Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 17:32

Στο όνομα του Λε Κορμπιζιέ στην οικία Σπητέρη μέχρι 8 Νοεμβρίου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εγκαινίασε τις εκδηλώσεις που οργανώνει η αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου, αλλά εξελίσσεται σε εικαστικό γεγονός που συγκινεί όχι μόνον τους πιστούς της τέχνης αλλά και απλούς πολίτες της Κυψέλης, που το αγκάλιασαν με πολλή αγάπη.

Ο λόγος, για την έκθεση «Στο όνομα του Le Corbusier», με την οποία ξεκίνησαν στην Αθήνα οι δραστηριότητες που οργανώνονται σε διεθνή κλίμακα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Γαλλοελβετού αρχιτέκτονα, του πρωτεργάτη του Μοντερνισμού.

 

 

Η πρόσκληση αφορούσε εικαστικά έργα που σχολιάζουν τον μεγάλο δημιουργό, αλλά απέκτησαν ένα ενδιαφέρον «περιτύλιγμα» καθώς οι οργανωτές επέλεξαν να τα παρουσιάσουν σε ένα κτίριο με πολλούς συμβολισμούς.

Πρόκειται για την κατοικία Σπητέρη στην Κυκλάδων, τον ίδιο δρόμο που διάλεξε και ο αξέχαστος Λευτέρης Βογιατζής να στήσει πριν από χρόνια το θέατρό του.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στην αρχή του δρόμου, κρύβεται ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός.

Από τη μία πλευρά, όπου βρίσκεται το θέατρο «Τόπος Αλλού», διατηρείται μια ολόκληρη σειρά από διώροφα που αντιπροσωπεύουν όλα τα ρεύματα, από τον εκλεκτικισμό του 19ου αιώνα ώς τις λαϊκές αθηναϊκές κατοικίες.

Στην απέναντι πλευρά η εικόνα αλλάζει, ξεκινά με πολυκατοικίες και φτάνει ώς την οδό Κεφαλληνίας, με τη γωνιακή κατοικία του ζεύγους Σπητέρη.

Με σκηνικό το ιστορικό κτίριο, οι εικαστικές δημιουργίες αποκτούν άλλη διάσταση.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια αυτού του άρθρου της Χαράς Τζαναβάρα που δημοσιεύτηκε στην ΕτΣ στις 19.10 με τον τίτλο "Ο Λε Κορπιζιέ με τα μάτια έντεκα εικαστικών" πατήστε  εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 18:41

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση