Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 19:51

Ευχές κι εκεί γύρω στου Θωμά....

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Αγαπητοί φίλοι κι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,

σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και όσο πιο όμορφα και χαρούμενα να περάσετε αυτές τις γιορτινές μέρες.

Η επιστολή αυτή περιέχει μια ενημέρωση για κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιστοσελίδα μας.

Μετά από είκοσι μήνες λειτουργίας έχουμε φτάσει στο σημείο οι μοναδικοί  επισκέπτες μας να κυμαίνονται από 1700 έως 2200 και οι επισκέπτες μας από 3800 έως  5.100  μηνιαίως.

Τo νέo που θέλουμε να σας πληροφορήσουμε είναι πως εκεί γύρω στου Θωμά, σκοπεύουμε ως ιστοσελίδα, να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην αρχική μας σελίδα, που ίσως σας ενδιαφέρουν. Οι αλλαγές που έχουν εμφανιστεί τις μέρες αυτές είναι προσωρινές, είναι αυτές του μεταβατικού σταδίου.

Η πρώτη αλλαγή που θα κάνουμε είναι πως απ’εδώ και πέρα θα έχουμε μία μόνο κατηγορία αρθογράφων κι όχι δύο όπως είχαμε μέχρι τώρα. Οι άνθρωποι που θα επιθυμούν να αναρτώνται άρθρα τους στην ιστοσελίδα μας προφανώς έχουν την ευθύνη των όσων αναφέρουν και υποστηρίζουν. Τα 20 πιο πρόσφατα από αυτά τα άρθρα θα μπορεί ο επισκέπτης να τα βρίσκει στην κορυφή της αρχικής σελίδας. Τα πιο παλιά θα μπορεί να τα εντοπίζει είτε κάνοντας κλικ στο «Οι αρθρογράφοι μας» είτε κάνοντας κλικ στην θεματική κατηγορία που ανήκει το άρθρο που ψάχνουν.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι ο διαχωρισμός στο «13 μας». Αντί αυτού θα έχουμε από του Θωμά και στο εξής, τέσσερα θέματα.

 Στο πρώτο θα μπορεί να βρίσκει ο επισκέπτης τις ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου και τις ενημερώσεις που θα μαθαίνουμε ή που θα μας στέλνουν ομάδες, επιχειρήσεις, επιτροπές, σύλλογοι, δήμοι, βουλευτές, δημοτικές κινήσεις, κόμματα, σχολεία, οργανώσεις κλπ.

 Στο δεύτερο θέμα μας θα υπάρχουν οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας - δηλαδή στο λεκανοπέδιο - που υπέπεσαν στην αντίληψή μας και τις θεωρήσαμε αξιόλογες. Τονίζουμε εδώ πως οποιοσδήποτε από τους αναγνώστες μας θέλει να ενημερώσει το κοινό της Σταγόνας για κάποια εκδήλωση που θα συμμετάσχει ο ίδιος ή που θα παρευρεθεί και τη θεωρεί άξια λόγου να δημοσιοποιηθεί, μπορεί να μας στέλνει ένα κειμενάκι με όλες τις σχετικές πληροφορίες για να το αναρτούμε.

 Στο τρίτο θέμα θα υπάρχουν διάφορες ειδήσεις από αυτές που υποπίπτουν στην αντίληψή μας και τις θεωρούμε σημαντικές καθώς και ένα μίνι σχολιασμό κάποιων πλευρών της τρέχουσας ζωής.

Τέλος στο τέταρτο θέμα μας, που  θα έχει τον τίτλο «Άλλων από Άλλα που μας Αρέσουν» θα αναρτούμε άρθρα Άλλων αρθρογράφων, από Άλλα μπλογκ και σάιτ που μας Αρέσουν. Κι εδώ όποιος αναγνώστης μας θέλει να διαβάσουν κι άλλοι συμπολίτες μας άρθρα που ο ίδιος τα βρήκε ενδιαφέροντα, δεν έχει παρά να μας τα στείλει για να τα αναρτήσουμε σ’αυτό το θέμα μας. Αν επίσης θέλει, ως εισαγωγή να γράψει κι ένα σχόλιο, μια παρατήρηση, τότε ακόμα καλύτερα.

Ένα καινούργιο θέμα μας που πιστεύουμε πως καλό είναι να του δώσετε μία ιδιαίτερη προσοχή, θα είναι αυτό που θα έχει τον τίτλο «Εύκολα, Σύντομα και Διαλογικά». Το «Εύκολα» σημαίνει πως οποιοσδήποτε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας θα μπορεί πολύ εύκολα να μπαίνει και να γράφει σ’αυτό το θέμα. Το «Σύντομα» σημαίνει πως οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τους 700 χαρακτήρες. Τι θα μπορεί να γράφει; Θα μπορεί να γράφει ότι τον απασχολεί, τον προβληματίζει, τον εξιτάρει, ότι του αρέσει, και του έχει προκαλέσει  λάμψεις στο μυαλό του. Επίσης θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες που τις θεωρεί ενδιαφέρουσες, να γράφει ότι τον κάνει να γελά και να χαίρεται ανεβάζοντας ακόμα και σποτάκια, και με λίγα λόγια να δημοσιοποιεί ότι ενεργοποιεί την ανάγκη του για διαδικτυακή επικοινωνία. Προφανώς δεν θα επιτρέπονται οι  διαφημίσεις, εννοείται πως για τυχόν καταγγελίες θα υπάρχουν αποδείξεις, οι βωμολοχίες δεν θα είναι ευπρόσδεκτες και oι προτροπές σε πράξεις βίας δεν μας εκφράζουν καθόλου. Πέρα από αυτά και την σωστή ορθογραφία δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση από την ομάδα διαχείρισης της Σταγόνας στα κειμενάκια που θα αναρτώνται σ’αυτό το θέμα. Και το «Διαλογικά» σημαίνει πως θα μπορεί να γίνεται σχολιασμός, κάτι σα διάλογος δηλαδή, σε όσα κάποιος γράφει σ’αυτό το θέμα μας ή σε κάποιο σχόλιο από αυτά που θα εμφανίζονται στην αρχική δημοσίευση.

