Γιατί μου έκανε κλικ; Διότι το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, με γ.γ τότε τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ ( Σαρδηνία, 1922 - Πάντοβα, 1984), αποφάσισε να υποστηρίξει εμπράκτως τον εμβολιασμό των ναπολιτάνων έναντι της επιδημίας της χολέρας.
Έτσι όπως έχω εισπράξει τη στάση που τηρούν τα ελληνικά κόμματα της αριστεράς στον εμβολιασμό έναντι του covid -19 υπάρχει ένα κοντράστ με τη στάση των Ιταλών κομμουνιστών το '73 μιας και οι δικοί μας δεν έχουν μπει με τα μπούνια στην διαδικασία του εμβολιασμού με ενέργειες που θα στοχεύουν στη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος υπέρ του εμβολιασμού στην χώρα μας. Είναι φανερή η αποστασιοποιημένη ή επαμφοτερίζουσα στάση που τηρούν σε όλη τη φάση της πανδημίας, η έμφαση με αποσπασματικές κριτικές στα επί μέρους μέτρα της κυβέρνησης η παρόμοια στάση που τηρούν σχεδόν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που έχουν ισχυρούς δεσμούς με αυτά, όπως π.χ η αριστερή τοπική αυτοδιοίκηση, που στο θέμα αυτό τηρεί μια εντελώς απόμακρη γραφειοκρατική τύπου στάση ενώ θα μπορούσε να κάνει παπάδες.
Την μεγάλη ευθύνη πάντως κατ'εμέ τη φέρει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη που έκανε ελάχιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να δημιουργήσει εξ αρχής ένα εθνικό μέτωπο κόντρα στην πανδημία. Όμως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης βολεύτηκαν στον αντιπολιτευτικό λόγο τους και αυτόν επέλεξαν ως πρώτη προτεραιότητά τους στο θέμα αυτό που θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτής της δύσκολης και σκληρής διετίας.
Ότι όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου τότε που επηρέαζαν την πολιτική ζωή στις χώρες της δύσης είχαν κάποιες κοινές αρχές είναι δεδομένο. Αλλά δεδομένο είναι επίσης ότι στην πορεία παρουσίασαν και πολλές διαφορές. Το θέμα είναι αν αυτές οι διαφοροποιήσεις επέτρεψαν σε άλλα κόμματα να ευαισθητοποιηθούν και να αντιμετωπίζουν με όλα τα μέσα που διέθεταν προβλήματα σαν αυτό της χολέρας στη Νάπολη, ενώ σε άλλα, όπως τα δικά μας στην εξέλιξή τους, δεν τα οδήγησαν στο να κάνουν οι σύντροφοι το ίδιο με τον κορωνοϊό. Αυτή η διαφορετική πολιτική κουλτούρα που επιτρέπει σε διαφορετικές κοινωνίες και εποχές να προκύπτουν εμβληματικές κομματικές δράσεις έχει ενδιαφέρον να συζητηθεί με στόχο να προκύψει μία αριστερά πιο κοντά στις αρχές της και πιο επιδραστική στο να προκαλεί το καλό στην κοινωνία και να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί της παρά να εξαντλείται σε ένα στείρο αντιπολιτευτικό οίστρο.
Πατώντας efsyn.gr θα εμφανιστεί το συγκεκριμένο άρθρο. Καλή ανάγνωση.
Στοιχεία: 5.165.666 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31.7.21 που αντιστοιχεί σε ποσοστό 48.2%. Το μικρότερο ποσοστό 35.5% έχει η ηλιακή ομάδα 18-24 και το μεγαλύτερο 80.5% το έχει η ηλικιακή ομάδα 70-79.