Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:59

Γιατί ο homo sapiens κυριάρχησε στον κόσμο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

HarariYuvalΠριν τουλάχιστον εκατό χιλιάδες χρόνια,  περί τα έξι "ανθρώπινα" είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα: ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Πώς τα κατάφερε το είδος μας στη μάχη για την κυριαρχία; Πώς βρέθηκαν οι τροφοσυλλέκτες πρόγονοί μας να στήνουν πόλεις και βασίλεια; Πώς φτάσαμε να πιστεύουμε σε θεούς, σε έθνη και σε ανθρώπινα δικαιώματα; Να εμπιστευόμαστε χρήματα, νόμους και βιβλία; Να υποδουλωνόμαστε σε γραφειοκρατίες, χρονοδιαγράμματα και καταναλωτικά μοντέλα;  Ο καθηγητής Yuval Noah Harari  προσφέρει πρωτότυπες και συχνά διασκεδαστικές απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα.

Ο Yuval Noah Harari, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1976 και είναι καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Είναι ο συγγραφέας των δημοφιλών επιστημονικών bestsellers:

Sapiens: Μια σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας (2014),  

Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του αύριο (2016) και

21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα (2018).

Τα γραπτά του εξετάζουν την ελεύθερη βούληση, τη συνείδηση ​​και τη νοημοσύνη μέσα από την εξέλιξη του ανθρώπου.

Η ομιλία είναι στα Αγγλικά αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε Ελληνικούς υπότιτλους, πηγαίνοντας κάτω δεξιά στο παράθυρο του βίντεο  όπου υπάρχει το γρανάζι ( settings ). Πατώντας το ανοίγει το μενού των ρυθμίσεων όπου στο subtitles/CC επιλέγετε σαν γλώσσα υπότιτλων : Greek.

Επίσης πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και το "Υπότιτλοι".

  

Διαβάστηκε 466 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 17:06
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση