Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 18:35

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροπολογία και διάφορες παρεμβάσεις

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

oil-oneΕπειδή, όπως φαίνεται, θα έχει δρόμο αυτή η ιστορία, εάν τελικά κάποιο κόμμα φιλοτιμηθεί και καταθέσει την τροπολογία στη βουλή και επειδή έχει ξεσπάσει  μεγάλη διαδικτυακή διαμάχη για την ορθότητα ή τα νομικά κενά της τροπολογίας, παρακάτω δημοσιεύονται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως ψηφίστηκε και 4 ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις για την νομική διάσταση του θέματος! 
Για τον ιστορικό του μέλλοντος περισσότερο!

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαρτάκης έθεσε προς ψήφιση τις δύο (2) προτάσεις 

Α) Η πρόταση της Διοίκησης έλαβε είκοσι έξι(26) ψήφους ΥΠΕΡ των κκ. Δημοτικών Συμβούλων:Ανδρεάδη Σάββα, Αρετή Αικατερίνης, Βαρλά-Μαρκογιαννοπούλου Σταυρούλας, Βήχου-Στεργίου Σταματίας, Δασκαλάκη Ευστράτιου, Δατσέρη Βασιλικής, Διακάκη Ευγενίας, Διαλινάκη Παναγιώτη, Θεόδοτου Μιλτιάδη, Καμά Παντελεήμονα, Κασιμάτη Αγγελικής, Κατσαφάδου Κυριάκου, Καψετάκη Γεώργιου, Κούβαρη Παναγιώτη, Κουλίζου Μιχαήλ, Λάλου Μηνά, Μαντουβάλου Μαρίας, Μαρτάκη Νικόλαου, Μαυρούτσου Παναγιώτη, Μιχάλογλου Στυλιανής, Μπαξεβάνη Πολυάνθης (Πωλίνας), Περδίκη Παναγιώτας, Σταυριανάκου Μιχαήλ, Συράκου Σταυρούλας, Τσίγγερη Βασιλείου, και Τσοτσάνη-Δριτσάκου Σταματούλας (Ματούλας).
Β) Η πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου -Δραπετσώνας έλαβε τρεις (3) ψήφους ΥΠΕΡ των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων: Γεωργίου Καλαμαρά, Γεωργίου Αρφαρά, και Παναγιώτη Καραγιαννίδη.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι κκ.Δημοτικοί Σύμβουλοι:Αλεξίου Κων/νος, Αντωνοπούλου Μαρία, Βρεττάκου Νικολάος,Θωμαΐδης Δημήτριος, Φίλιππος Καμπούρης, Ιωάννης Τζιώτης, Γεώργιος Τσιρίδης.
Κατόπιν τούτου το Σώμα: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με είκοσι έξι (26) θετικές ψήφους
Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει:
Α) Να κατατεθεί προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βάση τα στοιχεία του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου που αποδεικνύουν ότι οι ρυπογόνες βιομηχανίες αποτελούν πηγή δυσοσμίας και επικίνδυνων χημικών ενώσεων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αίτηση για την ανάκληση τώρα της άδειας λειτουργίας της Oil one.
Β) Να ζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα να υιοθετήσουν σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο η οποία θα επιβάλλει τη μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο όπως αναρτήθηκε από τον Νίκο Χάνο στο μπλογκ Δραπετσίνι. Στο συνέχεια του άρθρου υπάρχει η τροπολογία που παραδώθηκε στους βουλευτές, το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας που κατέθεσε δική της πρόταση, η ανάρτηση της νομικής συμβούλου του δήμου Χρ.Μυργιαλή σχετικά με την ορθότητα της τροπολογίας, η δήλωση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου "...πετούν την μπάλα στην εξέδρα", η ανάρτηση της δικηγόρου Ελένης Ευαγγελοπούλου "Για την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας" και το βίντεο με την τοποθέτηση του βουλευτή Β'Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ραγκούση που προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με την πληρότητα της τροποποίησης. 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 05:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση