Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026 23:55

Roger Waters: Διασκευάζει εμβληματικό τραγούδι των Pink Floyd για τη Γάζα [βίντεο]

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ets57Για πολύ κόσμο η «επαναπροσέγγιση» τραγουδιών των Pink Floyd είναι θέμα… ταμπού ακόμη κι εάν εκείνος που βάζει το χέρι του στα κομμάτια αυτά είναι ο ίδιος ο Roger Waters,ο  μπασίστας και βασικός στιχουργός των Pink Floyd. 

Εδώ όμως, ο σπουδαίος 81χρονος καλλιτέχνης δεν επανερμηνεύει απλά ένα από τα πιο εμβληματικά του τραγούδια, του οποίου υπήρξε συνδημιουργός, το Comfortably Numb, αλλά δημιουργεί ένα σπαρακτικό μήνυμα για τον λαό της Παλαιστίνης και για την γενοκτονία στη Γάζα.

 

Μέσα από τη συνεργασία του με την Παλαιστινοαμερικανίδα Mona Miari, συνδυάζουν άψογα τις φωνές τους, με αγγλικά και αραβικά, και παρουσιάζουν έναν ύμνο για τον εκτοπισμό, τη μνήμη, την απώλεια και την αέναη αναζήτηση για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Και το μήνυμα είναι εν τέλει απλό, όπως το δηλώνει μια μικρή Παλαιστίνια μέσα σε μια σκηνή στο τέλος του βίντεο: «Θα ανατείλει ποτέ ξανά ο ήλιος;»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026 00:07

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση