Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 23:34

Το κατοχικό δάνειο κι άλλο ένα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προκάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης δείχνοντάς της τα περιθώρια συναίνεσης που υπάρχουν όταν το προκείμενο είναι το λαϊκό συμφέρον.
“Εγγράψτε στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο και είμαστε μαζί σας” τους είπε με άλλα λόγια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα. Γιατί η συναίνεση δεν υπάρχει στο κενό, πατάει πάνω σε κάποιες βάσεις, κινείται σε ένα πεδίο και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το πεδίο των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει συναίνεση στη υπογραφή των δανειακών συμβάσεων που χρεώνουν την Ελλάδα για πολλές γενιές στο μέλλον και δεσμεύουν τους πόρους της. Σε αυτή την πορεία όχι συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει αλλά μόνο πόλεμος. Κι αυτό προέκυψε ξεκάθαρα και από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Εντάξει, δεν είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα συμφωνήσει η κυβερνητική πλευρά σε μια ενέργεια που θίγει την γερμανική πλευρά. Ούτε και είναι εύκολη υπόθεση μια τέτοια εγγραφή. Θέλει τόλμη, θέλει ικανότητα, θέλει πολιτική βούληση και όλα αυτά δεν υπάρχουν στην ατζέντα Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο Μανώλης Γλέζος έχει βάλει το θέμα ξεκάθαρα, όχι μόνο στην ελληνική βουλή και την ελληνική κοινωνία αλλά και στην ευρωβουλή. Το θέμα του κατοχικού δανείου θα αποτελέσει ένα από τα όπλα μας στην προσπάθειά μας να πετάξουμε από πάνω μας τα βάρη που άδικα μας έχουν φορτώσει. Και δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί η παρούσα Βουλή και κυβέρνηση να κινηθούν προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως η αλλαγή πολιτικής δεν είναι μακριά και η ελπίδα για τον λαό μας συνεχίζει να είναι ζωντανή. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ένα ακόμα άρθρο της Εύης Καρακώστα που το ανάρτησε στο μπλογκ της αυτή τη βδομάδα και που εστιάζει σ'αυτά που βλέπει το γερμανικό περιοδικό Σπήγκελ και δεν τα βλέπουν πολλοί συμπατριώτες μας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 23:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση