Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 16:14

Αισχύλεια, ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός όλης της Δ.Αττικής και φέτος κοντά μας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα "Αισχύλεια", ως γνωστόν είναι ένας πολιτιστικός θεσμός του δήμου Ελευσίνας. Κατά κοινή ομολογία, από τους καλύτερους στο Λεκανοπέδιο. Καλύτερος και ως προς την οργάνωσή του και ως προς το πρόγραμμά του και ως προς την ανάδειξη χώρων στην Ελευσίνα και ως προς την εσωτερική διάρθρωσή του και ως προς την παιδαγωγική του σημασία που έχει να κάνει και με την δημιουργία τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων και ατόμων

 

που μαθητεύουν σε διάφορες τέχνες, αλλά και με εθελοντές που συμμετέχουν σε ποικίλλα προγράμματα και βοηθούν ουσιαστικά στην ποιότητα των εκδηλώσεων και στην εύρυθμη λειτουργία τους. Καλύτερος τέλος και ως προς την επικοινωνία με το κοινό, με ένα άψογο σχεδιασμένο μπλογκ για την ενημέρωση του κοινού.

Συνέπεια αυτής της εξαιρετικής πολιτικής για τη διοργάνωση των Αισχυλείων 41 χρόνια τώρα, τα Αισχύλεια συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φεστιβάλ της Ευρώπης που τους απονεμήθηκε η ετικέτα ποιότητας του προγράμματος "EFFE" (Europe for Festivals, Festivals for Europe) του European Festival Association, που στόχο έχει να αναγνωρίσει ανά την Ευρώπη τα φεστιβάλ εκείνα που συμβάλουν σημαντικά στη στήριξη της τέχνης, των τοπικών τους κοινωνιών και της Ευρώπης.

Εκατοντάδες φεστιβάλ απ' όλη την Ευρώπη αιτήθηκαν φέτος για την ετικέτα EFFE. Με την ετικέτα EFFE, τα Αισχύλεια μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη των σημαντικών φεστιβάλ της Ευρώπης, ανοίγοντας το δρόμο για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελευσίνας στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μια μικρή πόλη με χίλια τόσα προβλήματα καταφέρνει με πολύ κόπο και συστηματική εργασία να δημιουργήσει ένα τόσο σπουδαίο έργο που αντέχει μέσα στα χρόνια και βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από δημότες όχι μόνο της Ελευσίνας αλλά και των γύρω δήμων. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η αρχική σελίδα του μπλογκ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ, από όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για φέτος καθώς και όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν το φετινό κύκλο εκδηλώσεων. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 08:24

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση