Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 16:35

Πρόστιμο στον ΟΛΠ από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για τα έργα στην Πειραϊκή, της Δήμητρας Βήνη, από το fb

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
piraiki 6Συγχαρητήρια πρώτα από όλα σε όλους εμάς, το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ, που από τον Πειραιά μέχρι την Ελευσίνα καθημερινά συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα με μηνύματα ,φωτογραφίες , βίντεο, σχόλια και παρατηρήσεις για την κατάφωρή παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων εκ μέρους των εργολάβων της ΚΟΣΚΟ. Τελικά η κοινωνία ενώθηκε σε μια γροθιά έστω και σε καραντίνα , έστω κι από το σπίτι της και πέτυχε να ακουστεί η φωνή της.
 Αυτήν την φωνή που πολύ αργά αντελήφθησαν οι αρμόδιοι οι οποίοι μέχρι χτές προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν το θέμα με επιχειρήματα όπως "το βρήκαμε ψηφισμένο¨"," είναι επένδυση σε όφελος της κοινωνίας", "αυτοί που φωνάζουν είναι γραφικοί", κλπ .
Αυτοί οι ίδιοι που παρά τις καταγγελίες μας όλο το καλοκαίρι για χύδην μπάζωμα της θάλασσας και εκτεταμένη ρύπανση δεν ήρθαν ούτε για να βγάλουν μια φωτογραφία (κύριε Δήμαρχε αυτό το λέω γι' εσάς επειδή αναρωτηθήκατε στο τελευταίο συμβούλιο "ποιά είναι η κυρία Βήνη που θέλει να μιλήσει επειδή έβγαλε μια φωτογραφία;"
Αυτοί που κατέχουν θέσεις στην αυτοδιοικηση και στη βουλή με την ψήφο μας κι όμως δεν έβγαλαν ούτε μισή λέξη όλο το καλοκαίρι, αλλά τώρα θα βγούν να πανηγυρίζουν ότι τηρήθηκε η νομιμότητα χάρη σε αυτούς!!
ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ έλεγξε τις εργασίες στις 16 Νοεμβρίου! Η έγγραφη καταγγελία μου πρός το σώμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου.
Δυο μήνες ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ μέχρι σήμερα για να σταματήσει το έργο προσωρινά και να πέσει ένα πρόστιμο ! Στους δύο αυτούς μήνες υπήρξε σωρεία εγκλημάτων μπροστά στα μάτια της κοινωνίας που προκάλεσαν την αγανάκτησή της. Ποια παραπτώματα από αυτά διαπίστωσε το σώμα; Σαφώς όχι όλα!!! Σημειώνεται στην έκθεσή του "Η μη τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων με πετάσματα κατά τις εργασίες επιχώσεων εντός της θάλασσας κατά παράβαση του όρου 67 2.
Η έλλειψη εγκεκριμένου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά σχεδίου κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, κατά παράβαση του όρου 72 3.).
Επειδή δεν προσκομίστηκε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με τις κύριες διαδρομές και τους χρόνους των βαρέων οχημάτων μεταφοράς υλικών για την κατασκευή του έργου.
Η μη τήρηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων συνιστά παράβαση, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και επισύρει κυρώσεις στους υπεύθυνους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (σχετ.1).
Η Υπηρεσία μας προβαίνει στην έναρξη διαδικασίας επιβολής προστίμου στην εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ.
"Κουβέντα για την αυτοψία των υλικών που επίσης έχουμε καταγγείλει. Καλύφθηκε το κλιμάκιο των επιθεωρητών με την επίδειξη παραστατικών αγοράς υλικών στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου. Ο νόμος όμως δεν απαιτεί παραστατικά αλλά προηγούμενη αυτοψία απο το ΕΛΚΕΘΕ που δεν έγινε.
Με τι μπάζωνε τη θάλασσα ο ΟΛΠ ;; Με τσιμέντα από την προβλήτα του ΙΚΟΝΊΟΥ χύδην χωρίς πετάσματα και μάλιστα πλάι στους λουόμενους και στο μνημείο του Θεμιστοκλή.
Ενα πρόστιμο δεν φέρνει το περιβάλλον στην προτέρα του κατάσταση , δεν αποκαθιστά τη ζημιά του θαλασσίου περιβάλλοντος σε έκταση 150 στρεμμάτων, την καταστροφή των βενθικών οργανισμών και των μακροφυκών (Το οξυγόνο της θάλασσας) τα οποία ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση στην Πειραϊκή όπως μας είχε διαβεβαιώσει το ΕΛΚΕΘΕ .
Συνεχίζουμε με αίτηματα
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Θελουμε πίσω τη θάλασσα μας !
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 16:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση