Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2025 17:51

Λοξή ματιά...κι άλλη....

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

manolis1Κάθεσαι μια χαρά στο γραφείο σου και δουλεύεις και σε κάποια στιγμή σηκώνεσαι και αρχίζεις την γυμναστική. Πιάστηκες… Πρέπει να μην αδρανούν οι μύες, θα το πληρώσεις κάποτε.

Εγώ δεν κάνω τέτοια, αλλά σωστά τα βρίσκω.

Κάνω άλλα όμως.

Διαβάζω στο διαδίκτυο παράλογα πράγματα, παράλογες μάχες και παράλογα επιχειρήματα και σε κάποια στιγμή τα παρατάω και αρχίζω ασκήσεις λογικής. Πρέπει να μην αδρανούν οι νευρώνες λογικής θα το πληρώσω κάποτε.

Δυο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών εμφανίζονται τρία βίντεο που δείχνουν τα τρία βαγόνια με λαμαρίνες να έχουν πάνω τους μόνο λαμαρίνες.

Η καθυστέρηση στην ανεύρεση αιτιολογείται γιατί κανείς δεν τα ζήτησε κι έτσι το ψάξιμο έγινε με το πάσο των «ψαχτών». Νόμιμη η αιτιολογία.

Παρένθεση. Έχουμε καταλήξει εδώ και χρόνια λόγω παρόμοιας αιτιολόγησης ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Γίνεται κακός χαμός με την υπόθεση Τεμπών εδώ και δυο χρόνια και ο αρμόδιος μας λέει «δεν μας τα ζήτησαν». Νόμιμος κύριε μέσα στην πολιτική και κοινωνική ανηθικότητα σου. Κλείνει παρένθεση.

Οι συνομωσιολόγοι για να τους ονομάσω ευγενικά μας τα είχαν πρήξει ότι τα εύφλεκτα υλικά ήταν πάνω στις λαμαρίνες. Η κυβερνητικοί αντι-συνομωσιολόγοι θεώρησαν καθήκον τους να απαντήσουν σ’ αυτούς εξυφαίνοντας μιαν άλλη συνομωσία ότι «συμφέροντα, φιλοδοξίες, ξένες επεμβάσεις συσπειρώθηκαν πάλι σε μία ακόμη απόπειρα να φάνε τον Μητσοτάκη».

Ας αρχίσουν οι ασκήσεις λογικής.

Κοινή συνισταμένη των πραγματογνωμόνων και σύμφωνα με φήμες και η πραγματογνωμοσύνη από το Πολυτεχνείο -που αναμένουμε, επομένως εδώ ως πιθανότητα- διατυπώνουν την πεποίθηση ότι η ισχυρή έκρηξη που συνέβη είναι αποτέλεσμα περίπου 3-3,5 τόνων εύφλεκτης ύλης που δεν «υπήρχε» στα επίσημα φορτία. Κανείς δεν την προσδιορίζει στα 3 βαγόνια με λαμαρίνες παρά μόνον οι βλαμμένοι εκ των συνομωσιολόγων. Αποτελεί ζητούμενο της επίσημης έρευνας -ούτε της κυβερνητικής ούτε της αντικυβερνητικής, της επίσημης- αν απαιτούνταν 3 τόνοι εύφλεκτης ύλης για να συμβεί τέτοιας έντασης έκρηξη, που ήταν αυτή. 

Μπορούν να στέκονται σαν χάνοι οι αντικυβερνητικοί συνομωσιολόγοι και να ψάχνουν την νέα θέση, μπορούν να χαζογελάνε οι κυβερνητικοί συνομωσιολόγοι που οι λαμαρίνες ήταν μόνες τους, μπορούμε και μεις να παρηγορηθούμε ότι δεν θα αδρανήσουν οι νευρώνες της λογικής μας. 

Και πριν κάτσουμε πάλι στην καρέκλα, μια τελευταία ασκησούλα χωρίς κόπο, μόνο με τρόπο.

Οι ίδιοι ανεκπαίδευτοι σταθμάρχες, αυτοί που παίρνουν πτυχίο κατόπιν εξετάσεων όπου εθιμικά απαγορεύονται οι απορρίψεις, εξακολουθούν να ελέγχουν την κυκλοφορία των τρένων. Δυο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, έξι χρόνια μετά την έλευση της παρούσας κυβέρνησης που παρέλαβε χάος από όλους τους προηγούμενους. (Και το προσέχει σαν τα μάτια της, να το παραδώσει ακέραιο στην επόμενη)

Ζωή σε μας…   

Μανώλης Γλαμπεδάκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Μανώλης Γλαμπεδάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση