Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 03:12

Το 2ο πανελλήνιο βραβείο νέων τεχνολογιών κέρδισαν δύο μαθητές του 3ου Λυκείου Κερατσινίου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

drepaniΗ Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου συγχαίρουμε τους μαθητές της Α' Λυκείου του σχολείου μας Τρελλοπούλου Παναγιώτα και Κρανιδιώτη Γεώργιο για τη σημαντική επιτυχία τους.

 Οι μαθητές μας κέρδισαν τον Μάρτιο 2021 το 2ο πανελλήνιο βραβείο νέων τεχνολογιών STEM του ιδρύματος Vodafone, μετά από προσπάθεια 2 χρόνων και με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Γιανναρά Κων/νου, ΠΕ84, καθώς συνέχισαν το έργο που είχαν ξεκινήσει στο 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Το έργο ήταν ένα θερμοκήπιο με Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο μεριμνούσε για την αυτόματη και βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Κύριο και πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα του συστήματος να αναγνωρίζει τυχόν ασθένειες στο φύλλωμα του φυτού.  

Όλοι μας ευχόμαστε στους μαθητές μας
δύναμη και συνεχή πρόοδο στους στόχους τους.

Δείτε το βίντεο  εδώ  

Κι  εδώ το άρθρο του Πάνου Σακκά "Δύο μαθητές λυκείου δημιούργησαν ένα «θερμοκήπιο του μέλλοντος» με τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε 3 μήνες"

Σ.Δ. Στο διαγωνισμό του 2020  οι ίδιοι μαθητές, του 3ου Γυμνασίου τότε, κέρδισαν το 3ο βραβείο σχεδιάζοντας ένα σύστημα διαχείρισης των θέσεων parking, που προορίζονται για ΑμεΑ, αλλά συνήθως καταλαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα. Οι μαθητές θέλοντας να δώσουν πρακτική αλλά και ουσιαστική υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία που δικαιούνται θέσεις στάθμευσης, δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο εξακριβώνει αν το όχημα που σταθμεύει στο σημείο ανήκει σε ΑμεΑ, που διαθέτει την αντίστοιχη κάρτα με τον σωστό σειριακό αριθμό. Σύστημα συναγερμού αποτρέπει τη στάθμευση σε άλλα οχήματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 06:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση