του 2023 από την Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Ο Παπαϊωάννου δημιούργησε ένα ρόλο για εκείνον και ακόμη έναν κεντρικό χαρακτήρα, έναν γυμνό άνδρα, τον οποίο ανάθεσε στον νεαρό Γερμανό χορευτή που μας κατέπληξε στην παρθενική τους συνεργασία στον "Εγκάρσιο προσανατολισμό". Γι’ αυτόν το ρόλο, όμως, ο Παπαϊωάννου μάς επιφυλάσσει άλλη μία έκπληξη. Θα τον εμπιστευθεί, σε κάποιες παραστάσεις της περιοδείας, στον 22χρονο Ελληνογερμανό χορευτή Αντόνιο Παπατζής. Για την ολοκλήρωση του "Ink" επιστράτευσε και την καλλιτεχνική φιλία του με τον Χάρη Φραγκούλη. Αρχικά του ζήτησε σκηνοθετική βοήθεια, μπαίνοντας όμως στο στούντιο εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ρόλο και αποφάσισε να τον μοιραστεί μαζί του. Έτσι, στις παραστάσεις του Μεγάρου, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου χορεύει στις 12-15, 19, 20, 21, 23 (5 μ.μ.) 26, 27, 29/1 και ο Χάρης Φραγκούλης στις 18, 22, 23 (8 μ.μ.) 25, 28/1.

Συνεργασίες-έκπληξη
Η μουσική αποτελεί δραματουργικό υλικό στις παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου και, αναζητώντας τα μουσικά μονοπάτια του "Ink", ο Χάρης Φραγκούλης του πρότεινε το συνθέτη Κορνήλιο Σελαμσή. Παπαϊωάννου και Σελαμσής μπήκαν σε μια δημιουργική "μάχη" και στη δεύτερη εβδομάδα της συνεργασίας τους ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρετζής τού ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να του κάνει ένα δώρο: να διευθύνει και να ηχογραφήσει στο Βερολίνο με μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του πλανήτη, τη musicAeterna, τις συνθέσεις του Κορνήλιου Σελαμσή. Τα ηχητικά τοπία της παράστασης, που ενισχύουν και παραμορφώνουν τους ήχους που παράγουν στη σκηνή τα σώματα και το νερό, σχεδίασε ο Καναδός sound designer Ντέιβιντ Μπλούιν, ενώ ο 22χρονος Γάλλος Λισιέν Λαμπορντερί ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Στέφανο Δρουσιώτη στον επανασχεδιασμό του φωτισμού της παράστασης.
Πατώντας athinorama.gr θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο.
Κι ΕΔΩ οι πληροφορίες για τις παραστάσεις.