Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 05:05

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kathimerini63Η επονομαζόμενη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ απ'ότι φαίνεται τείνει να κυριαρχήσει σε πολλές χώρες του κόσμου και σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές, που ενώ δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού και όσων απέκτησαν φυσική ανοσία χαλαρώνουν για λόγους οικονομικούς τα μέτρα προστασίας και τα περιοριστικά μέτρα. Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η άνοδος των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι μεγάλη είναι η Ρωσία, η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Λευκορωσία, η Φινλανδία, η Μάλτα και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο πλανήτης βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύματος πανδημίας.

Βάσει στοιχείων που έχει συγκεντρώσει το πρακτορείο Reuters, οι νέες διαγνώσεις περιστατικών COVID-19 γενικά στην Ευρώπη (μέσος όρος επτά ημερών) υπερβαίνουν ξανά τις 100.000 ανά ημέρα, ενώ ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 13 Ιουνίου, είχαν κατέβει στις 32.870. Ανάλογα αυξάνεται και ο αριθμός των πολιτών που εισάγονται στα νοσοκομεία και των θανάτων. Σχεδόν όλοι όσοι νοσούν αυτήν την περίοδο είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Την ίδια στιγμή διοργανώθηκαν την Τετάρτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποφάσισε η κυβέρνηση σε κλάδους εργαζομένων όπως αυτών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και όλων των υγειονομικών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν πάρει ή είναι προ των πυλών να πάρουν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

lifo218Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος το στίγμα ήταν οι ελληνικές σημαίες, οι σταυροί και τα συνθήματα κατά των εμβολίων. Και στην πλατεία Ομόνοιας, οργανωτής ήταν το «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη. Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές αριθμούσαν περί τους 4.000 αλλά ίσως να ήταν έως και διπλάσιοι. Τα συνθήματα τους ήταν επιθετικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των νέων μέτρων, ενώ υπήρξαν και υβριστικές λεκτικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τις αποστάστεις προστασίας. 

Υποθέτω ότι πολλοί θα είναι εκείνοι οι συνάνθρωποί μας που θα προτιμούν όταν επισκέπτονται οποιαδήποτε μονάδα υγείας να είναι όσο γίνεται πιο μικρές οι πιθανότητες να νοσήσουν από τον covid 19. Και ο πιο σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το τείχος ανοσίας στα νοσοκομεία, όπου είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι οι ασθενείς επισκέπτες τους, είναι σύμφωνα με τη θέση της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα υγείας ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. 

Πατώντας  lifo.gr  θα εμφανιστεί ένα φωτορεπορτάζ από τις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 10:31
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση