Ο ίδιος εκτίμησε ότι η σύνοδος αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε ξένους ηγέτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις.
Περίπου 118 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να δώσουν το «παρών» κατά την εναρκτήρια ημέρα της συνόδου, η οποία έχει στόχο την επίτευξη μιας διεθνούς σύμβασης για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Από την Ουάσινγκτον, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προγραμματίζουν να βρίσκονται εκεί. Συνολικά, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν 20.000 ως 40.000 αντιπρόσωποι κρατών και διεθνών οργανισμών.
Έκθεση του ΟΗΕ υπενθύμισε την Παρασκευή 13.11 την επιτακτική ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες: οι δεσμεύσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, που παρουσίασαν 146 χώρες την 1η Οκτωβρίου, ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε πιθανή αύξηση της θερμοκρασίας μεταξύ 3 και 3,5 βαθμών Κελσίου μέχρι το 2100, μακριά από τον στόχο των +2 βαθμών Κελσίου.
Το ακανθώδες ζήτημα της χρηματοδότησης της πολιτικής για το κλίμα είναι επίσης στην ατζέντα. Οι βόρειες χώρες έχουν δεσμευτεί να καταβάλλουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στις χώρες του νότου, αρχίζοντας από το 2020, έτος έναρξης της ισχύος της συμφωνίας του Παρισιού.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών για το κλίμα, οι πολίτες θα κατακλύσουν τους δρόμους και τις πλατείες όλου του κόσμου για να απαιτήσουν από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή 100 % στην καθαρή ενέργεια. Οι διαδηλώσεις αυτές θα γίνουν με σκοπό να πείσουν τους ηγέτες για μια συμφωνία που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από τη βρώμικη ενέργεια και θα αποδεσμεύσει καθαρή ενέργεια για όλους.
Στην Αττική, η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου, μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης στις 10.30 π.μ. Μετά τα δρώμενα που θα διεξαχθούν εκεί για μικρούς και μεγάλους, θα ξεκινήσει στις 12μ.μ πορεία προς το Σύνταγμα περνώντας μέσα από τα στενά της Πλάκας και υπό τους ήχους ενός Σχήματος Κρουστών. Στόχος είναι γύρω στις 1.00 μ.μ να φτάσει η πορεία μπροστά από τη Βουλή, όπου θα συνεχιστούν οι εορτασμοί με ομιλίες, μουσικές και άλλα δρώμενα.