Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 18:32

Ο πολυχώρος στην παραλία των Λιπασμάτων μεταμόρφωσε την περιοχή, αλλά μήπως θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

anaplasi12Την παραλιακή περιοχή στην περιοχή της ανάπλασης ( 86 στρέμματα) δίπλα στα λιπάσματα στη Δραπετσώνα, ιδιοκτησία του δήμου, τον έχουμε περπατήσει αρκετές φορές. Μια περιοχή που την λιγουρευόμασταν κινηματικά και την ονειρευόμουν προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια. Με λίγα λόγια, καλά είναι και όμορφα και μ'αυτό φαίνεται να συμφωνούν πολλοί συμπολίτες μας που επισκέπτονται τον πολυχώρο αυτόν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, τότε που γίνονται δωρεάν και πολλές μουσικές κατά βάση εκδηλώσεις. Αυτό που του δίνει επιπλέον πόντους είναι η θάλασσα με το αεράκι της και τα φωτισμένα επιβατικά πλοία της. Γι'αυτό όμως, που πια είμαι βέβαιος, είναι πως ήταν εφικτό να είχαμε έναν πολύ καλύτερο και από αισθητικής άποψης και από λειτουργικής. Όποτε τον επισκέπτομαι μου δημιουργείται η έντονη αίσθηση ότι θα μπορούσε να μας προέκυπτε ένα σκέτο ποιήμα και όχι αυτή η κυριολεκτικά φτηνή ωδή στο τσιμέντο και στο γαρμπίλι. 

Το γιατί δεν μας προέκυψε κάτι το εξαιρετικό, που από χέρι έχει τα φόντα αυτή η περιοχή, έχει πιο πολύ να κάνει με τη βιασύνη του δημοτικής αρχής να διαμορφώσει αυτό τον χώρο, βιασύνη που την οδήγησε να χαμηλώσει από κάθε άποψη αισθητά τον πήχη. Ένας από τους λόγους της βιασύνης της ήταν και η επιλογή της να αυξήσει τους ψήφους της στις δημοτικές εκλογές του '19, μη παίρνοντας υπόψη της αυτό που η ιστορία μας διδάσκει. Ότι δηλαδή τα μεγάλα έργα ανάμεσα στα άλλα που απαιτούν είναι και χρόνο. Στο τσάκα μπουμ κανένα εξαιρετικό έργο δεν έχει δημιουργηθεί. Όπως και το προφανές για το χρήμα, αυτό που ισχύει πάντα και παντού. Όσο μεγαλύτερη είναι η επένδυση για ένα έργο, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί έργο σπουδαίο, όμορφο, ξεχωριστό και χρήσιμο για την κοινωνία. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πέσει σε καλά χέρια. 

Τέλος πάντων, επί του παρόντος ο πολυχώρος στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα είναι μια υγιεινή ψυχοσωματική διαφυγή που πεζοπορώντας και ρεμβάζοντας τον φχαριστόμαστε αρκετά. Όπως και πίνοντας καφέ που το απολαμβάνουν πολλοί.  Γιατί να μην ελπίζουμε όμως, ότι στο μέλλον θα μας προκύψουν σε κρίσιμα δημοτικά πόστα συμπολίτες μας που ανάμεσα στα προσόντα τους θα διακρίνουμε δια γυμνού οφθαλμού το ότι είναι ανοιχτόμυαλοι και καλλιεργημένοι κοσμοπολίτες με όραμα, που θα φτιάξουν εκεί κάτι το αληθινά εμπνευσμένο, αντάξιο της πεντάστερης αυτής περιοχής;

Να πληροφορήσουμε επίσης το αναγνωστικό κοινό πως όλη η περιοχή της ανάπλασης, η τελευταία ελεύθερη στην Β' Πειραιά, είναι περίπου 620 στρέμματα και το άλλο σημαντικό είναι πως η δημ.αρχή έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των λιπασμάτων που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα (περίπου 220 στρέμματα). Τέλος καλό είναι να έχουμε πάνω πάνω στις έννοιες μας το πιο οξύ πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, που είναι η δηλητηριώδης δυσοσμία εξ αιτίας της μελισσανιδίλας. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ένα άρθρο της Κατερίνας Αγριμανάκη που αναρτήθηκε στη lifo στις 24.1 στο πρόσφατο αφιέρωμα του δημοφιλούς free press στον Πειραιά. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 07:49
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 27-01-2020 00:40
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω, αγαπητέ Μενέλαε
Παράθεση
+1 # Menelaos 26-01-2020 17:54
Poli sosta ta les Laki mas alla pios se akouei.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση