Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 19:22

Άλλος Δρόμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Το σχέδιό μας για το κέντρο της πόλης

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
dimker14Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν είναι μόνο μια πόλη - Δήμος, με μεγάλη και πλούσια ιστορία, λαϊκές γειτονιές, γεμάτη αγώνες και αγωνίες, αλλά και πολλά προβλήματα. Είναι μια δυναμική ιστορική, γεωγραφική, κοινωνική, πολιτισμική, παραγωγική ενότητα στη διαδρομή του χρόνου, αλλά και στο σήμερα, η οποία όμως έχασε μεγάλες ευκαιρίες κατά το παρελθόν.
Έχασε ευκαιρίες ώστε να έχει, μεταξύ άλλων, ένα σύγχρονο εμπορικό- οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Κέντρο γεμάτο ζωή και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ώστε να επεκταθεί η γραμμή του Μετρό μέχρι εδώ, όπως και την ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί ένα σχέδιο ανάπλασης της ιστορικής περιοχής των προσφυγικών.
 
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για την πόλη μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έμεινε στη μοιρολατρία και σε αυτά που χάθηκαν. Προσπάθησε και σχεδίασε την επόμενη ημέρα του Δήμου, βασισμένη στη λογική η παρέμβαση που πρέπει να πραγματοποιηθεί οφείλει να ξεκινάει από την οδό Π. Φύσσα και να καταλήγει στην πλατεία Λαού.
 
Κάθε μας παρέμβαση σε αυτόν τον άξονα, εξυπηρετεί αυτή τη λογική και το σχέδιο που έχουμε χαράξει.
 
Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε: 
1. Στη δημιουργία του πολυχώρου πολιτισμού στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου, που ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του και ολόκληρο το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα από χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ που στοχεύει η Δημοτική Αρχή να κερδίσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Σημειώνεται επίσης, ότι στον χώρο του Καχραμάνογλου πρόκειται να λειτουργήσει νέος βρεφονηπιακός σταθμός.
2. Στην παρέμβαση που ξεκίνησε στην οδό Σμύρνης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και οδηγεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.
3. Στην ανακατακσευή, μετά από περίπου 50 χρόνια, της κεντρικής πλατείας του Δήμου [Κύπρου], ώστε αυτή να γίνει επισκέψιμη και να αποκτήσει ζωή.
4. Στην ανακατασκευή του οδοστρώματος στην οδό Π. Φύσσα.
Αυτά έχουμε καταφέρει να δρομολογηθούν στην πρώτη μας θητεία.
 
Τα επόμενα βήματα που δεσμευόμαστε να υλοποιηθούν είναι:
-Ανακατασκευή της πλατείας Νίκης στην οδό Π. Φύσσα.
-Ανακατασκευή της πλατείας Καραϊσκάκη και της πλατείας Λαού, ώστε να αποκτήσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό χαρακτήρα.
-Δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων στην οδό στρατηγού Πλαστήρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στην άμβλυνση του προβλήματος πάρκινγκ. 
-Δημιουργία πεζόδρομων που θα συνδέουν και θα ενοποιούν όσο είναι δυνατό όλο το κέντρο της πόλης. 
-Ταυτόχρονα, προχωράμε στον σχεδιασμό της πρότασή μας και στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα προσφυγικά των Ταμπουρίων.
 
Με τις βασικές αυτές παρεμβάσεις ευελπιστούμε να πετύχουμε την παράλληλη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής μας, μέσω της αναβάθμισης του αστικού τοπίου και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του.

Σ.Δ: Από τις 19 Ιανουάριου μέχρι τις 26 Μαΐου, όλα τα άρθρα που αφορούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα εμφανίζονται ΜΟΝΟ στο θέμα μας "Δημοτικές Περιφερειακές εκλογές Μαΐου 2019", που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Σταγόνας, πάνω δεξιά.  Υπενθυμίζουμε ότι εντός του θέματος αυτού υπάρχει η δυνατότητα να γράφετε σχόλια, προτάσεις και κριτική πάνω στις εκλογές αυτές, ανεξάρτητα από τα άρθρα που υπάρχουν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 15:49

Σχόλια   

0 # Μάγδα Βασιλειάδου 02-02-2019 08:14
Τελευταία έχω παρατηρήσει πως ξύπνησε από τον λήθαργο ο 'Άλλος Δρόμος". Για όσους το έχουν ξεχάσει να υπενθυμίσω ότι ο "Άλλος Δρόμος" είναι η δημοτική κίνηση που έχει ως επικεφαλής τον δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο. Η δουλειά που ανατέθηκε στον Άλλος Δρόμος είναι να κοινοποιεί τις αποφάσεις της Δημ.Αρχής, είτε αυτή αφορά στα έργα και τις ημέρες της είτε στον επαναπροσδιορισμό του αυτοδιοικητικού της στίγματος με πολιτικούς όρους που φτάνει μέχρι και τις αντιπαραθέσεις με τις δημοτικές κινήσεις που θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Στην ουσία ο Άλλος Δρόμος επιλέχτηκε να είναι ένα όχημα κι όχι ο οδηγός. Αλλά αυτά δεν συνιστά μία υποβάθμιση του ρόλου του και των διαδικασιών που τον συγκροτούν ως αυτοπροσδιοριζόμενη κίνηση πολιτών;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση