Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 19:01

Η κυβέρνησή μας προσπαθεί να μπλοκάρει την πρώτη Ευρωπαία Αρχιεισαγγελέα Λάουρα Κιόβεση ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lauraΜπλόκο στο έργο της Ευρωπαίας Εισαγγελέας στη χώρα μας επιχειρεί να βάλει με «φυτευτή» διάταξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο με τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας (άρθρο 39).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διάταξη η οποία τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία ενεργεί η Ευρωπαία Εισαγγελέας, όταν προκύπτουν κατά την έρευνα πλημμελήματα που διώκονται αυτοτελώς.

Όλα αυτά την ώρα που η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, η οποία ασχολείται διεξοδικά με τη σύμβαση 717 και το έγκλημα των Τεμπών είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου μιλώντας στο STAR ότι:

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί εάν σουαπαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Έτσι, μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, με την οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις της Λάουρα Κιόβεσι, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις δηλώσεις της ότι εμποδίζεται η περαιτέρω έρευνα για το σιδηροδρομικό έγκλημα, την επίθεση Άδωνι κατά της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και τη στοχοποίησή της από ένα ολόκληρο σύστημα, το Μαξίμου παρεμβαίνει με τον πιο επίσημο τρόπο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το ενωσιακό δίκαιο προηγείται του εθνικού.

Ειδικότερα, καταργούνται εδάφια στην παράγραφο 2 του άρθρου 16Β του ν. 4786/2021 κι έτσι η απολογία των κατηγορουμένων γι’ αυτού του είδους τα πλημμελήματα δεν θα γίνεται πλέον στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα αλλά στον ανακριτή, όπως γίνεται και για τα κακουργήματα και τα συναφή πλημμελήματα.

Την ίδια στιγμή, στην αιτιολογική έκθεση, αναφέρεται ότι η κατάργηση των εδαφίων κρίθηκε αναγκαία γιατί εισήγαγαν «έναν τρόπο παραπομπής των πλημμελημάτων αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διώκονται αυτοτελώς, ο οποίος δεν προβλέπεται ούτε από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου, της 12ης Οκτωβρίου 2017». Αλλά και γιατί η εφαρμογή αυτών των εδαφίων στην πράξη αναμένεται «να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι αυτό το άρθρο στο νομοσχέδιο κλειδώθηκε στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να μην μπορεί να σχολιαστεί, όχι φυσικά μόνο από πολίτες αλλά και από νομικούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παράβαση καθήκοντος υπουργού είναι πλημμέλημα που διώκεται αυτοτελώς.

Πηγή: verso.gr

Ως καλή παλληκαρού η Λάουρα Κιόβεσι φτιάχνει άλλο μονοπάτι για να καθίσει στο σκαμνί τους υπουργούς μας που εμπλέκονται άμεσα με την υπόθεση των Τεμπών  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 11:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση