Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 16:01

Όλοι όσοι είναι υπέρ του εμβολιασμού να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη δημιουργία του τείχους ανοσίας το ταχύτερο δυνατόν

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

emvolio3Η υπόθεση της δημιουργίας του τείχους της ανοσίας στην χώρα μας δεν προχωράει έτσι όπως την είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση και προφανώς δεν μπορούμε παρά να χρεώσουμε κατά κύριο λόγο στην ίδια σημαντικά λάθη στον χειρισμό της, ακόμα και στο επίπεδο της πρόβλεψης.

Η απειλητική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ που έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μικρότερη απόκριση στα εμβόλια και που ήδη πλήττει πολλές χώρες,  είναι η άλλη αιτία που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράματα. Τόσο ώστε οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως για τη δημιουργία του τείχους ανοσίας δε θα αρκεί πια το ποσοστό 70% εμβολιασμένων συν αυτών που απέκτησαν φυσική ανοσία και πως θα πρέπει το ποσοστό αυτό να ανέβει στην χώρα μας πάνω από το 80%. 

Είναι μεγάλη ανάγκη η κυβέρνηση να επιλέξει μέτρα και κινήσεις ακόμα και πηγαίνοντας το Βουνό των εμβολίων στους Μωάμεθ των γειτονιών των πόλεων και της επαρχίας και να συνεχίσει να οργανώνει ακόμα καλύτερες καμπάνιες προτροπής και ενημέρωσης στα ΜΜΕ ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν πολλοί ακόμα πολίτες για να μην ξαναπέσουμε στα ίδια με καραντίνες και λοκντάουν και δεν συμμαζεύεται, με διασωληνομένους και νεκρούς και πανικούς, και που όλα αυτά μας πηγαίνουν πίσω και σαν άτομα και σαν κοινωνία και ιδιαίτερα χτυπούν πιο βαριά τα από κάθε άποψη ασθενέστερα στρώματα. Μέχρι στιγμής πάντως οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις έχουν ξεπεράσει ελαφρώς τα 4 εκ. (ποσοστό 38,5%) και 1εκ.με μία δόση. Είναι φανερό ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Και το κακό είναι πως όσο η ανοσία δεν προκύπτει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες νέων και πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων με ξενιστές τους ανεμβολίαστους, που να μην είναι αντιμετωπίσιμες από τα τρέχοντα εμβόλια. 

Σ'αυτήν την μάχη το λογικό είναι να συνεισφέρουν όλες οι συλλογικότητες και όλοι οι πολίτες που είναι υπέρ του εμβολιασμού έναντι του covid 19 υποστηρίζοντας δημόσια τους λόγους που τους οδήγησαν στο να εμβολιαστούν.

Και ξεκινάμε από τα κόμματα, που πέρα από τις κριτικές τους στην κυβέρνηση και τις προτάσεις τους, δε θα βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν σ'αυτήν την χώρα αν με προτροπή της ηγεσίας τους αλλά και με καμπάνιες και αφίσσες ταχτούν δημόσια ξανά και ξανά υπέρ του εμβολιασμού; Περιμένουμε να δούμε συγκεκριμένες ξεκάθαρες δράσεις πάνω σ'αυτό το κρίσιμο θέμα. 

Το ίδιο δεν θα πρέπει να κάνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και παντός είδους σύμβουλοι; Να βγουν δηλαδή όλοι αυτοί δημόσια και να υποστηρίξουν και δια ζώσης και με αφίσες και υλικό τον εμβολιασμό. Όπως παρομοίως και όλες οι συνδικαλιστικές ομάδες που δρουν στον χώρο της υγείας, που κανονικά αυτές θα έπρεπε να πρωτοστατούν. 

Οι επιχειρηματίες; Οι αθλητές; Οι στρατιωτικοί; Οι δάσκαλοι; Οι καλλιτέχνες; Όλοι αυτοί φυσικά, αν νοιάζονται για το κοινό καλό. 

Και βεβαίως και όλοι εκείνοι οι ιερείς, αρχιμαντρίτες και επίσκοποι και διάφοροι εκκλησιαστικοί παράγοντες που είναι υπέρ του εμβολιασμού, δε θα πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν τους πιστούς στο να εμβολιαστούν; Το τονίζουμε διότι υποθέτουμε βάσιμα και με όσα έχουν προηγηθεί από την μεριά της εκκλησίας, ότι ένα μεγάλο μέρος των ανεμβολίαστων κινείται στον χώρο της.

Σωστό δεν είναι επίσης να συμμετάσχουν με έναν τρόπο καλαίσθητο και πειστικό και με δική τους πρωτοβουλία αλλά και σε συνεργασία με φορείς και με θεσμούς σ'αυτήν την εκστρατεία του ναι στον εμβολιασμό - που στην τελική είναι λιγότερο επικίνδυνος από το να προσβληθεί κάποιος από τον κορονοϊό - όλοι εκείνοι οι διάσημοι και άσημοι, πλούσιοι και φτωχοί, μοντέρνοι και παραδοσιακοί συμπολίτες μας που χαίρουν όμως μιας κάποιας εκτίμησης στους χώρους όπου ζουν και κινούνται; 

Με άλλα λόγια, αν η πλειονότητα στην χώρα αυτή έχει αντιληφθεί ότι είναι ζωτική ανάγκη η δημιουργία του τείχους ανοσίας να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται και προς τούτο κάνει ότι μπορεί και ατομικά και συλλογικά για να το πετύχει, τότε θα πάμε καλά, δίχως αυτό να σημαίνει ότι σύντομα θα ξεμπερδέψουμε οριστικά. Και φυσικά εννοείται πως οι πλήρως εμβολιασμένοι εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους. Προσωπικά στη λαϊκή εξακολουθώ να πηγαίνω φορώντας μάσκα, όπως και σε κλειστούς χώρους δε μπαίνω δίχως αυτήν.

Γουχάν Γουχάν, της Μαρίας Κατσουνάκη  Γιατί, όμως, μνημονεύουμε ένα ντοκιμαντέρ που δεν εμφανίζει πρωτοτυπία στο θέμα του, ούτε, ειδικά, στον χειρισμό του; Εχουν παραχθεί και θα συνεχίσουν να παράγονται πολλά ντοκιμαντέρ για την πανδημία, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν είναι το «ηθικό δίδαγμα» του εθελοντισμού και της οργανωμένης κοινότητας των κατοίκων της Γιουχάν ούτε η παροιμιώδης στωικότητα και πειθαρχία τους ακόμη και στα πιο ακραία μέτρα. Τότε τι; Τι είναι αυτό που σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις να το παρακολουθείς, να θέλεις να μάθεις τι απέγινε με την εγκυμοσύνη της Ξου, αν απέκτησε αγοράκι ή κοριτσάκι, αν ο γιατρός Ζενγκ επιβίωσε, πώς τα κατάφεραν τελικά ο μικρός Λάι Λάι και η μητέρα του Λου;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 19:56
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση