Symphony for eight - Philip Glass - Cello Octet Amsterdam
Επιλέγουσα ή Συντάκτρια Ελένη Ε. Νανοπούλου
Ο Φίλιπ Γκλας (Βαλτιμόρη,1937 ) είναι Αμερικανός μουσικός και συνθέτης . Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους συνθέτες του 20ού αιώνα, καθώς επίσης και ως ο ιδρυτής του κινήματος του μινιμαλισμού στη μουσική, με μεγάλη επίδραση στο χώρο του. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του κλασικιστή, πράγμα που αποδίδει στις κλασικές σπουδές του στη μουσική.
Αφού παρακολούθησε μαθήματα στο Ινστιτούτο Πίμποντι της Βαλτιμόρης, ο Γκλας γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου σε ηλικία 15 ετών, από όπου και αποφοίτησε με πτυχίο στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία. Μετά την αποφοίτησή του σε ηλικία 19 ετών, ήταν αποφασισμένος να γίνει συνθέτης. Για το λόγο αυτό μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών Τζούλιαρντ.
Φοίτησε δίπλα στη Νάντια Μπουλανζέ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Ελένη Ε. Νανοπούλου
- Τα ποσοστά που αντιστοιχούν σε διάφορες πλευρές/κατηγορίες των 7,8 δισ. ανθρώπων σε όλον τον κόσμο μας δίνουν μια ιδέα της πραγματικότητάς μας
- Λάσλο Κρασναχορκάι, ένας νομπελίστας στο Γκάζι: “Εύχομαι να μη ζήσετε χειρότερες μέρες” (από τον Γιάννη Ν.Μπασκόζο)
- Ελληνίδες διηγηματογράφοι 1975-2025 (40 επιλογές από τον Π.Ενιγουέϊ)
- Γιάννης Μπρούζος: Τι πραγματικά αξίζει / 24 γράμματα στον γιο μου
- Η μέρα της φούστας: Μια παράσταση για τα θολά όρια μεταξύ βίας και πολιτισμού ή τι σημαίνει δημοκρατία σ'αυτά τα θολά όρια
