Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 14:20

Η 5η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από το Λιμάνι της Αγωνίας θα γίνει

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ- ΤΟ “ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ” ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος απαγόρευσε την 5η Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που έχει οργανωθεί για την ερχόμενη Κυριακή.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» καλεί τους πολίτες, τα δίκτυα αλληλεγγύης, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, να προασπίσουν τη διάθεση προϊόντων, στο Νέο Φάληρο, πίσω από το Γήπεδο Καραϊσκάκη, οδός Εμμανουηλίδου την Κυριακή 2 Ιουνίου 7.30 το πρωί. Στον ίδιο χώρο θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση με θέμα: «Κίνημα Παραγωγών-Καταναλωτών και προοπτικές» στις 11.00 π.μ.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, ότι οι δράσεις αλληλεγγύης, τα κοινωνικά ιατρεία, οι αντιρατσιστικές και αντιναζιστικές πρωτοβουλίες, οι διαθέσεις προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, θα συνεχιστούν, για όλες και όλους τους κατοίκους της πόλης που η Δημοτική Αρχή Πειραιά δυστυχώς δεν εκπροσωπεί.

 

και το δελτίο τύπου του Λιμανιού της Αγωνίας, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 30/5.

 
Ο δήμαρχος των μεσαζόντων και των καρτέλ
 
Το “Λιμάνι της Αγωνίας” είναι μία δημοτική κίνηση που εκπροσωπεί χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες. Δραστηριοποιείται και αγωνίζεται στον Πειραιά από το 1998, πολλά χρόνια πριν ο κ. Β.Μιχαλολιάκος τον ανακαλύψει ως τελευταίο σταθμό της πολυσχιδούς καριέρας του στην πολιτική.
 
Η δημοτική μας κίνηση, σε αντίθεση με τους πολιτικούς καριέρας, επέλεξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της να σταθεί δίπλα σε όσους/ες συμπολίτες μας δεν ανήκαν στους κύκλους του ακραίου πλούτου και των ισχυρών συμφερόντων, που οι κυβερνήσεις στις οποίες ανήκε και ανήκει ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος υπηρετούν με συνέπεια.
 
Αυτός ο Δήμαρχος μας κατηγορεί γιατί αναλαμβάνουμε δράσεις αλληλεγγύης, γιατί οργανώνουμε συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία, αντιρατσιστικές-αντιναζιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ανερυθρίαστα καταγγέλλει το “Λιμάνι της Αγωνίας” ως “μεσάζοντα ενός ιδιότυπου παραεμπορίου”.
Ως εκεί φτάνει ο πολιτισμός του. Αγνοεί ότι οι περισσότεροι δήμοι του Λεκανοπεδίου, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Νίκαιας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και πολλές συλλογικότητες πολιτών έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες. Αγνοεί ότι ξεκινώντας από το επιτυχημένο “κίνημα της πατάτας” φθάσαμε σε δεκάδες διαθέσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες προσφέροντας φθηνά, ασφαλή και νόμιμα προϊόντα απευθείας από τους επίσης νόμιμους παραγωγούς σε χιλιάδες καταναλωτές χωρίς την παρεμβολή άλλων που ανεβάζουν τις τιμές έως και πέντε φορές. Τους κερδοσκόπους υπερασπίζεται ο κύριος Β.Μιχαλολιάκος. Όσους κερδίζουν σε βάρος ενός λαού που τον πνίγει η κρίση.
 
Ας λέει ό,τι θέλει ο κ.Δήμαρχος. Δεν θα ασχοληθούμε με την αστεία επιχειρηματολογία του περί “...παραεμπορίου, παρανομιών και οικονομικής συναλλαγής για ίδιον όφελος....”
Επί της ουσίας όμως, όπως εξηγήσαμε και στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, στην πρόσφατη εποικοδομητική μας συνάντηση, δεν κινδυνεύουν οι μικρέμποροι από τις αγορές χωρίς μεσάζοντες, από τις οποίες και οι ίδιοι προμηθεύονται φθηνά Αυτό που κινδυνεύει είναι τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομίλων. Δεν κινδυνεύει η νομιμότητα από τη δράση αυτή, αλλά η ηγεμονία των ισχυρών κύκλων του πλούτου και της πολιτικής του Πειραιά.
 
Εμείς, μέσα στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, αναδείξαμε δράσεις αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των πολιτών . Επιλέξαμε όχι τον δρόμο της φιλανθρωπίας, αλλά της άμεσης συμμετοχής όλων ανεξαίρετα των κατοίκων σε δράσεις που όχι μόνο θα εξασφαλίζουν μία αξιοπρεπή ζωή αλλά θα επαναπροσδιορίσουν τους όρους της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας στην καθημερινότητά μας. Ό,τι ακριβώς δεν υπηρετεί ο κ. Δήμαρχος.
 
Το “Λιμάνι της Αγωνίας” συνεχίζει τη Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, παρά την αυθαίρετη απαγόρευση του κ. Β. Μιχαλολιάκου, ελπίζοντας ότι θα κατορθώσουμε να οικοδομήσουμε μία μονιμότερη σχέση παραγωγών-συνεταιρισμών-καταναλωτών στον Πειραιά. Όντως όλα αυτά δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη λογική του Δημάρχου - έχουν όμως με τα δικά μας οράματα και τις αγωνίες του πειραϊκού λαού.
Γι' αυτό συνεχίζουμε!

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

Το Λιμάνι της Αγωνίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση