Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 10:06

Αλέξης Γεωργούλης: Τι γυρεύετε στο παζάρι κύριε ευρωβουλευτά; Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lifo144Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε από τους Έλληνες να αγωνιστεί ως ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Το γεγονός θα ήταν απλώς αστείο, αν δεν καταντούσε ακραίο: ο κύριος Γεωργούλης ταυτοχρόνως θα είναι κριτής του Your face sounds familiar, στον Αντένα! 

Υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Γεωργούλης έχει πάρει το ρόλο του ελαφρά. Κάτι βίντεο που ανεβάζει στα social media, κάτι φευγάτες ερωτήσεις που κάνει, κάτι selfies…―γενικώς, αναδίδει μια ατμόσφαιρα χαριτωμένης κενότητας.  

Θα το παραβλέπαμε― άλλωστε τι περίμεναν όσοι τον ψήφισαν; Ότι θα προτάξει τους κοιλιακούς του για την πρόοδο της Ευρώπης;  Είναι ασφαλώς ένας Τιτάνας του κοινοβουλευτισμού, με πλήθος περγαμηνών, κορυφαία των οποιων είναι ότι τον λένε κι αυτόν Αλέξη και ξέρει να στήνεται στο φακό.   

Θα τον ξεχνούσαμε, λοιπόν, αν δεν φρόντιζε να μας υπενθυμίσει την πολυτάλαντη παρουσία του. Ανακοινώθηκε σήμερα ότι, ευρωβουλευτής ων, θα συμμετέχει σε ένα τηλεοπτικό σόου του Αντέννα, στο οποίο μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι: Ευριδίκη, Λάμπης Λιβεριάτος, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Ηλίας Μπογδάνος, Μαρία Ανδρούτσου, Δανάη Λουκάκη, Τάνια Μπρεάζου και Κατερίνα Κουκουράκη, Γιώργος Μαζωνάκης,  Δημήτρης Σταρόβας και  Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Λείπει ο Μέτερνιχ. 

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ούτε συριζαϊκό. Υπάρχουν πολλοί αστείοι άνθρωποι στο ευρωκοινοβούλιο, κάθε κόμματος, που ξύνονται, αμειβόμενοι με τεράστια ποσά και σταυλίζοντας στις Βρυξέλλες ομάδες οικείων τους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη προσόντα για μια τέτοια θέση.   

Υπάρχουν ευρωβουλευτές που μέσω Βρυξελλών συντηρούν τις προσωπικές τους μπίζνες, στην Αθήνα ― χωρίς να παύουν να εξακοντίζουν κούφια, στομφώδη λόγια για διαφάνεια και αξιοκρατία.   

Υπάρχουν ευρωβουλευτές που πέφτουν με τα μούτρα στην  ντόλτσε βίτα της ελίτ, με ταξίδια, γεύματα, εξτραδάκια και σόπινγκ που ουδεμία σχέση έχουν με τη «δουλειά» τους, αν και την χρησιμοποιούν ως συγκλονίζον πρόσχημα.   

Απώτερος σκοπός, το προσωπικό λόμπινγκ και η παχυλή σύνταξη. Ποιός έχασε τη ντροπή του, για να τη βρούνε αυτοί;  

Κρατανε όμως τα προσχήματα. Ζουν όπως δρουν: λαθραία. Ή ασχολούνται με υψιπετή χόμπι. Ή αγουρομαζεύουν ό,τι κινείται, για τα παράλυτα κι αθόρυβα γεράματά τους.    

Όμως ο κύριος Γεωργούλης θέλει και ευρωβουλευτής να είναι και κριτής του Your face sounds familiar. Θέλει και τον κότινο της δημοκρατίας και το τσίγκινο στέμμα της τηλεόρασης. Θέλει και τα άκλαυτα λεφτά των φορολογουμένων και τον δίκαιο μισθό του εμπορίου. Είτε διότι είναι άπληστος είτε διότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι ευρωβουλευτής.  

Η διάζευξη είναι ρητορική. Ξέρουμε πού ανήκει ο κ. Γεωργούλης. Ξέρουμε τι συμβαίνει.  

Όπως και ξέρουμε αυτό το αίσθημα απελπισίας από πολλή φαιδρότητα, που μάς κυκλώνει όταν σκεφτόμαστε τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.   

Το λεξικό ορίζει τον τραγέλαφο, ως κατάσταση αλλόκοτη κατά γελοίο τρόπο.  

Αυτό. 

Πηγή: lifo.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 10:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση