Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 19:31

Ιωάννης Μαργαρώνης, βαμμένος χορευτής στο Δημοτικό Πειραιά, από το fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

margaronisΣ.Δ Με τον Γιαννάκη μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Φίλος με τον μεγάλο αδελφό του Νίκο ήμουνα κι αυτός ένας σπόρος και μισός που τριγυρνούσε ανάμεσα στα πόδια μας και που σιγά σιγά όλο και απομακρυνόταν ο αεικίνητος, ο αυτόνομος. Τον συνάντησα χρόνια αργότερα στη Θεσ/νίκη όπου σπούδαζε και χόρευε τότε που επισκεπτόμουνα την αποκαλούμενη ερωτική κάτι παρασκευοσαββατοκύριακα τον καιρό που υπηρετούσα καθηγητής στην Καστοριά. Δύο κοινές φίλες ήταν ο δεσμός που μας ένωνε και όταν τα λέγαμε στο σπίτι τους η διαφορά ηλικίας είχε πια καταργηθεί και οι κουβέντες μας είχαν ένα απρόσμενο ενδιαφέρον. Και στους δρόμους της πόλης όταν τον έβλεπα από μακρυά το περπάτημά του απόπνεε την ομορφιά του χορού. Να'σαι καλά Γιάννη και καλή καλή συνέχεια. 

Ιωάννης Μαργαρώνης. Τι πιό ευχάριστο να ξεκινά ένας νέος μήνας, ο γενέθλιος μήνας σου με ένα ταξίδι που οι συγκινήσεις περισσεύουν. Από τη μιά η θαλπωρή του πατρικού σπιτιού ,έτσι όπως συνεχίζει να την συντηρεί η αδελφή μου και το συναπάντημα με φίλους καρδιακούς κι από την άλλη η πρόσκληση όχι μόνο να μετέχω της κριτικής επιτροπής του Dance Arts Competition που διοργανώνει ο φίλος -συνάδελφος Alexandros Chatziaras αλλά και να παρουσιάσω για πρώτη φορά μια χορογραφία μου στη σκηνή του υπέροχου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την βραδιά του τελικού του διαγωνισμού στις 10 Ιουλίου. 

Η χορογραφία θα έχει τον τίτλο" ΚΙ ΕΣΥ ΕΔΩ" και είναι αφιερωμένη στη Αγγελική Σουλιώτη σύζυγο και συνοδοιπόρο στην τέχνη του διοργανωτή του διαγωνισμού. Τιμή μου και τον ευχαριστώ που εμπιστεύεται την μνήμη της σε μένα!
Και τι συγκυρία ! Αυτή η πρώτη μου χορογραφία στο μαγικό θέατρο της γενέτειρας μου πόλης θα συμβεί την ημέρα των γενεθλίων μου που θα τα γιορτάσω κοντά στους δικούς μου μετά από 40 χρόνια.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Θα είναι για μένα κάτι σαν πρωτοχρονιά αφού αυτός ο χρόνος που θα βαρύνει την πλάτη μου θα μου δώσει φτερά για να επιμείνω στην αθεράπευτα γλυκιά τυρρανική μου εφηβεία!
Και μια νέα καλλιτεχνική χρονιά ξεκινά για μένα στις 10 Ιουλίου 2022 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 20:36
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση