Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

«Όλη η Ελλάδα – Ένας πολιτισμός», 251 εκδηλώσεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, 18.7-30.9

Σάββατο, 8. Αύγουστος 2020, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 271

araiologikiΜε σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας από τις 18 Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι 251 εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων, θα φιλοξενηθούν σε 111 αρχαιολογικούς χώρους (δεν περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου). Αναλυτικά το πρόγραμμα στο τέλος.

Όπως ανέφερε η Λίνα Μενδώνη ο συνολικός προϋπολογισμός του καλοκαιρινού προγράμματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, δεσμευόμενη ότι στο τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί πλήρης απολογισμός του κόστους κάθε παραγωγής. Σημείωσε δε ότι ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι «να μην έχουμε καλοκαίρι χωρίς πολιτισμό» αλλά και η ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιτισμό. Επεσήμανε ότι στις εκδηλώσεις αυτές θ’ απασχοληθούν περίπου 750 καλλιτέχνες από την ελεύθερη αγορά και 500 εργαζόμενοι για την τεχνική υποστήριξη από τους χώρους διεξαγωγής τους.

Το φετινό πρόγραμμα ωστόσο στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στις προτάσεις πολιτιστικών φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο, καθώς «δεν υπήρχε χρόνος για κάτι διαφορετικό». Όπως αναφέρει η κα Μενδώνη στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί που δήλωσαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα και οι επιλογές των παραστάσεων αλλά και των συντελεστών είναι δικές τους.

Έτσι στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε εκδηλώσεις από το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το ΚΘΒΕ, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη κα. Επίσης περιλαμβάνει και μια εικαστική εγκατάσταση του Richard Long στο Θέατρο Διονύσου από οργανισμό ΝΕΟΝ.

Θέαση με κανόνες ασφαλείας

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν σε ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε κάποια μουσεία, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Οι θεατές θα καταβάλουν μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο. Σε κάποιες από αυτές θα υπάρχει δυνατότητα για Live streaming μετάδοση.

Δείτε παρακάτω τις εκδηλώσεις που θα δούμε το καλοκαίρι: 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πίσω