Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 04:44

Η τελευταία ομιλία του Πούτιν για τα τρέχοντα σημαντικά προβλήματα της Ρωσίας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

putin3Σ.Δ. Αυτό που είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν περί αυτοάμυνας για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως και τα ανατριχιαστικά για τους αληθινούς πατριώτες της Ρωσίας και την πέμπτη φάλαγγα, αν και με εξόργισαν εν τούτοις δεν με εξέπληξαν. Πολλά ήταν γεγονότα που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά ο Πούτιν και είχαν υποπέσει στην αντίληψη μου και που τα θεωρούσα επιεικώς απαράδεκτα για την εποχή μας. Μια εξήγηση είναι οι τσάροι επί αιώνες και ο Στάλιν που έχουν μπολιάσει για τα καλά τη ρωσική κοινωνία με ακραίο αυταρχισμό σε συδυασμό με μια ανεξέλεκτη διαφθορά έτσι ώστε στις διαφωνίες και στις διαμαρτυρίες των πολιτών και των κινημάτων να απαντά κάθε φορά η πολιτική της ηγεσία με εκφοβισμό και τρομοκρατία. 

Ακολουθούν οι βασικές δηλώσεις του Πούτιν που σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS έκανε σε μια συνάντηση για τα μέτρα κοινωνικοοικονομικής στήριξης των περιφερειών.  

Πούτιν: «Αυτοάμυνα» η εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία ξεκίνησε μια επιχείρηση στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους κατοίκους του Ντονμπάς, οι οποίοι είχαν «υποστεί πραγματική γενοκτονία» για οκτώ χρόνια, και για να ματαιώσει τα επιθετικά σχέδια του Κιέβου, που προετοιμαζόταν «για ένα σενάριο βίας, αιματηρής σφαγής και εθνοκάθαρσης». Η επιθυμία της Ουκρανίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αποτελούσε επίσης πραγματική απειλή.

Μια περιορισμένη επέμβαση στο Ντονμπάς δεν θα οδηγούσε σε ειρήνη, αλλά θα δημιουργούσε μια «νέα πρώτη γραμμή»: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή για αυτοάμυνα <...>, εκτός από μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Τα παιδιά, οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας δείχνουν θάρρος και ηρωισμό, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποφύγουν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό των ουκρανικών πόλεων». Οι αρχές της Ουκρανίας, από την άλλη, «χτύπησαν αδιάκριτα, στις πλατείες, με τον φανατισμό και τη φρενίτιδα των καταδικασμένων», «όπως οι ναζί, που τις τελευταίες μέρες του Τρίτου Ράιχ προσπάθησαν να σύρουν όσο το δυνατόν περισσότερα αθώα θύματα μαζί τους στον τάφο».

Πούτιν: Οι κυρώσεις έπληξαν την ίδια τη Δύση

Σε κάθε περίπτωση, η Δύση θα είχε επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας: «Είναι απλώς αφορμές. Η πολιτική περιορισμού, αποδυνάμωσης της Ρωσίας, μεταξύ άλλων μέσω της οικονομικής απομόνωσης, είναι μια συνειδητή μακροπρόθεσμη στρατηγική. Την ίδια στιγμή, η Δύση δεν κρύβει πλέον το γεγονός ότι προσπαθούν να χτυπήσουν κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη της Ρωσίας».

Οι κυρώσεις έπληξαν την ίδια τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της υπονόμευσης της αξιοπιστίας της. Με το «πάγωμα» των ρωσικών αποθεμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση «κήρυξαν πραγματική χρεοκοπία» έναντι της Μόσχας και «τώρα όλοι γνωρίζουν ότι τα χρηματοοικονομικά αποθέματα μπορούν απλώς να κλαπούν». Οι ενέργειές τους έγιναν μάθημα και για τις ρωσικές επιχειρήσεις -«δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από το να επενδύσεις στη χώρα σου».

Ταυτόχρονα, οι κυρώσεις δεν απέδωσαν αποτέλεσμα: «Δεν ήταν δυνατό να οργανωθεί ένα οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας».

Σχετικά με την «πέμπτη φάλαγγα» στην χώρα

Η Δύση προσπαθεί να διασπάσει τη ρωσική κοινωνία, βασιζόμενη «στη λεγόμενη ''πέμπτη φάλαγγα'', σε εθνικούς προδότες, σε αυτούς που κερδίζουν χρήματα εδώ, μαζί μας, αλλά ζουν εκεί και ''ζουν'' ούτε καν με τη γεωγραφική έννοια της λέξης, αλλά σύμφωνα με τις σκέψεις τους, στη δουλική τους συνείδηση».

«Δεν καταδικάζω καθόλου όσους έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη Γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες των φύλων <...> Αυτό, κατά τη γνώμη τους, είναι σημάδι ότι ανήκουν στην "ανώτερη κάστα", στην "ανώτερη φυλή". Τέτοιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη μητέρα τους, μόνο αν τους επιτρεπόταν να καθίσουν στο διάδρομο κοντά σε αυτήν την υψηλότατη κάστα».

Ο ρωσικός λαός θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει «τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες και απλώς να τους φτύνει σαν ένα κουκούτσι, σαν μία σκνίπα που κατά λάθος πέταξε στο στόμα τους».

Πολλές χώρες έχουν παραιτηθεί στο να «ζουν με σκυμμένη την πλάτη τους και να αποδέχονται δουλοπρεπώς όλες τις αποφάσεις του κυρίαρχού τους», αλλά η Ρωσία δεν θα είναι ποτέ «σε μια τέτοια θλιβερή και ταπεινωμένη κατάσταση»: «Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας για την κυριαρχία μας, για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα να είμαστε και να παραμείνουμε Ρωσία».

Για την αναδιάρθρωση της οικονομίας

«Προφανώς, τα συνεχιζόμενα γεγονότα χαράζουν την παγκόσμια κυριαρχία των δυτικών χωρών τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία. Επιπλέον, θέτουν υπό αμφισβήτηση το οικονομικό μοντέλο που έχει επιβληθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η ρωσική οικονομία σίγουρα θα προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες <...> Φυσικά, οι νέες πραγματικότητες θα απαιτήσουν βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία μας και, δεν θα το κρύψω, δεν θα είναι εύκολες, θα οδηγήσουν σε προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας. Σε αυτήν την κατάσταση, καθήκον μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε παρόμοιους κινδύνους.

Τώρα οι Αρχές πρέπει να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα βασικών αγαθών και φαρμάκων, καθώς και να μειώσουν τη φτώχεια και την ανισότητα στη χώρα: «Αυτό είναι ένα πολύ εφικτό έργο ακόμη και σήμερα». Ακόμη και υπό τις κυρώσεις, η Ρωσία έχει αρκετά έσοδα και «η Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρειαστεί να τυπώσει χρήματα».

Σχετικά με ξένες εταιρείες

«Εκτιμούμε τη θέση εκείνων των ξένων εταιρειών που <...> συνεχίζουν να εργάζονται στη χώρα μας. Στο μέλλον, σίγουρα θα λάβουν πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Γνωρίζουμε επίσης αυτούς που πρόδωσαν δειλά τους εταίρους τους <...> Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, θα σεβαστούμε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 18:24
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση