Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 18:10

Υπάρχει αντίδοτο στον φόβο του θανάτου;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

giosafatΜια συζήτηση του ψυχίατρου – ψυχαναλυτή Ματθαίου Γιωσαφάτ με την Τασούλα Επτακοίλη, για την ελληνική οικογένεια, την παιδική ηλικία, τον φόβο του θανάτου και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή μας.
Γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας.  Έζησε στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Βιέννη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967.  Πήγε για περαιτέρω σπουδές στον Λονδίνο, όπου και παρέμεινε δεκαπέντε χρόνια.

Για την αναζήτηση των προβλήματα της ζωής, εκτός από τους φιλοσόφους υπάρχει και η κλινική μελέτη.
Τα συμπεράσματα του Μ. Γιωσαφάτ προκύπτουν από την ανάλυση χιλιάδων ανδρών και γυναικών, ζευγαριών και παιδιών.
Σε μία συνέντευξη του στο lifo.gr είχε πει :
Η ζωή μας είναι δύο ειδών: η συνειδητή και η ασυνείδητη. Είναι σύντομη, μία και μοναδική. Ευτυχία δεν υπάρχει, παρά μόνο στιγμές ευδαιμονίας. Καλό, λοιπόν, θα ήταν οι άνθρωποι να στρέφονται στις πραγματικές αιτίες της δυστυχίας τους. Είναι πρώτιστο να ξέρουμε τι συμβαίνει μέσα μας. Να έχουμε το γνώθι σαυτόν αλλά και να ακολουθούμε το γνωμικό που λέει «βίος μη γνωτός, ου βιωτός», δηλαδή είναι σαν να μη ζεις αν δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου. Γι' αυτό και η ζωή με έχει διδάξει ότι αν δεν αγαπήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν πρόκειται ποτέ να αγαπήσεις τους άλλους γύρω σου.”

Βιβλία του Ματθαίου Γιωσαφάτ :

- ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ

- ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 18:21
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση