Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 10:45

Η δροσιά του αποσπάσματος

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ίσως να έχετε προσέξει το θέμα μας « Μπλακ Τζακ – το ποίημα της Δευτέρας». Σ’αυτό είναι αναρτημένα 21 ποιήματα και κάτι έκτακτα που μας έστειλαν από το Νοέμβριο του ’12 μέχρι τον Απρίλιο του ’13, αρθρογράφοι μας και αναγνώστες μας, γνωστοί και άγνωστοι.

 

 

Μέχρι στιγμής αυτό το θέμα έχει δεχτεί 1378 επισκέψεις. Λέμε να το έχουμε αναρτημένο μέχρι 15 Ιουνίου.

Στη θέση του, από 16 Ιουνίου και για όλες τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, θα υπάρχει ένα άλλο θέμα μας με τίτλο « Η δροσιά του αποσπάσματος ».

Σε αυτό το θέμα θα αναρτούμε κάποια κομμάτια που θα τα επιλέξετε εσείς. Τι κομμάτια ;  Κείμενα μικρά θα είναι που έχετε διαβάσατε σε κάποιο βιβλίο, είτε λογοτεχνίας είτε θεωρητικό, γενικής ή εξειδικευμένης γνώσης, κείμενα από κάποια μελέτη, από ένα δοκίμιο ή από μία βιογραφία, κλπ.

Το θέμα προφανώς είναι να έχετε συναντήσει κάποιο απόσπασμα που σας άρεσε και να έχετε την καλή διάθεση να μας το στείλετε. Και για να σας κεντρίσουμε, σας λέμε πως ένας λόγος για να το κάνετε, είναι επειδή θα θεωρείται αυτό το κειμενάκι κάτι το ξεχωριστό κι έτσι να σας έχει πιάσει ένας οίστρος να το μοιραστείτε, να το κάνετε δώρο με άλλα λόγια σε άλλους, φίλους ή τελείως άγνωστους σ’εσάς. Ας πούμε και μια μεταφορά που ίσως ταιριάζει σε κάποιους πιο πολύ. Να, είναι σα να βάζετε ένα της καρδιά σας μήνυμα σ' ένα μπουκάλι και να το πετάτε στην ταξιδεύτρα θάλασσα με την ελπίδα να το βρει μια αδελφή ψυχή. Κάτι ωραίο δεν είναι κι αυτό; 

Αυτό το κείμενο κατά την εκτίμησή μας και δίχως να είναι απαράβατος όρος, καλό να είναι από μια δυο παραγράφους έως το πολύ δυο σελίδες.

Αν, λοιπόν, σας  προκύψει κάποια στιγμή αυτή η επιθυμία, τότε μια καλοκαιρινή μέρα/νύχτα και το πολύ σε μισή ώρα, το αντιγράφετε σε word, συμπληρώνετε τίτλο βιβλίου και όνομα συγγραφέα και μας το ταχυδρομείτε στο μέιλ : ignalak@otenet.gr.

Μας γράφετε επίσης με ποιο όνομα θέλετε να το αναρτήσουμε. Το διευκρινίζουμε για να το τονίσουμε, ότι δεν είναι απαραίτητο να είστε αρθογράφος της Σταγόνας. Τέτοια κείμενα θα μπορείτε να μας στέλνετε μέχρι και 31 Αυγούστου. Απλά θα  εξυπηρετούσε κι μας και τους αναγνώστες μας το να μην αντιδράσετε σαν κλασσικοί Έλληνες και μας το στείλετε όλοι τις τελευταίες μέρες.

Τα απόσπασμά σας που θα λαμβάνουμε θα τα αναρτούμε το συντομότερο δυνατόν. Κάθε φορά που θα κάνετε κλικ και θ'ανοίγετε αυτό το θέμα μας θα υπάρχουν φανερά τα δύο τελευταία αποσπάσματα κι όλα τα προηγούμενα θα είναι σε μια στήλη που πατώντας πάνω σε αυτό που διαλέγετε θα σας ανοίγει.

Ελπίζουμε, λοιπόν,  κάποια στιγμή να σας προκύψει η όρεξη και να μας αποστείλετε κι εσείς ένα κομμάτι για το « Η δροσιά του αποσπάσματος».

 

Πέρα από τα άρθρα για δημοσίευση που μπορείτε να μας στέλνετε, σας υπενθυμίζουμε επίσης τα τρία πρόσφατα θέματά μας όπου μπορείτε να τα δείτε στην αρχική μας σελίδα. Για το ένα περιμένουμε από σας βιντεάκια που σας άρεσαν, για το άλλο περιμένουμε άρθρα που σας άρεσαν και το τρίτο είναι το « Εύκολα, σύντομα και διαλογικά», όπου μπορείτε να γράψετε δίχως μεσολάβηση καμία, κάτι της στιγμής που θέλετε να το δημοσιοποιήσετε. Και κάτι που δεν είναι ορατό στην αρχική μας σελίδα είναι τα βιντεάκια που αναρτούμε και περιμένουμε και από εσάς να μας στέλεντε αυτά που σας αρέσουν, με ή δίχως συνοδευτικά κείμενα. Τα βιντεάκια ανοίγουν αν πατήσετε το κουμπί που είναι πάνω πάνω και γράφει "Βιντάκια ωραία και δυνατά". Τέλος περιμένουμε και τις δικές σας δημιουργίες είτε τις λογοτεχνικές, είτε φωτογραφικές είτε ζωγραφικής. Αυτά όλα τα αναρτουμε στο θέμα μας "Τοπικές δημιουργίες" που κι αυτό βρίσκεται ψηλά στην αρχική σελίδα μας.

Ευχαριστούμε και νάστε καλά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 08:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση