Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 16:07

Έρευνα της Εισαγγελίας Χαλκίδας για τα αίτια και τις τυχόν ευθύνες στην πλημμύρα της Εύβοιας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

plimiraΘα προτιμούσα να είχαμε ένα άλλο στο σύνολό του και όχι στις εξαιρέσεις του πολιτικό προσωπικό, που θα φρόντιζε συστηματικά και με επεξεργασμένα σχέδια όλες τις περιοχές στις πόλεις και στην ύπαιθρο, που βασικά λόγω των δικών του αμελειών, παραλείψεων και προχειροτήτων οδηγούν έντονα φυσικά φαινόμενα να προκαλούν το θάνατο συνανθρώπων μας. Θα προτιμούσα να συμμετείχαν ολόψυχα σ'αυτήν την προσπάθεια και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης οι αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού. Θα προτιμούσα να είναι καλά οργανωμένες όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε τέτοιες ιστορίες, να είναι στελεχωμένες με αξιόλογους συμπολίτες μας ικανούς και επαρκείς, με ένα προσωπικό κατάλληλο να αντιμετωπίζει τέτοια ακραία φυσικά φαινόμενα. Θα προτιμούσα η όλη οργάνωση να ήταν άψογη από κάθε πλευρά έτσι ώστε να μην γίνονται όλα μαλλιά  κουβάρια στις κρίσιμες στιγμές.  

 Αντί όλων αυτών, είδαμε κατακαλόκαιρο οχτώ συμπατριώτες μας να χάνουν τη ζωή τους για άλλη μια φορά, λόγω της πλημμύρας στην Εύβοια.

Όσο και να μας ικανοποιεί η παρέμβαση της δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν στην Εύβοια, ένα είναι βέβαιο, δεν θα ζωντανέψει τους νεκρούς. Βεβαίως και να αποδοθεί δικαιοσύνη (αν και μ'αυτά που έχουν δει τα μάτια μας δεν είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί), αλλά αυτό δεν μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σ'αυτήν την χώρα, σ'αυτούς τους πολιτικούς που δεν προλαβαίνουν το κακό, που δεν δρουν προληπτικά. Όπως και σε όλους εμάς τους πολίτες που η ιδιοτέλειά μας μας κάνει να κινούμαστε σε γκρίζες ζώνες, και ν'ανάβουμε γι'αυτό πράσινο φως σε πολιτικούς που αναλαμβάνουν κυβερνητικές ευθύνες να πολιτεύονται σε τέτοια θέματα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Όλα αυτά τα σχεδόν αυτονόητα για την εποχή μας που θα τα προτιμούσα, έχω την βεβαιότητα ότι θα τα προτιμούσαν κι άλλοι, πολλοί συμπολίτες μου. Ίσως κάποτε αυτόν τον κόσμο τους εκφράσει μία πολιτική δύναμη ικανή να γεννά το καλό για την χώρα και τους πολίτες κι όχι να τρέχει εκ των υστέρων η δικαιοσύνη να βγάζει το φίδι από την τρύπα. 

Η είδηση: Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος ανοίγει με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η μία έρευνα ανατέθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας. Με αυτή ζητεί να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν.   

Η δεύτερη ανατέθηκε στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών. Η έρευνα πιθανολογείται ότι θα αφορά, εκτός από τους πολίτες που έχτισαν ή μπάζωσαν παράνομα, κυρίως αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη τους που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση