Το γιατί δεν μας προέκυψε κάτι το εξαιρετικό, που από χέρι έχει τα φόντα αυτή η περιοχή, έχει πιο πολύ να κάνει με τη βιασύνη του δημοτικής αρχής να διαμορφώσει αυτό τον χώρο, βιασύνη που την οδήγησε να χαμηλώσει από κάθε άποψη αισθητά τον πήχη. Ένας από τους λόγους της βιασύνης της ήταν και η επιλογή της να αυξήσει τους ψήφους της στις δημοτικές εκλογές του '19, μη παίρνοντας υπόψη της αυτό που η ιστορία μας διδάσκει. Ότι δηλαδή τα μεγάλα έργα ανάμεσα στα άλλα που απαιτούν είναι και χρόνο. Στο τσάκα μπουμ κανένα εξαιρετικό έργο δεν έχει δημιουργηθεί. Όπως και το προφανές για το χρήμα, αυτό που ισχύει πάντα και παντού. Όσο μεγαλύτερη είναι η επένδυση για ένα έργο, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί έργο σπουδαίο, όμορφο, ξεχωριστό και χρήσιμο για την κοινωνία. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πέσει σε καλά χέρια.
Τέλος πάντων, επί του παρόντος ο πολυχώρος στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα είναι μια υγιεινή ψυχοσωματική διαφυγή που πεζοπορώντας και ρεμβάζοντας τον φχαριστόμαστε αρκετά. Όπως και πίνοντας καφέ που το απολαμβάνουν πολλοί. Γιατί να μην ελπίζουμε όμως, ότι στο μέλλον θα μας προκύψουν σε κρίσιμα δημοτικά πόστα συμπολίτες μας που ανάμεσα στα προσόντα τους θα διακρίνουμε δια γυμνού οφθαλμού το ότι είναι ανοιχτόμυαλοι και καλλιεργημένοι κοσμοπολίτες με όραμα, που θα φτιάξουν εκεί κάτι το αληθινά εμπνευσμένο, αντάξιο της πεντάστερης αυτής περιοχής;
Να πληροφορήσουμε επίσης το αναγνωστικό κοινό πως όλη η περιοχή της ανάπλασης, η τελευταία ελεύθερη στην Β' Πειραιά, είναι περίπου 620 στρέμματα και το άλλο σημαντικό είναι πως η δημ.αρχή έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των λιπασμάτων που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα (περίπου 220 στρέμματα). Τέλος καλό είναι να έχουμε πάνω πάνω στις έννοιες μας το πιο οξύ πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, που είναι η δηλητηριώδης δυσοσμία εξ αιτίας της μελισσανιδίλας.
Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί ένα άρθρο της Κατερίνας Αγριμανάκη που αναρτήθηκε στη lifo στις 24.1 στο πρόσφατο αφιέρωμα του δημοφιλούς free press στον Πειραιά.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.