Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 03:00

"Εκτός Πλαισίου": Για το δημ.συμβούλιο σχετικά με τα δημοτικά ακίνητα του υπερταμείου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
protovulia2Την Πέμπτη 21/02 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τα 50 ακίνητα του Δήμου που παραχωρούνται στο Υπερταμείο, στο οποίο υπήρχε μαζική συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής (σωματεία εκπαιδευτικών, ενώσεις γονέων κτλ).
Η δημοτική αρχή, ενώ τη μια στιγμή μιλούσε για το “ξεπούλημα των ασημικών” του Δήμου προσπαθώντας να στηρίξει ένα αγωνιστικό προφίλ, από την άλλη έδειξε την “αγωνιστικότητα” της με την αδράνειά της.
Στην ουσία είμαστε στο ίδιο έργο τιμητές. Μεγάλα λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις και με έναν μόνο στόχο, να αποκρύψουν μια βασική αλήθεια, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν πρόκειται ποτέ να έρθει σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική που πιστά υπηρετεί. 
Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τη διγλωσσία ως μέθοδο του δημόσιου λόγου της, πράγμα που φάνηκε ξεκάθαρα όταν μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου» βγήκαν υπερασπιζόμενοι πλήρως την κυβέρνηση. Το μόνο που έλεγαν ήταν να εμπιστευτεί ο κόσμος τις επιλογές της κυβέρνησης και ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα, εκφράζοντας πλήρως τη συναίνεσή τους με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή μιμείται και σε αυτό το σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο ασκεί μια δεξιά πολιτική, δήθεν στο όνομα της αριστεράς, που τη δυσφημεί, αλλά γιατί με την αδράνειά της καταστρέφει τις ζωές μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.
Από την άλλη, οι τιμητές των ιδιωτικοποιήσεων και του εκσυγχρονισμού, της ρουσφετολογίας και της συνδιαλλαγής με όλους και με όλα και της κομματικής «καμαρίλας»,προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την τύχη αυτών των ακινήτων. Από τους φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές του κου. Ζούπη, στους ακροδεξιούς δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί με τον Τζαννή, μέχρι και την παραδοσιακή παράταξη της ΝΔ την “Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών”, έλεγαν όλοι τα ίδια. Όλοι αυτοί με τις πολιτικές τους είναι συνυπεύθυνοι για τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και αν είχαν τη δυνατότητα θα τα ξεπουλούσαν όλα την επόμενη των εκλογών. 
Για την ιστορία, το Υπερταμείο συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 3ου Μνημονίου, με βασικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), «αξιοποιώντας» μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας που του παραχωρείται, δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια και άλλες υποδομές. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κλπ με τους μνημονιακούς νόμους που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση». Μια εταιρεία που θα διαχειρίζεται όλο αυτό τον πλούτο υπό την εποπτεία των θεσμών της ΕΕ απέναντι σε οποιαδήποτε έννοια δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. 

Ο Κερατσινιώτικος λαός καλείται να πάρει θέση στο αν δέχεται και συναινεί ή όχι στη νέα κατάσταση στην οποία εισέρχεται η δημόσια και κατ’ επέκταση η δημοτική περιουσία. Στο αν δηλαδή είναι διαπραγματεύσιμος ή όχι ο δημόσιος χαρακτήρας της και η δωρεάν πρόσβαση σε αυτές ή αν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, ξεπουλήματος και ιδιωτικής εκμετάλλευσης για να βγουν τα νούμερα και οι προϋπολογισμοί (είτε κεντρικά είτε τοπικά). 
Γιατί τελικά η στάση που διαχωρίζει καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις, καλούς και κακούς επιχειρηματίες που θα πάρουν σε τιμή ευκαιρίας το δημόσιο πλούτο προς εκμετάλλευση, είναι εξίσου συνένοχη. 
Επαναλαμβάνουμε αυτό που βροντοφώναξε ο λαός. Εμείς δεν χρωστάμε σε τράπεζες, Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν πληρώνουμε το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, δεν πουλάμε δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε!  
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ –ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ &ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 03:09

Σχόλια   

+1 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 02-03-2019 15:22
Καλή μου ομάδα διαχείρισης
Στις εθνικές εκλογές όποτε με το καλό γίνουν το ζήτημα της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο υπερταμείο και μέσω αυτού στον έλεγχο της τρόικα που έφυγε μεν ελέγχει διάφορα δε, θα είναι στην αρνητική μεριά της ζυγαριάς μου. Δεν θα είναι ως ζήτημα αυτό καθ’ εαυτό στην ζυγαριά της αυτοδιοικητικής ψήφου μου. Ο Κερατσινιώτικος-Δραπετσωνίτικο ς λαός (μην ξεχνάμε το ομότιμο των δυο λαών κι ας γράφουμε μια λέξη παραπάνω) δεν καλείται από κανέναν να πάρει θέση ή κι αν κάποιος αυτοδιοικητικός καλεί, δεν δίνουμε και πολύ σημασία στο κάλεσμα. Γιατί ανεξάρτητα από τον καυγά με τον οποίο αναλώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το πραγματικό ερώτημα, ποιος και γιατί μπορεί να αγοράσει δημόσια περιουσία που δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του νόμου, δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης και σκέψης. Γιατί η πλειοψηφία των Κερατσινιωτών-Δραπετσωνιτών δεν πιστεύει ότι σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες, εκκλησίες κινδυνεύουν και ακόμη ότι όσες δημόσιες εκτάσεις πράγματι κινδυνεύουν, το βάρος της ενοχής δεν βαραίνει δημοτικές παρατάξεις αλλά την κυβέρνηση.
Εγώ ας πούμε, που ανήκα στους «φιλελεύθερους-αριστερούς μεταρρυθμιστές του κου Ζούπη» (όπως μας αποκαλείς και διορθώνω) και εκτιμώ ότι ο ΖΖ τίμησε την ψήφο που του έδωσα πριν 5 χρόνια, ανησυχώ πιο πολύ από την αδράνεια όλων μέχρι στιγμής των παρατάξεων να συντάξουν προτάσεις και μελέτες για την αξιοποίηση των χώρων που ενδεχομένως πουληθούν χωρίς να ρωτηθεί ο δήμος.
Ο κοκκινόβραχος είναι μια τέτοια περίπτωση. Τα σχολεία δεν είναι. Αυτό που βλέπουμε στο Σελεπίτσαρι –προέκταση του κοκκινόβραχου- αν δεν είχε φτιαχτεί πριν πολλά χρόνια την εποχή που «λεφτά υπήρχαν» θα περιλαμβανόταν στις πωλήσεις σήμερα.
Γιατί τελικά η αδράνεια και η επιβολή της αδράνειας είναι εξίσου συνένοχη με την απαξίωση του δημόσιου πλούτου (και χώρου). Οι προτάσεις αξιοποίησης δημόσιας εκμετάλλευσης ή συνεκμετάλλευσης είναι η λύση.
Αγώνας ενάντια στην αδράνεια.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση