Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Το πρόγραμμα Αθηνών - Επιδαύρου από 5 Ιουνίου μέχρι 15 Αυγούστου

Σάββατο, 18. Ιούλιος 2020, 08:00am - 10:00pm
Επισκέψεις : 242

athinonΈνα συμπυκνωμένο πρόγραμμα θα παρουσιάσει φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως ανακοίνωσε η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Κατερίνα Ευαγγελάτου, σε βίντεο από το κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube.

Με αυτόν τον τρόπο, το Φεστιβάλ «στηρίζει έμπρακτα την ελληνική δημιουργία, που περνά μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, και ταυτόχρονα δίνει στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μεγάλης κλίμακας στα εμβληματικά μνημεία μας» δήλωσε η ίδια.

Στην ειδική εκδοχή του προγράμματος, όπως τελικά διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας, θα παρουσιαστούν 17 ελληνικές παραγωγές μουσικής, θεάτρου και όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες, που θα εμφανιστούν μόνο στα ανοικτά θέατρα της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για ορισμένες παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς και συνεργασίες με κρατικούς φορείς, που όλες είχαν ήδη εξαγγελθεί στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία.

Οι παραγωγές

Κατά συνέπεια, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει συνολικά 17 παραγωγές μουσικής, θεάτρου, όπερας και εικαστικών που, όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η Κατερίνα Ευαγγελάτου, θα απασχολήσουν 300 καλλιτέχνες – αντί των 1.400 βάσει του αρχικού προγραμματισμού. «Ο εορταστικός προγραμματισμός που παρουσιάσαμε στις 30 Μαρτίου με αίσθημα ελπίδας, αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις λόγω της υπό εξέλιξη πανδημίας, δεν θα μπορέσει τελικά να υλοποιηθεί. Για όλους εμάς στο Φεστιβάλ, η αναγκαστική ματαίωση δεκάδων υπέροχων παραστάσεων και συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών υπήρξε πραγματικά επώδυνη. Είχαμε προγραμματίσει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, με προέλευση από 14 χώρες, και τη συνεργασία 1.400 περίπου καλλιτεχνών – σε μια πληθώρα χώρων, ανοικτών και κλειστών» έλεγε στο μήνυμα της.

Το πρόγραμμα στο Ηρώδειο θα σας εμφανιστεί πατώντας  εδώ  

Το πρόγραμμα στο θέατρο Επιδαύρου πατώντας  εδώ  

Και το πρόγραμμα στο μικρό θέατρο Επιδαύρου  εδώ  

Πίσω