Στο παρακάτω βίντεο, αποτυπώνεται μια συζήτηση που έγινε στο Public με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας» των ΠΕΚ.
Για το βιβλίο μίλησαν οι :
Μανώλης Πλειώνης, καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ, διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επιμελητής του βιβλίου.
Νίκος Δεμερτζής, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ, συν-συγγραφέας του βιβλίου.
Ευαγγελία Μαυρικάκη, καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ.
Γιώργος Πλειός, καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.
Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Μathesis, πρώην διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.
Συντόνισε η Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, επικεφαλής πολιτιστικού τμήματος του Αθήνα 984 FM.
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 10:15
Ένας οδηγός πλοήγησης για τις Ψευδοεπιστήμες
Επιλέγων ή Συντάκτης Σάκης ΣιδηρόπουλοςΠου υπάρχει το όριο μεταξύ κατεστημένης Επιστήμης και της λεγόμενης Ψευδοεπιστήμης;
Υπάρχει διαμάχη μεταξύ τους και ανταλλαγή επιχειρημάτων ή βρίσκονται σε διαφορετικές απομονωμένες σφαίρες με τον δικό τους κόσμο;
Ποιες είναι οι κοινωνικές προϋποθέσεις για την εμφάνιση των ψευδοεπιστημών;
Εκτός αυτών και μία προσπάθεια ερμηνείας της δαιδαλώδους εξέλιξης της Γνώσης.
Κατηγορία
Σταγόνες γνώσης

Σάκης Σιδηρόπουλος
Σταγονόμετρο