Ο Γεώργιος Π. Χρούσος είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ανώτερος ερευνητής, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και του Προγράμματος Κατάρτισης, καθώς και επικεφαλής του Κλάδου Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Εξέλιξης των ΗΠΑ (NICHD), του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH). Είναι επίσης καθηγητής κλινικής στην παιδιατρική, τη φυσιολογία και τη βιοφυσική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν, και διακεκριμένος επισκέπτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Εξέλιξης των ΗΠΑ. Ο Δρ. Χρούσος ήταν ο πρώτος γενικός διεθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (2001–2002). Κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο τμήμα Εφηβικής Υγείας της UNESCO, ενώ διατηρούσε τη θέση του επικεφαλής Τεχνολογίας και Κοινωνίας, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στην Ουάσινγκτον.
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 17:46
Το στρες και πως μας καθορίζει
Επιλέγων ή Συντάκτης Σάκης Σιδηρόπουλος
Ο ιατρός Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής παιδιατρικής και φυσιολογίας, παρουσιάζει την επίδραση που έχει το στρες στο ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή η πολύπλοκη και πολυεπίπεδη σχέση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εν γένει υγεία μας.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σύντομου και παρατεταμένου στρες. Πως εξηγείται ο ανατροφοδοτούμενος κύκλος συναίσθημα – ορμονικό ενδοκρινικό – ανοσοποιητικό σύστημα. Πως επιτυγχάνεται η ομοιόσταση του οργανισμού.
Κατηγορία
Σταγόνες γνώσης
Σάκης Σιδηρόπουλος
Σταγονόμετρο
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Σιδηρόπουλος
- Ο Γαλιλαίος και η σύγχρονη επιστήμη. Μια σύντομη ιστορία σε graphic novel
- Ο κύκλος της Βιέννης. Μια σύντομη ιστορία σε graphic novel
- Τι σημαίνει ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ για την μουσική σήμερα
- Για την επταετία, την ιστορία, την εκπαίδευση με το Αντώνη Λιάκο
- Η επίδραση της θρησκείας στην διαμόρφωση της Ευρώπης