Ένα καινούργιο θέμα μας θα είναι αυτό που θα περιέχει δημιουργίες όλων όσων αποφασίζουν να μας τις στέλνουν. Δημιουργίες λέγοντας εννοούμε ποιήματα ή διηγήματα των αποστολέων που θα θέλουν να τα δημοσιοποιήσουν μέσω της ιστοσελίδας μας. Ο τίτλος αυτού του θέματος θα είναι, Λογοτεχνικές γέφυρες.

Η προσπάθεια που κάνουμε με αυτές τις αλλαγές έχουν σαν σκοπό να γίνει η Σταγόνα πιο εύκολη στη χρήση της και πιο προσβάσιμη για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση της ύλη της.

Υπενθυμίζουμε πως ο γενικός στόχος αυτής της ερασιτεχνικής προσπάθειας που έχει ως κέντρο τη Δραπετσώνα/Κερατσίνι και περιφέρεια τον κόσμο όλο που αγωνιά για ζωή, είναι να εκφράσουμε πράγματα δικά μας που πιστεύουμε πως κάτι καλό έχουν να προσφέρουν σε όσους μας διαβάζουν. Εξακολουθούμε να έχουμε τη φιλοδοξία η ιστοσελίδας μας να γίνει ένας τόπος όπου θα συναντώνται αρθρογράφοι που προσπαθούν να εκφράσουν κάτι πιο προσωπικό τόσο στο ύφος και στην επιλογή του θέματος που επιθυμούν να αναδείξουν, όσο και στον τρόπο που το προσεγγίζουν. Νομίζουμε πως είναι σημαντικό να τολμήσουμε να φανερώσουμε στον κόσμο όλα εκείνα τα δικά μας που τα θεωρούμε όμορφα και ενδιαφέροντα, όλα όσα μας βάζουν σε σκέψεις, όλα εκείνα κι εκείνους που μας συγκινούν και με κάποιον τρόπο προκαλούν μια ταραχή στη ζωή μας. Αγωνίες και προβληματισμοί, απόψεις και κριτικές, ιστορίες που μας γοητεύουν, άνθρωποι που θαυμάζουμε, αυτά που κάνουμε και όσα ονειρευόμαστε, όλα αυτά είναι στοιχεία που εν δυνάμει μας φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους. Εκ πείρας μιλώντας έχουμε καταλήξει πως στην χώρα μας την περίοδο αυτή, όλα αυτά τα πράγματα όταν εκφράζονται δημοσίως, με ένα παράξενο τρόπο εκλαμβάνονται ως μία τόσο δα μικρή χειρονομία αλληλεγγύης, που όμως για αρκετούς μερικές φορές είναι τόσο απαραίτητη όσο κι ο αέρας που αναπνέουμε.

Γι’αυτό αγαπητοί φίλοι, άγνωστοι και γνωστοί, επιμένουμε στην αρχική μας έκκληση. Ζητάμε δηλαδή, όχι μόνο να μας διαδίδεται – με τα like, τις κοινοποιήσεις κ.α παρόμοια - αν φυσικά θεωρείται πως αξίζει ο κόπος, αλλά αν θέλετε, αν σας βγαίνει, να αφήνετε κι εσείς το δικό σας ίχνος στη Σταγόνα. Είτε με άρθρα κανονικά, είτε με τα άλλα τα «εύκολα και τα σύντομα», είτε αποστέλλοντάς μας άρθρα ή βιντεάκια που πολύ σας αρέσουν, όπως και δικά σας έργα, είτε ειδήσεις ή και πληροφορίες για εκδηλώσεις που τις βρίσκετε ενδιαφέρουσες. Είναι αυτονόητο αυτό που έχουμε ανάγκη στην πολιτική σκηνή. Λύσεις και διεξόδους στα αδιέξοδα που μας πιέζουν ασφυκτικά ψάχνουμε, σημεία προσανατολισμού και ανθρώπους  που θα μας εμπνέουν εμπιστοσύνη αναζητούμε σε μία φάση που φαίνεται να είμαστε χαμένοι από χέρι. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο κάτι παρόμοιο έχουμε ανάγκη. Ευχής έργον θα είναι λοιπόν, να μοιραζόμαστε και μέσω της Σταγόνας, όλα αυτά τ’αληθινά που διαμορφώνει ο καθένας μας και που τον βοηθούν να συνεχίζει να προχωρά όρθιος ή όταν πέφτει να σηκώνεται, ακόμα κι αν δεν ελπίζει σε τίποτα πια. 

Μέιλ επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013 21:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση