Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 15:54

Μετά 35 χρόνια θολό νεράκι στ'αυλάκι για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

keranis3Εκτενές απόσπασμα από το άρθρο της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στην ΕτΣ. Μετά το τελευταίο «ναυάγιο» στην υπόθεση μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στη Ράλλειο Σχολή, στην πλατεία Κοραή - έχουν προηγηθεί πολλά στα 35 χρόνια που εκκρεμεί το αίτημα του νομικού κόσμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης-, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, με άλλο σενάριο αυτή τη φορά.

Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διακήρυξη του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την αγορά ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. στα όρια του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και το ανώτατο ποσό που θα διατεθεί είναι 80.954.000 ευρώ.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι, έπειτα από συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά και με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ, με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Στην εξέλιξη αναφέρθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας ότι η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, ύστερα από 35 χρόνια στασιμότητας, και ότι η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη, γιατί «καμιά φορά από τον παράδεισο στην κόλαση, είναι και από τη διακήρυξη ώς την ολοκλήρωση ενός έργου».

Μετά τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης από το ΤΑΧΔΙΚ, οι πληροφορίες λένε ότι οι προδιαγραφές που καθορίζονται σε αυτήν «φωτογραφίζουν» το ακίνητο της καπνοβιομηχανίας του Κεράνη στα Καμίνια, κοντά στη γέφυρα Καλαμάκη, που παραμένει κλειστό εδώ και περίπου 20 χρόνια και ανήκει πλέον σε ιδιώτη.

Για το ακίνητο αυτό είχε κάνει λόγο από τον Απρίλιο του 2021, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) και τότε μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ, λέγοντας πως η κυβέρνηση απέρριψε δύο δημόσια ακίνητα -την πρώην Ράλλειο Σχολή και κτίριο επί της Ακτής Κονδύλη, ιδιοκτησίας του υπ. Οικονομικών-, με το επιχείρημα ότι πρέπει να στεγαστούν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες σ’ ένα κτίριο, και θα προχωρήσει σε «φωτογραφικό» διαγωνισμό, προκρίνοντας το κτίριο του Κεράνη στα Καμίνια.

● Στις αρχές του 2020, το υπ. Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ είχαν αναθέσει στο ΤΕΕ τη σύνταξη αρχικής μελέτης για τα υπάρχοντα προς διάθεση ακίνητα στην πόλη του Πειραιά (εκτός της πρώην Ραλλείου, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά) και συγκεκριμένα:

  • Α) Του κτιρίου των Τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη 32, με οικόπεδο 5.387,80 τ.μ. ιδιοκτησίας του υπ. Οικονομικών και εξαιρεθέντος από το ΤΑΙΠΕΔ και της παραχώρησης στον ΟΛΠ (Ν.4404/8-7-2016).
  • Β) Του κτιρίου της καπνοβιομηχανίας «Κεράνη» στα Καμίνια, με οικόπεδο 4.720 τ.μ. και με υφιστάμενο κτίσμα 29.900 τ.μ., το οποίο εκπλειστηριάστηκε από τον ΕΦΚΑ και αγοράστηκε από τον ισραηλινό όμιλο «BZPW Real estate Development» αντί 5.500.000 ευρώ, ενώ έως σήμερα πωλείται μέσω μεσιτικών γραφείων αντί 25 έως 27 εκατ. ευρώ (όσο περίπου το εκτίμησε και το ΤΕΕ στην έκθεσή του).

Και καταλήγει: Συμπερασματικά, απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση δύο δημόσια ακίνητα: η πρώην Ράλλειος στο κέντρο της πόλης, που συζητιόταν επί 7 χρόνια ως λύση και κατ’ αρχήν ψηφισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και το ΤΑΧΔΙΚ, και το ακίνητο επί της Ακτής Κονδύλη, με πρόσοψη στο Λιμάνι, δίπλα σε όλες τις συγκοινωνιακές προσβάσεις.

Ενδιαφέρον θα έχει, λοιπόν, να δούμε ποια κτίρια θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό, αν ανάμεσά τους θα βρίσκεται το κτίριο του «Κεράνη» στα Καμίνια και πώς θα ολοκληρωθεί αυτός. Στην περίπτωση, βέβαια, που κληρώσει «Κεράνη», θα πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επικερδή για τον ιδιώτη συμφωνία: Το Δημόσιο πούλησε το συγκεκριμένο κτίριο 5,5 εκατ. και θα το ξαναγοράσει έναντι 81 εκατ. μαζί με το κόστος διαμόρφωσής του!

Πηγή:  efsyn.gr  

Σ.Δ. Η συγκοινωνιακή πρόσβαση στου Κεράνη από το κέντρο του Πειραιά είναι αρκετά καλή. Κι αυτό διότι κοντά στου Κεράνη Καμινίων βρίσκεται το επιβατικό λιμάνι και υπάρχει ο σταθμός του Ηλεκτρικού, του  Προαστιακού και σε δύο χρόνια θα λειτουργεί και ο σταθμός του Μετρό, ενώ πολύ κοντά από του Κεράνη περνάει και το τραμ, που, αν και σχεδόν όλα είναι έτοιμα εδώ και δύο χρόνια, ακόμα δε βρίσκεται σε λειτουργία.

Αν πάντως κάποια στιγμή υλοποιηθεί ένα σχέδιο που το προβάλλουν χρόνια τώρα οι παράγοντες του Πειραιά κι αυτό είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του Ηλεκτρικού που συνδέει τον τερματικό σταθμό του Πειραιά με το Φάληρο, στα σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει και η πρόταση της δημιουργίας ενός σταθμού πολύ κοντά στο κτήριο Κεράνη κι αυτός θα είναι η καλύτερη λύση για την πρόσβαση στα δικαστήρια, εφ'όσον βεβαίως επιλεγεί το κτήριο του Κεράνη, κάτι που όλοι οι ενδιαφερόμενοι λένε ότι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. 

Πριν μερικά χρόνια έχει προταθεί για μετεστέγαση όλων των δικαστηρίων του Πειραιά σε ένα άλλο κτήριο του Κεράνη κι αυτό, που βρίσκεται στα σύνορα Ρέντη και Νίκαιας και παρέμενε άδειο για είκοσι χρόνια περίπου. Το κτήριο αυτό ανήκει στο δημόσιο και κόστισε γύρω στα 70 εκ. ευρώ. Τότε σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος, οι δικαστές, οι εμποροβιοτέχνες και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν αρνηθεί αυτή την επιλογή του υπουργείου με το σκεπτικό ότι ήταν μακριά από το κέντρο του Πειραιά. Καπάκι ήρθε και η απόφαση του ΣτΕ που αποφάνθηκε το 2015 ότι δεν θεωρεί νόμιμη όλη τη διαδικασία εκείνης της μετεγκατάστασης. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει τρεις Πειραιώτες δικηγόροι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 16:54
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση