Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 08:34

Τα 4 υστερόγραφα του Νίκου Χάνου και τα σχόλια των υποψηφίων για την διαπαραταξιακή που έγινε δεν έγινε, ένας θεός ξέρει

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
xanosΣ.Δ: Εννοείται ότι συμφωνούμε με τα 4 υστερόγραφα του Νίκου Χάνου. Είναι θλιβερό πάντως που 6 βδομάδες πριν τις εκλογές δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος για τα μεγάλα θέματα της πόλης μας. Θα αρχίσουν άραγε κάποια στιγμή να συζητιούνται ανάμεσα στους συνδυασμούς και τους δημότες και ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους τα σημαντικά προβλήματα της πόλης μας; Η, μέχρι τις εκλογές τα θέματα θα είναι σαν κι αυτά που μέχρι τώρα προσφέρονται για ανούσιες κόντρες ανάμεσα στους συνδυασμούς, θέματα που δεν ενδιαφέρουν την πλειονότητα του κόσμου και που δεν έχουν να κάνουν με την ζωή του στην πόλη μας.  
Ακολουθεί το άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στο μπλογκ Δραπετσίνι (drapetsini.blogspot.com)
 
 Σε μια δια-παραταξιακή επιτροπή συμμετέχουν οι παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις  εκλογές του Μαΐου. Συνήθως μαζεύονται εκπρόσωποι των υποψηφίων για να κανονίσουν λεπτομέρειες που έχουν σχέση με την ισότιμη προβολή των συνδυασμών.Κάπως έτσι έγινε(!) και στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής μαζεύτηκαν, τη Δευτέρα 8-4-2019, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων δημάρχων για να συζητήσουν θέματα που έχουν σχέση με την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, αλλά δεν συζήτησαν.
 
Δυστυχώς η συνάντηση έγινε για να γίνει. Δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης και η συνεδρίαση δεν αποφάσισε τίποταΑπό τη συνεδρίαση αποχώρησαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, βάζοντας ως προϋπόθεση για να παραμείνουν και να αρχίσει η συζήτηση να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι θα κατεβάσει τα πανό που έχει αναρτήσει ο "άλλος δρόμος". Ο δήμαρχος  όρισε για την επόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων.   
Οι ανακοινώσεις (παρακάτω) μετά την συνεδρίαση είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που επικράτησε.

ΥΓ1. Άραγε, αφού σήμερα οι υποψήφιοι δεν μπορούν συζητήσουν και να συναποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο θέσεων για ένα απλό θέμα, τι  θα πράξουν την επόμενη μέρα όπου θα απαιτούνται  συνεργασίες των παρατάξεων και συγκλίσεις των απόψεων; 
Οι εκλογές που έρχονται θα γίνουν με  απλή αναλογική, για πρώτη φορά. Ένα από τα σενάρια είναι να μην υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και  οι δημότες να επιλέξουν συνεργασία! Τότε τι θα γίνει;  
Δεν θα συζητούν και δεν θα αποφασίζουν οι εκλεγμένοι; Και τελικά το κόστος της αδιαλλαξίας ποιος θα το πληρώνει; Οι εκλεγμένοι ή οι απλοί δημότες;  

ΥΓ2. Στην κοινή ανακοίνωση των υποψηφίων δημάρχων (εδώ) οι υπογράφοντες έλεγαν : "Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε επ’ ουδενί η διαπαραταξιακή να γίνει υπό την αιγίδα του Δημάρχου στο γραφείο του. Αυτό συνιστά πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, αφού ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την συγκρότηση της από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Πρόεδρος".

Τελικά οι υποψήφιοι πήγαν στην συνεδρίαση και επιπλέον ο δήμαρχος στην ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος ρητά ορίζει τον ίδιο να συγκαλεί τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Σίγουρα δεν ισχύουν και τα δύο, κάποιος κάνει λάθος! Ποιος; ( Σ.Δ: Η απάντηση βρίσκεται στο  ΦΕΚ του Απριλίου για τα Εκλογικά Κέντρα Συνδυασμών: Ποιος αποφασίζει τα σημεία – Τι επιτρέπεται – Τι απαγορεύεται και φαίνεται ότι δίκαιο έχει ο δήμαρχος)

ΥΓ.3 Πρέπει να υπάρχουν πανό; Όχι. 
Κανένας δεν τα χρειάζεται, πολύ περισσότερο ο δήμαρχος. Η αναγνωρισιμότητα του είναι μεγάλη, το πανό αυτό το κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας  ενισχύει.
Μάλιστα ο δήμαρχος είναι πιο γνωστός από όλους τους άλλους υποψηφίους. Πέντε χρόνια  ήταν δήμαρχος και ήταν παντού. Έχουμε περάσει σε άλλη εποχή, αλίμονο, αν από βινύλια-πανό κριθεί η εκλογή! Επιπλέον, πέρα από τα νομικά θέματα, αύριο θα είναι ο ίδιος αδύναμος ως δήμαρχος να κατεβάσει οποιαδήποτε πανό, άλλου υποψηφίου ο οποίος θα κάνει κατάχρηση, θα γράψει στα παλιά του παπούτσια τους νόμους και τις αποφάσεις και θα θελήσει να κάνει κουρελαρία την πόλη! 

ΥΓ.4 Οι κινήσεις τακτικής σε προεκλογικές περιόδους "συγχωρούνται". Όλοι δήμαρχοι θέλουν να εκλεγούν, πέρα από τις φιλοδοξίες, την πόλη θέλουν να υπηρετήσουν, ομάδες συμβούλων και φίλων έχουν, σχέδια κάνουν, υπάρχει όμως ένα κρίσιμο σημείο που πρέπει όλοι να δουν. Να γίνει διάλογος για τα θέματα της πόλης. Ναι η δια-παραταξιακή ρυθμίζει την επικοινωνία με δημότες, όμως ας γίνει κουβέντα και για σημαντικά θέματα της πόλης. Ανάπλαση, εργοστάσιο ΔΕΗ, ΝΑΦΘΑ, κοιμητήριο Ανάστασης, Ιχθυόσκαλα, ΟΛΠ, Oil One, πολυκατοικίες Δραπετσώνας, αθλητικοί χώροι, πράσινο, απορρίμματα, ανακύκλωση, ελεύθεροι χώροι, ανοιχτός δήμος, κ.λπ.

Οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής και των Γ.Τσιρίδη, Π.Καμά και Π.Διαλινάκη

Ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής
                   
ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Συγκλήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και όπως ρητά ο νόμος ορίζει, η δια παραταξιακή επιτροπή (παρά το γεγονός ότι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι υποστηρίζουν το αντίθετο). 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι εξής εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων και παρατάξεων: 

Από τον «Άλλο Δρόμο» ο κ. Βρεττάκος και η κ. Συράκου. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Καλαμαράς, από την «Επόμενη μέρα Κερατσίνι- Δραπετσώνα» η κ. Δατσέρη, από την κίνηση «Αλλάζουμε» ο κ. Καμάς, ο κ. Λάλος και ο κ. Διάκος, από την «Άλλη πρόταση» η κ. Δαβγιώτη, από την «Ελεύθερη κίνηση δημοτών» ο κ. Κούβαρης, από τη «Δική μας πόλη» ο κ. Πεταβρατζής και ο κ. Οικονομάκης και από το «Μαζί μπορούμε» ο κ. Τσατάς. 

Στη συνάντηση, αφού ξεκαθαρίστηκε ότι η σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής είναι ευθύνη του δημάρχου, έγινε προσπάθεια να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος που ξεκινάει στις 25 Απριλίου, με διπλό στόχο: Την απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών των υποψηφίων και ταυτόχρονα τον σεβασμό στην πόλη. Από τη συζήτηση αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της «Δικής μας πόλης», η εκπρόσωπος της «Επόμενης μέρας Κερατσίνι- Δραπετσώνα» και από το «Μαζί μπορούμε». 

Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά, πολύ πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ότι θα συγκαλέσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα διαπαραταξιακή επιτροπή με τα εξής θέματα
1. Επιλογή χώρων για τοποθέτηση από τους δημοτικούς συνδυασμούς περιπτέρων ή ομπρελών στις πλατείες της πόλης. 
2. Επιλογή χώρων για τοποθέτηση εξεδρών από τον Δήμο και οι οποίες θα παρέχονται στους συνδυασμούς για τις συγκεντρώσεις τους. 
3. Προσπάθεια διευθέτησης ζητημάτων που αφορούν την αφισοκόλληση και την ανάρτηση πανό. 

Γιώργος Τσιρίδης
ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Έγινε σήμερα η διαπαραταξιακή συνάντηση στον δήμο για να συζητηθεί το πλαίσιο του εκλογικού αγώνα. Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού μας βρήκαν τοίχο όταν ζήτησαν από τον δήμαρχο να κατεβάσει τα πανό του. Το ίδιο κι οι άλλοι. Όλων των άλλων συνδυασμών οι ανακοινώσεις στο ίδιο κατατείνουν.
Ένας δήμαρχος αυταρχικός, παραβαίνει προκλητικά την εκλογική νομοθεσία και κάνει κατάχρηση εξουσίας. Ο αρμόδιος -εκ του νόμου- να κατεβάσει τα πανό που παράνομα αναρτήθηκαν σε όλες τις κολώνες, σφυρίζει αδιάφορα. "Κάντε μου μήνυση" λέει. Ξέρει πως η ενδεχόμενη προσφυγή δεν θα ακυρώσει την παράνομη καμπάνια του αφού το εντεταλμένο όργανο για να αποκαταστήσει την νομιμότητα είναι ο ίδιος!!! Κάνει πλάκα με τον νόμο που έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Για τι δήμαρχο μιλάμε λοιπόν; Πρόκειται για ένα φαινόμενο αυθάδειας που κάνει καθαρή κατάχρηση εξουσίας. Κι αν δεν το καταλαβαίνει, τόσο χειρότερα για τον ίδιο και για την πόλη που ετάχθη να υπηρετεί.


Παντελής Καμάς 
Σήμερα, ήταν μια μαύρη στιγμή στην πορεία των εκλογών. Η σύγκληση της σύσκεψης των υποψηφίων Δημάρχων, δυναμιτίστηκε με ευθύνη του κυρίου Δημάρχου. Το διδασκαλικό και εν ολίγοις προκλητικό ύφος του, η εμμονή του στην άρνηση να κατεβάσει τα παράνομα βινύλια, οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο την σημερινή συνάντηση. Για εμένα και τον συνδυασμό, του οποίου ηγούμαι η οποία συζήτηση ξεκινάει από το σεβασμό του περιβάλλοντος και της αισθητικής των πολιτών#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ


Παναγιώτης Διαλινάκης

Στη σημερινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με θέμα τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων για την προβολή τον υποψηφίων δημάρχων, ο συνδυασμός μας, της Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών, εκπροσωπήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κούβαρη. 
Η θέση του συνδυασμού την οποία καταθέσαμε ήταν ο απόλυτος σεβασμός στους νόμους, που απαγορεύουν την ανάρτηση πανό και αφισών. Να κατέβουν όλες οι αφίσες με ευθύνη του δημάρχου, όπως οφείλει να πράξει και να υπάρξει ισονομία και δίκαιη προβολή σε κοινόχρηστους χώρους που θα καθοριστούν, όλων των υποψηφίων Δημάρχων.
Δυστυχώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν δέχεται να εφαρμόσει το νόμο και να πράξει αυτά που επιβάλλονται, δεν υπήρξε αποτέλεσμα και αποχώρησαν. Για άλλη μία φορά ζητάμε από τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, να εφαρμόσει το νόμο και να παύσει να συμπεριφέρεται ως τσιφλικάς στην πόλη, παραβιάζοντας κατάφωρα την εκλογική διαδικασία. 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 18:06
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Νικ. Χάνος 14-04-2019 09:22
Συμπλήρωσα την ανάρτηση για να κλείνει το θέμα. Κρατήστε: δεν υπήρχε σκοπιμότητα, η δημοσίευση από το «Δραπετσίνι» έγινε απόγευμα (υπάρχει αρχείο αναρτήσεων), το email σας , το οποίο όπως λέτε στάλθηκε βράδυ, δυστυχώς δεν το είδα. Πάμε γι΄ άλλα!
Παράθεση
0 # ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 13-04-2019 23:19
Κύριε Νίκο Χάνο, σας στείλαμε στο mail σας την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του συνδυασμού μας από την Τρίτη το βράδυ (στείλαμε στο mail σας σχετικά ss). Χωρίς να θέλουμε να σας υποδείξουμε τι θα κάνετε, θεωρούμε πως είναι σωστό στην υφιστάμενη ανάρτηση - κι ας έχουν περάσει 4 μέρες - να προσθέσετε και την δική μας δήλωση, όπως έκαναν άλλωστε και άλλα δύο blog.
Με εκτίμηση
Παράθεση
+1 # Νικ. Χάνος 13-04-2019 15:27
Μια μικρή διευκρίνηση. Το "Δραπετσίνι" δημοσίευσε το κείμενο "Η συνεδρίαση που δεν έγινε!" την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και η ανακοίνωση της κ.Δατσέρη δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019. Επιπλέον, δεν έλαβα κάποιο email, ούτε κοινοποίηση για το θέμα, έστω την επομένη μέρα... Πιθανόν και κάποιος άλλος να δημοσίευσε κάποια ανακοίνωση που δεν έχω υπόψη μου. Σίγουρα δεν υπήρχε καμία πρόθεση για αποκλεισμό, άλλωστε είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς! Σε κάθε περίπτωση και για να μην υπάρχουν "αδικίες" στο μέλλον το email για το blog "δραπετσίνι" είναι
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 13-04-2019 11:43
Να επισημάνω κα. Δατσέρη ότι το συγκεκριμένο άρθρο το έγραψε ο Νίκος Χάνος. Εγώ απλά το αναδημοσίευσα από το Δραπετσίνι. Πάντως καλό είναι, ιδιαίτερα τώρα που διάγουμε προεκλογική περίοδο, να το ψάχνουμε πιο πολύ για να μην μας προκύπτουν ακούσιες αδικίες. Στον πληθυντικό αυτό, συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου.
Παράθεση
0 # ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 13-04-2019 00:15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μία φορά χτες κατά την διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης ο απερχόμενος Δήμαρχος ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του. Μια δημοκρατική διαδικασία ο οποία σε κοινωνίες, όπου ο ένας σέβεται τον άλλον και όλοι εργάζονται για το κοινό καλό, αποτελεί εργαλείο παραγωγής πολιτικής, ο απερχόμενος εκούσια και προσχεδιασμένα την οδήγησε σε ΦΙΑΣΚΟ.

Στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων ανεξαιρέτως των συνδυασμών, ως προαπαιτούμενο μιας πολιτισμένης προεκλογικής συνεννόησης, να κατεβάσει τα βινύλια που κρέμασε σ’ ολόκληρη την πόλη, ο κ. Βρεττάκος για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Νόμους του Ελληνικού κράτους.
Για να μην μακρηγορούμε… Η χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, που υποκατέστησε τον συνδυασμό του Δημάρχου αναφέρει μεταξύ άλλων «ότι ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά, πολύ πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ότι θα συγκαλέσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα διαπαραταξιακή επιτροπή».
Ο κ. Βρεττάκος δεν ξέρει ή κάνει πως δεν ξέρει πως σύμφωνα με την εγκύκλιο 11 του Υπουργείου Εσωτερικών (2 Απριλίου 2019, Αριθ. Πρωτ.: 23993) ΜΕΡΟΣ Α η προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3870/2010 είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα, που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Συνεπώς, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, το ανωτέρω χρονικό διάστημα αρχίζει από τις 25 Μαρτίου 2019.
Όπως αντιλαμβάνεστε η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ο απερχόμενος Δήμαρχος θα μας κάνει την χάρη και θα μας καλέσει να μιλήσουμε, πολύ πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει.
Δύο τινά συμβαίνουν… Ή ο κ. Βρεττάκος είναι άσχετος… Ή είναι αισχρός ψεύτης και αλαζόνας υποτιμώντας με τον χειρότερο τρόπο τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Ότι κι αν διαλέξει από τα δύο το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι πως πλέον έχει γίνει πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την πόλη.
Ως εκ τούτου το κρέμασμα χιλιάδων βινυλίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει αποτελεί μια ΞΕΚΑΘΑΡΑ παράνομη πράξη. Όπως αναφέρει το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν 3870/2010 «κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιόδου απαγορεύεται στους συνδυασμούς η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής».
Καταλήγοντας θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για τον ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ των διαφημιστικών χώρων και η επιλογή γίνεται από την διαπαραταξιακή επιτροπή.
Τέλος όσον αφορά τα οικονομικά των συνδυασμών, θα ενημερώσουμε τον κ. Βρεττάκο βοηθώντας τον να μην ΑΚΥΡΩΘΕΙ η εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος, πως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ εκ του Νόμου, να συμπεριλάβει στις δαπάνες του συνδυασμού του και την εκτύπωση και τοποθέτηση των βινυλίων, αφού βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου θα μάθουμε και το κόστος αυτών και όλοι όσοι εκτιθέμεθα για πρώτη φορά ως υποψήφιοι Δήμαρχοι. Όλα τα άλλα που αναφέρει στις γεμάτες εμφανή αμηχανία ανακοινώσεις του, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τον εκθέτουν και υποδηλώνουν την αγωνία του.
Παράθεση
+1 # ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 12-04-2019 23:58
Έχει βγάλει και ο συνδυασμός ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ανακοίνωση για το θέμα. Δεν είναι δεοντολογικό κ. Ιγνατιάδη να μην δημοσιεύετε και την δική μας άποψη. Εκτός αν δεν υπέπεσε στην αντίληψη σας. Οπότε ζητάμε συγνώμη
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 12-04-2019 23:00
Τα τεχνικά ζητήματα των εκλογών κάπως (ελπίζω) θα διευθετηθούν. Φυσικά ο δήμαρχος έδειξε την αντιπάθεια του προς την νομιμότητα μιας που είναι ο ίδιος αρμόδιος για την εφαρμογή της. Όπως ξέρουμε, αν δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος θα ήταν σήμερα στα κάγκελα καταγγέλοντας όσους τον αδικούν. Άρα, διατηρώντας την μερίδα του λέοντος κάπως θα λήξη αυτή η κατάσταση.
Νομίζω, στο ΥΓ.4, είναι αδύνατον να γίνει διάλογος μεταξύ των υποψηφίων επί των προθέσεων τους για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Ο καθένας έχει την άποψη του και θα επιμείνει στην ορθότητα της σε όλη την προεκλογική περίοδο. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να δημοσιευτούν αυτές οι θέσεις του καθενός όχι μόνον για να ενημερωθούμε εμείς οι δημότες αλλά επιπροσθέτως γιατί οι επιλογές στον δεύτερο γύρο από τους ηττημένους, δεν μπορεί παρά να γίνουν στην βάση δημόσιας αποδοχής μέρους των προγραμμάτων τους από τους 2 μονομάχους. Κάθε άλλος τρόπος, είναι είτε αλαζονεία είτε συναλλαγή.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση