Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 22:09

Μπλακ άουτ - Σαντορίνη 5-0, ακούς Ρούλα κι εσύ Αντρέα ακούς;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είμαστε εθνικά υπερήφανοι που η χώρα μας έχει τόσο καλές υποδομές στους κορυφαίους τουριστικούς της προορισμούς. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ήλθαν στη χώρα μας εκατοντάδες δις. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων.

 

Και εξ αιτίας αυτών, τα τουριστικά μας νησιά απέκτησαν αεροδρόμια ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και επαρκείς χώρους. Τα λιμάνια μας έγιναν κατάλληλα ακόμα και για τα μεγάλα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια και είναι εντελώς ακίνδυνα. Όλα τα τουριστικά μας νησιά ηλεκτροδοτούνται με μηχανήματα με την υπογραφή της ΝΑSA.

Ως εκ θαύματος τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζοταν για την τουριστική υποδομή δεν χάθηκαν στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, ούτε πήγαν αλλού ντ'αλλού από ανίκανους και αδιάφορους πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες. Σάμπως μια καλή μάγισσα με το ραβδάκι της μάγεψε όλους τους παράγοντες και τους φορείς του τουρισμού κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Και αρμονικά συνεργάστηκαν και σχέδια με το μάτι στο μέλλον έκαναν και το περιβάλλον σεβάστηκαν και με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ήταν άψογοι κι όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Μακάρι ο τομέας του τουρισμού να γίνει η πηγή έμπνευσης και το καλό παράδειγμα και για όλους τους άλλους τομείς της πατρίδας μας που υστερούν επικίνδυνα.

Το συμβάν με το μπλακ άουτ που συνέβη στην Σαντορίνη και που ξεκίνησε με μια πυρκαγιά στον σταθμό της ΔΕΗ, ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Κι αν γίναμε ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς, φταίνε τα ξένα συμφέροντα που μεγαλοποίησαν το θέμα.

Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη έληξε πια και φαίνεται ότι έρχεται η ώρα της απόδοσης ευθυνών.Από τη Δευτέρα ξεκινούν αγωγές και μηνύσεις από τον δήμαρχο και επαγγελματίες του νησιού, ενώ αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στον σταθμό της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα το αρμόδιο υπουργείο προαναγγέλλει την επίσπευση διαγωνισμού τον ερχόμενο Οκτώβριο για ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα. Αυτό το μπλακ άουτ κράτησε 5 μέρες και την εποχή αυτή βρίσκονται στο νησί 120 χιλ. τουρίστες, που αρκετοί απ'αυτούς ευχαριστήθηκαν με αυτό το απρόβλεπτο γεγονός. Σ'αυτό το μήκος κύματος ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Θήρας Μανώλης Καραμολέγκος δήλωσε: «Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Το ατυχές αυτό γεγονός είχε και μια δόση ρομαντισμού. Υπήρξαν περιπτώσεις που μου λέγαν “Σας ευχαριστώ! Είχα την ευκαιρία να απολαύσω τον νυχτερινό ουρανό, χωρίς να με ενοχλούν τα φώτα”. Γενικά, δεν είχαμε πολλά παράπονα από την πλευρά των τουριστών. Αντίθετα, έδειχναν κατανόηση».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 15:06
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση