Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 19:48

Η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στην επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου /βίντεο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

karystianou 1Μαρία Ψαρά. Όρθια, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα την οδύνη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών. Οι λέξεις «έλλειψη κράτους Δικαίου», «ασφάλεια συγκοινωνιών» και «απόδοση ευθυνών» ήχησαν δυνατά στα αυτιά των ευρωβουλευτών της Επιτροπής PETI που δέχθηκαν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης. Και όταν Μαρία Καρυστιανού ολοκλήρωσε την ομιλία της, η αίθουσα ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα.

 «Η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δε θα λάμψει για ακόμα μια φορά. Αλλά αν όχι, όμως, θα γίνει ξανά το κακό», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού. «Δεν σας ζητάμε να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε τρία αιτήματα: να προστατεύσετε το κράτος Δικαίου, να φροντίσετε για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των συγκοινωνιών», ζήτησε. 

«Φέρω το βάρος μιας τεράστιας ευθύνης, που εύχομαι κανείς ποτέ να μην χρειαστεί να αναλάβει. Είμαι εδώ όχι μόνο ως μάνα, αλλά και ως πρόεδρος της επιτροπής των συγγενών. Έχω πάνω μου και την ευθύνη που γιγαντώθηκε με τις 1,330,000 των Ελλήνων που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, αλλά και εκείνους που η ψυχή τους είναι μαζί μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.  

«Οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να ισχύουν στην Ελλάδα. Ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα, απευθύνομαι σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», είπε, ευχαριστώντας τα μέλη της επιτροπής για το κατεπείγον της συζήτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 20:39

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση