Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 05:04

Οι εκδηλώσεις του βιβλιοπωλείου Ιανός τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για όσους δεν το γνωρίζουν τους ενημερώνουμε πως ο ΙΑΝΟΣ είναι ένα βιβλιοπωλείο - δισκοπωλείο που βρίσκεται στη Σταδίου 24. Είναι από εκείνα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, όπου αν είσαι άσχετος με τα βιβλία, μπεις κι αρχίσεις να ψάχνεις στα τυφλά γρήγορα θα τα φτύσεις, μη ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξεις.

 

Το κατάστημα έχει μια καλή οργάνωση του χώρου του, ωραίο φωτισμό και υπαλλήλους ενημερωμένους και έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν/βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά συντείνουν στο να χαλαρώνεις και ήρεμα να αναζητάς αυτό που θέλεις αλλά δεν το γνωρίζεις.  

Πάνω από το βιβλιοπωλείο λειτουργεί το Cafe Ianos. Πρόκειται για ένα μακρόστενο καφέ μπαρ, όπου ο Ιανός οργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με βιβλία και με μουσική. Στον χώρο αυτό εμφανίζονται συγγραφείς και γίνονται συζητήσεις μ'αυτούς συνήθως επ'ευκαιρία της κυκλοφορίας κάποιου νέου βιβλίου τους. Εμφανίζονται επίσης τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες συνήθως λόγω της κυκλοφορίας ενός νέου άλμπουμ τους.

Ενδεικτικά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στον κύκλο συναντήσεις με συγγραφείς, επιστήμονες και καλλιτέχνες, ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται ο Ισίδωρος Ζουγρός, ο Νίκος Σιδερης, ο Κλεάνθης Γρίβας, ο Καραμπελιάς μαζί με τον μητροπολίτη Παύλο, η Γιάννα Γιαμαρέλου, ο Νίκος Δήμου, ο Άγγελος Δεληβοριάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Κωνσταντίνος Κούτσικας, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Μάρω Δούκα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, κ.ά. Ανάμεσα στους μουσικούς που θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους είναι οι Διονύσης Τσακνής, Yiorgos Phihoyios, Γιωργία Νταγάκη, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Idra Kayne, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Δώρος Δημοσθένους, Γιώργος Ανδρέου με Ρίτα Αντωνοπούλου, κ.ά.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται στον Ιανό τις δημοσιεύουμε στο Σταγονόραμα. Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστούν αναλυτικά όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.  

Στον Πειραιά ένα τέτοιο μαγαζί θα μπορούσε να αντέξει απευθυνόμενο σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα; Το ζήτημα πάντως είναι αν ένα τέτοιο κοινό εν δυνάμει υπάρχει στον Πειραιά;   

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 06:08

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση