Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 18:51

Τα λιπαντικά του Μελισσανίδη, η τύχη της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα και οι ευθύνες κάποιων

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το εργοστάσιο παραγωγής λιπαντικών στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, που το 2012 αγοράστηκε απ' τον όμιλο Aegean, συμφερόντων Μελισσανίδη, τους τελευταίους μήνες συνεχώς αναβαθμίζεται κι επεκτείνεται.

Και δεν πρόκειται για μια μικρή μονάδα, αφού από τις εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να διακινηθούν ετησίως 60 εκατομμύρια λίτρα λιπαντικών και να τροφοδοτηθεί πάνω από το 40% των εγχωρίως παραγόμενων λιπαντικών στη χώρα μας. 


To συγκροτήμα διαθέτει ακόμη προβλήτα που μπορεί να δεχτεί πλοία μέχρι 30.000 ΜΤ, ενώ δύο ξεχωριστές γραμμές σωληνώσεων οδηγούν τα βασικά λιπαντικά και τα πρόσθετα στις είκοσι!!! και πλέον δεξαμενές αποθήκευσής τους.

 

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί σίγουρα νέα δεδομένα για την τύχη της περιοχής της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, για το περιβάλλον, για τους κατοίκους της πόλης μας και της περιοχής ευρύτερα.

Θεωρώ έτσι κι αλλιώς εγκληματική κίνηση την, με αδιαφανή και παράτυπο τρόπο, αδειοδότηση επαναλειτουργίας αυτής της μονάδας απ' τον απερχόμενο δήμαρχο Λούκα Τζανή, αλλά και υποκριτική τη στάση κάποιων απ τους ανθρώπους της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και ιδιαίτερα του νέου αντιδημάρχου Δραπετσώνας Κώστα Αλεξίου.

Είχαμε επισημάνει τότε, εγώ με την ιδιότητα που είχα τότε ως συντονιστής της Θεματικής Περιβάλλοντος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας, αλλά κι άλλοι ευαισθητοποιημένεοι σε θέματα περιβάλλοντος, τη σοβαρότητα του θέματος και το είδος των εξελίξεων που δρομολογούσε αυτή η άδεια επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας για την τύχη της ευρύτερης περιοχής της Ανάπλασης.

Τότε λοιπόν, ο νέος αντιδήμαρχος Δραπετσώνας Κ. Αλεξίου μας…καθησύχαζε, μιλώντας για μια σύγχρονη μονάδα, καθόλου ρυπογόνα που θα έδινε δουλειά σε δεκάδες συμπολίτες μας. Η εξέλιξη του πράγματος ωστόσο φαντάζει εφιαλτική. Για νέα χαβούζα μιλάνε κάποιοι στη Δραπετσώνα, για τελειωτική περιβαλλοντική καταστροφή θα μιλήσω εγώ

Ας αφήσουν λοιπόν τώρα κάποιοι του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» τις τυμπανοκρουσίες και τις επαναστατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με ορκωμοσίες στον εκεί χώρο. Οι ευθύνες κάποιων είναι μεγάλες και η υποκρισία περίσσια. Η ανοχή αποτελεί συνενοχή κύριοι. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι πια πολύ αργά…

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 19:04

Σχόλια   

0 # Καλογιαντσίδης Θανάσης 04-09-2014 00:18
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,μια πρώτη λεπτομέρεια, για την αποκατάσαση της αλήθειας, δεν έχω διαγραφεί απ την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας αλλά παραιτήθηκα. Εξακολουθώ να είμαι μέλος του κεντρικού τμήματος Περιβάλλοντος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό νομίζω ως γεγονός αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για θέματα περιβάλλοντος. Δεν επιθυμώ να μπώ σε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της σχέσης μου με το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο για το θέμα της μονάδας λιπαντικών του Μελισσανίδη την περιόδο εκείνη υπήρξε και δημόσιος διάλογος ανάμεσα σε μένα και τον νυν αντιδήμαρχο Κώστα Αλεξίου με περιεχόμενο όπως το περιγράφω στο άρθρο μου. Η κριτική μου βέβαια στον Κώστα Αλεξίου γίνεται όχι ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως αντιδημάρχου πια της πόλης μας. Θέλω τέλος να υπενθυμίσω ότι η Δημοτική Κίνηση "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" προεκλογικά δεν είχε καν δημοσιοποιήσει τις θέσεις της για την περιοχή Ανάπλασης της Δραπετσώνας.Κι αυτό δίνει νομίζω το δικαίωμα στον καθένα να θεωρεί ότι το θέμα της Ανάπλασης δεν ήταν στις προτεραιότητες της. Βέβαια κάλλιο αργά πάρα ποτέ.
Η δημόσια κριτική είναι αναφέρετο δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός μας και δεν εμπεριέχει πάντα πικρία και διάθεση λασπολόγισης κάποιου...
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 03-09-2014 17:15
1ο τεύχος: Λοιπόν, αν όντως συνέβη αυτό το συμβάν ανάμεσα στο Καλογιαντσίδη,(ως μέλος τότε του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Θεματικής Περιβάλλοντος) και στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξίου, κάποια ερωτήματα ενός περαστικού που έχει την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, θα μπορούσε να ήταν τα εξής:
α) Έγινε επίσημη κουβέντα στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πάρθηκε απόφαση ή η κουβέντα ήταν ανεπίσημη;
β) Τα επιχειρήματα του Αλεξίου έπεισαν ή δεν έπεισαν τους ανησυχούντες για την αδειοδότηση της επιχείρησης Μελισσανίδη; Γιατί εκείνη την εποχή τα επιχειρήματα του Αλεξίου είχαν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.
γ)Αν οι ανησυχούντες και ο υπεύθυνος της Θεματικής Περιβάλλοντος δεν πείστηκαν, είναι απαραίτητο, για να συμπληρωθεί η εικόνα, να μάθουμε πως αποφάσισαν να αντιδράσουν, τι στ'αλήθεια έκαναν; Διότι, αν διαμόρφωσαν μια άλλη άποψη, δεν ζούμε και σε μια εποχή που τα κόμματα είναι τόσο αντιδημοκρατικά που ότι και να λέει ο κάθε Αλεξίου, όποια κι αν είναι η θέση του, αυτό και θα περάσει. Έτσι δεν είναι; Πάντως, όλοι εμείς στα πέριξ δεν πήραμε είδηση να υπάρχει ένας εμφανώς διαφορετικός προβληματισμός σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και στον υπεύθυνο Περιβάλλοντος για αυτά που συμβαίνουν στη μονάδα του Μελισσανίδη στην πρώην Μόμπιλ. Το λέω αυτό γιατί, όλοι όσοι ( κινήσεις, κόμματα και πολίτες) ασχολούμαστε λίγο ή πολύ με την Ανάπλαση, περάσαμε αυτό το θέμα στο ντούκου.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 03-09-2014 17:14
2ο τεύχος: δ) Οπότε, το να μη δει ο Αλεξίου εκείνη την εποχή τις αρνητικές εξελίξεις που τώρα τις αντιλαμβανόμαστε, σιγά τα λάχανα. Τώρα όμως τις βλέπουμε υπάρχει όντως μία αρνητική εξέλιξη κι αυτό επειδή αλλάζουν τα δεδομένα ζητώντας ο Τίγρης να εμπλουτιστεί και με άλλες δραστηριότητες η επιχείρησή του. Παρά είναι τραβηγμένο λοιπόν, να βγαίνεις μετά από δυο χρονάκια και να κατηγορείς αναδρομικά τον Αλεξίου ως υποκριτή, όταν μάλιστα έχεις διαγραφτεί από το ΣΥΡΙΖΑ, πράμα που σημαίνει πως τα κίνητρά σου είναι λίγο δύσκολο να μην είναι και λίγο ταπεινά. Ένα λάθος ανθρώπινο έκανε ο Αλεξίου που δεν γνωρίζω κανέναν που δεν το έκανε εκείνη την εποχή. Φαντάζομαι πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αν κάποιος δικός τους, που κατέχει και κάποια θέση, κάνει πολλά κι απανωτά λάθη θα τον κρίνουν τόσο για τις απόψεις του και τις θέσεις του, όσο και για τις ικανότητές του. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τους οργανωμένους.
ε) Με λίγα λόγια η γνώμη μου είναι πως αυτή η δημόσια παρέμβαση του Καλογιαντσίδη ρίχνει το πολιτικό επίπεδο και φαντάζει σαν κάποιος για δικούς του λόγους να προσπαθεί να βγάλει κι απ'τη μύγα ξύγκι.
στ) Το ζήτημά μας είναι πως θα ανέβει το πολιτικό επίπεδο στην χώρα μας και στην περιοχή μας, που όντως είναι απελπιστικό.
Και ως προς τα νέα σχέδια του Μελισσανίδη, το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να μην πραγματοποιηθούν. Εκεί χρειαζόμαστε όλοι και έχουμε ανάγκη από ιδέες γιατί υπάρχει έλλειμμα.
Παράθεση
0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 03-09-2014 09:20
Χρηστάρα καλημέρα! Αφού μιλάει συγκεκριμένα και επώνυμα, γιατί στο τέλος αναρωτιέσαι κι εσύ:Εάν αυτό έχει πραγματικά συμβεί;Εάν έτσι έχει γίνει;
Παράθεση
0 # χρηστος κεφαλιδης 02-09-2014 21:54
ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΟΡΙΣΤΑ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΕΙ.ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ?.ΜΕ ΕΝΩΣΙΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Παράθεση
0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 02-09-2014 18:18
Αγαπητέ Θανάση,μέσα από το άρθρο σου βγάζεις μια πίκρα για τον Κώστα Αλεξίου και τον καταγγέλεις αόριστα, του στυλ κάτι είπα τότε, κάτι είπε τότε και δεν λες τίποτα τεκμηριωμένο και αποδεδειγμένο.Μαζί με τον Άλεξίου καταγγέλεις και κάποιους άλλους του "Άλλου Δρόμου". Ποιους και γιατί; Aκόμη αντιδράς στην επιλογή του "Άλλου Δρόμου" να επιλέξει συμβολικά την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου και τη θεωρείς υποκριτική.Πόθεν τούτο τεκμαίρει; Όλο αυτό μου μοιάζει σαν λάσπη.Εδώ να επισημάνω ότι είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον Αλεξίου,αλλά η δικαιοσύνη είναι πάνω και μπροστά απ' όλους και απ΄όλα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση