Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 08:11

Οι δύο συμφωνίες στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tropo1Από σχόλια των συμμετεχόντων στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή στο δημαρχείο Κερατσινίου Δραπετσώνας, φαίνεται ότι εκτός του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι υπόλοιποι συμφώνησαν στα βασικά. Στην ουσία έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στην τρoπολογία έτσι ώστε να συμπεριλάβει αυτή και άλλες εστίες μόλυνσης πέραν της oil one. Με άλλα λόγια οι παρευρεθέντες 

Α. Συμφώνησαν στην διόρθωση της τροπολογίας που θα καταθέσει ο δήμος στα κόμματα. Αυτή η βελτιωμένη έκδοση θα περάσει σαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας ως "διόρθωση επί το ορθόν". 

Β. Συμφώνησαν επίσης να ζητήσουν την άμεση ανάκληση της άδειας της Όιλ Ουάν λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί στο περιβάλλον.
Αυτό που συμπεράναμε εμείς είναι πως με την προσθήκη της φράσης στο αρχικό κείμενο "...επέρχεται αυτοδικαίως απομάκρυνση των δραστηριοτήτων αυτών άνευ άλλης προϋπόθεσης..." οι επικεφαλής επιχειρούν να καλύψουν και την αναφορά του Ραγκούση σε ένα νόμο του 2005 (ο οποίος σημειωτέον δεν έχει καταργηθεί/αντικατασταθεί) ή σε κάθε παρόμοιο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην μετεγκατάσταση της oil one, στο βαθμό που δεν έχει βρεθεί χώρος υποδοχής στο δήμου μας ή στους γειτονικούς δήμους.
Τη σελίδα της αλλαγμένου εγγράφου της τροποποίησης, απόσπασμα του οποίου υπάρχει στο άρθρο μας, την κοινοποίησε ο Γ.Τσιρίδης
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 11:18

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση